Jeugdspeler van de week: Fadek Gobitaka
vr 14 februari 2020 om 14:22

Jeugdspeler van de week: Fadek Gobitaka
vr 14 februari 2020 om 14:22

‘Een snelle speler met een actie in de voeten‘, zo omschrijft Fadel Gobitaka (22) zichzelf. Waar hij in zijn tienerjaren begon als een ‘10‘, heeft hij inmiddels zijn plek gevonden op de flanken. Afgelopen zomer kwam hij de gelederen van Roda JC Kerkrade versterken.

Zijn allereerste stapjes in het voetbal maakte Gobitaka Bij Royal Gosselies in Charleroi en Sporting Charleroi, alvorens hij op zijn vijftiende naar Standard werd gehaald. “Dat was natuurlijk fantastisch. Spelen bij een van de topclubs in België kunnen niet veel mensen zeggen," vertelt Gobitaka. “Ik heb in totaal vijf jaar gespeeld in Luik, met mijn debuut tegen Moeskroen (27 december 2015, red.) op mijn zeventiende als hoogtepunt."

Echter ging het zo‘n anderhalf jaar geleden niet zoals gehoopt voor de Belg, die zijn roots in Togo heeft. “Standard besloot om mijn contract niet te verlengen, dus moest ik opzoek naar een nieuwe club." Uiteindelijk wist Gobitaka die wel te vinden, maar moest hij lager mikken dan gehoopt. Bij ASV Geel, uit de Belgische Derde Klasse, vond hij zijn heil. “Dat was toch wel moeilijk om te accepteren in eerste instantie, want ik speelde bij een club van hoog niveau." De aanvaller zette toch zijn schouders eronder en deed wat hij moest doen. In 25 duels scoorde hij vijf keer.

Rentree als prof

Toch mikte Gobitaka afgelopen zomer weer op een terugkeer in het profvoetbal. En dat lukte. Na een proefperiode mocht hij definitief aansluiten bij Roda JC. “Via Eric van der Luer ben ik hier terecht gekomen, het bevalt mij goed." Zijn rentree in het profvoetbal heeft hij ook al gemaakt, tegen en in Almere. “Dat moment zat eraan te komen. In die week speelden we zowel tegen Heerenveen (TOTO KNVB Beker, red.) als tegen Almere. Jean-Paul de Jong zei in de week ervoor dat ik in een van beide duels zou gaan spelen. Het was fijn dat het ook écht gebeurde."

Terwijl meer minuten in het eerste van Roda JC tot op heden uitbleven, speelt Gobitaka zijn wedstrijden bij Jong Roda JC. Dat gaat hem prima af. Na de winterstop speelde hij twee wedstrijden en scoorde hij in beide duels (tegen Jong NAC en Jong Go Ahead Eagles, red.). Gobitaka: “Uiteraard gaat het mij goed af, gezien de cijfers. Maar ik ben gebrand om ook meer minuten te gaan maken in het eerste!"

Dromen

Wat de toekomst hem precies gaat brengen, weet hij niet. “Ik hoop dat de club vertrouwen in mij heeft en dat ik hier kan blijven." Dromen op de lange termijn kan Gobitaka ook: “Over tien jaar hoop ik een mooie carrière te hebben gehad met als hoogtepunt het shirt van Olympique de Marseille om mijn lijf. Van die club ben ik al van kinds af aan fan. In mijn tijd bij Standard heb ik zelfs al eens tegen ze gespeeld.

Bron: rodajckerkrade.nl

Meer binnen de "Jeugdspeler van de week" serie

za 11 april 2020 om 16:03
Jeugdspeler van de Week: Mikel Nuhaj

zo 05 april 2020 om 16:03
Jeugdspeler van de Week: Bryan van Hove

vr 20 maart 2020 om 17:22
Jeugdspeler van de Week: Sami Ouaissa

vr 06 maart 2020 om 16:12
Jeugdspeler van de Week: Clint Ghijsen

do 20 februari 2020 om 00:21
Jeugdspeler van de week: Safouane Ahidar

vr 07 februari 2020 om 15:23
Jeugdspeler van de week: Jimmy Vijgen