Roda JC verliest met 0-3 van Heracles Almelo
zo 04 maart 2018 om 13:46

In het eigen Parkstad Limburg Stadion heeft de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar met 0-3 van Heracles Almelo verloren. Na 45 minuten spelen stond er een stand van 0-2 op het scorebord, vlak voor tijd scoorde van Ooijen de 0-3 voor de Heraclieden.

Na amper 30 seconden spelen kreeg Roda JC de eerste mogelijkheid op een doelpunt. Na een mooie combinatie tussen Schahin en Vansteenkiste kreeg laatstgenoemde een schietkans op doel; zijn inzet was echter niet scherp genoeg en ging langs het doel van keeper Castro.

In de eerste 10 minuten van het duel was de thuisploeg de bovenliggende partij. Heracles kreeg na een klein kwartier spelen een vrije trap na een overtreding van Vansteenkiste. Kuwas wist de bal in de verre hoek te plaatsen; 0-1 voor de uitploeg. In de minuten die hierop volgden was Roda JC zoekende naar de gelijkmaker en creëerde verschillende mogelijkheden via Vansteenkiste en Schahin. Vlak voor het rustsignaal verdubbelde de uitploeg de voorsprong. Peterson wist de bal in de verre hoek te schuiven; 0-2 voor de Heraclieden.

Vlak na rust verraste Livio Milts de keeper met een hard schot in de korte bovenhoek, echter kreeg doelman Castro zijn hand er nog tegen aan waardoor de kans op niets uit liep. De thuisploeg bleef op zoek naar de aansluitingstreffer en verschillende creëerde kansen. Zo'n 20 minuten voor tijd raakte de bal in een scrimmage, echter leidde deze rommelige situatie niet tot een doelpunt voor de thuisploeg. Nog geen minuut later kreeg Jorn Vancamp dé mogelijkheid op een doelpunt; zijn schot werd op de doellijn gekeerd door doelman Castro waardoor ook deze kans op niets uitliep. Vlak voor het eindsignaal wist van Ooijen nog te scoren, hij bepaalde hiermee direct de eindstand in Parkstad Limburg Stadion: 0-3.

Bron: RODA JC.nl