×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
thebeast4000
LBz

het zijn anders net die geleerden die zeggen dat 80% van de corona besmettingen geen tot weinig klachten hebben en dus niet getest worden. jij doet net alsof ik het uit mijn duim zuig.
vr 20 maart 2020 om 07:38 - 20 maart 2020 om 07:38 # 156242
Kerklaar
Ik moet even iets van mij afschrijven. Ik wil beginnen met zeggen, dat ik in principe voldoende controle over mijn emoties en gedrag heb, om juist te handelen in deze periode. Maar dat spreekt niet vanzelf. Ik was mij, zoals zovelen, helemaal niet bewust van het feit dat dit zou kunnen gebeuren. Na de eerste maatregelen van het kabinet, afgelopen donderdag, begon ik meer te beseffen, dat mijn en onze kennis, nogal achterhaald en onvolledig was. Ik ben niet zo van het zelfmedelijden, of het mijzelf willen profileren als weldoener, dus ik ben gewend te leven met mijn eigen plezier en welzijn als belangrijkste maatgever. Zaterdag sprak ik nog met vrienden af, maar dat was al minder normaal dan daarvoor, maar om de gezelligheid niet te drukken, paste ik mij niet aan, buiten een lachende ellebooggroet. Wij aten gezellig en samen uit bakjes olijven en chips, en dronken goede Franse wijn, naast elkaar op de bank. Toen wilden mijn vrienden graag 'Wie is de mol' kijken, maar als scepticus van scripted-realityprogramma's, wilde ik daar niet naar kijken. Ik las de verhalen van Nederlanders in Bergamo, Italië, waar zich toen de ramp voltrok. Ik schrok ervan, en besefte toen dat dit ons niet bespaard zou blijven, waarschijnlijk. Ik heb in 2018 een half jaar in Zuid-Korea gestudeerd, als student Korea Studies, en dus weet ik meer van dat land en die regio, dan de meeste mensen hier. Ik had mijn vrienden in Korea nog een beetje belachelijk gemaakt in mijn gedachten, met hun angsten voor dit 'griepje' en hun pogingen dat niet te krijgen, met mondkapjes proberen te ronselen die niet meer te krijgen waren.

Na de cijfers, beelden en verhalen uit Bergamo gingen mijn ogen open. Ik bekeek beter de cijfers uit Korea, en begreep opeens hoe wat in Italië gebeurt, alleen maar een gevolg kon zijn van falend beleid, en hoe angstig dichtbij wij daar hier al kwamen. Immers, in Korea controleerde men het virus enigszins, waardoor zij nu in veel minder restricties dan wij kunnen leven, in afwachting van een vaccin, wat nog lang gaat duren.

Na 'wie is de mol' gingen wij naar het café, zaterdag jongstleden. Het zou de laatste kroegavond van ons land worden voorlopig, maar dat wist niemand daarbinnen. Mensen waren vrolijk en corona leek echt heel ver weg. Ik probeerde te praten met mensen, maar ik waande mij in een surrealistische omgeving, terwijl ik mij in dit café altijd gemoedelijk en fijn voel. Ik keek wat om mij heen, naar mijn glas, en voelde mij zo'n oude man in grijze regenjas, alleen aan de bar, die in tegenstelling tot de jolige jeugd daar, al wist dat het leven minder mooi zou worden dan zij dachten. Ik dronk mijn biertje en ging naar huis, bezeten van de gedachte aan de ramp die komen ging, en hoe het toch kon dat NIEMAND DIT WIST. Terwijl we het in andere landen voor de ogen zaten gebeuren.

De volgende ochtend heb ik het wekelijkse roeien met mijn roeimaten in de 8 afgezegd. Dat doe je niet makkelijk, want zij hebben dan een man tekort, maar ik was bezeten door mijn gedachten, en dat had niets met roeien te maken. Maar misschien had ik ook wel een lichte kater, en angst voor besmetting.

Later die dag werden alle scholen gesloten, en ook mijn stage als BOL4 meubelmakerscholier stopgezet. Ik zat dus thuis, vanaf dat moment. En het nieuws liet mij niet meer los, ik heb eindeloos gegraven in twitterberichten van veelal bekende journalisten of opiniemakers, zoveel mogelijk nieuwsuitzendingen gekeken van binnenlandse en buitenlandse omroepen. Ik ben mij helemaal wezenloos geschrokken over wat hier aan de hand was, over het besef dat de overheden waar wij op vertrouwen, zelf ook niet meer weten hoe ze dit op moeten lossen.

Berichten verschilden veel, zelfs onze premier en zijn belangrijkste raadgever van het RIVM Jaap van Dissel, wisten zich van 'het virus laten rondgaan' in enkele dagen te manouvreren naar 'alles doen dit in te dammen'. Ik had het onwerkelijke gevoel dat mijn besef voorliep op de boodschap die deze mensen uitdroegen. Ik werd bang en boos om de vele manieren waarop zij ook probeerden om ons gerust te stellen, dat het wel goed zou komen. Ik houd niet van valse hoop.

Ondertussen gaan mijn Koreaanse vrienden weer voorzichtig uit eten. Het land is in controle, maar door het totale falen en ineenstorten van onze overheden in het controleren van deze crisis, zal het virus blijven beuken op de deuren van deze landen. In tegenstelling tot wat onze premier beweert, dat landen die deze aanpak kiezen '2 jaar lang in totale lockdown' wonen, zullen zowel de consequenties voor het dagelijks leven, áls het aantal doden, áls de economie, daar nooit zo hoog zijn als hier.

Wij zien voor onze ogen gebeuren hoe onze (schijn)zekerheid, onze waarden, onze vrijheden, ons geluk, onze economie, maar nog veel erger, onze gezondheid, in gevaar komt voor langere tijd. En dan mogen we elkaar ook nog niet knuffelen.

Ik besef mij deze dingen, wat ze kunnen betekenen, en welke gevaren mijn dierbaren en familieleden lopen, in deze tijd. Dat ik straks misschien moet besluiten hen los te laten en te laten sterven, zodat ik geen anderen of mijzelf besmet. Ik wel. Maar zij niet. Zij maken zich massaal tot op de dag van vandaag zorgen over deze inperkingen van hun vrijheden. Ze proberen binnen de grenzen zoveel mogelijk af te spreken, leuke dingen te doen. Ik heb allerlei pogingen gedaan hen voorzichtig of dringend te informeren, maar ze negeren mij. De hele dag hoor ik 'hou nou op over dat stomme corona Gijs, ga lekker naar buiten'. 'Gast, kap met coronashit; wordt er gek van, dit is een schoolapp. Post dingen over school'.

Er zijn ook mensen die ik meer bereiken kan, en daarvan heb ik steun, of mensen die ik niet hoef te bereiken, omdat ze dit ook weten. Maar ik heb het hiermee bijzonder zwaar, ik kan daar heel moeilijk mee leven. Ik woon alleen; dat maakt deze opsluiting eenvoudig uit te voeren, maar niet altijd even prettig. Goed, of dat prettig is of niet, is echt mijn allerlaatste zorg, want er lopen mensen buiten, die meehelpen aan de virale genocide, waaronder mijn eigen naasten, onwetend. Ik kan hen niet bereiken en het maakt me vanbinnen kapot. Ze denken nu dat ik gek geworden ben, en zeggen me dat ik normaal moet gaan doen, terwijl ik wil dat zíj normaal gaan doen. Ik kan hen niet dwingen, maar ik kan er ook niet naar kijken.

Daarom besloot ik enkele uren geleden abrupt naar Korea te willen vertrekken, te vluchten voor dit, zonder dat aan iemand te vertellen. Als zij graag hun leven riskeren voor hun basale gemakjes, dat doen ze dat maar alleen. Ik dacht aan mijn favoriete plekken in Korea en onderzocht mogelijkheden te vertrekken op kortst mogelijke termijn, gezien de onzekerheid. Maar de tickets die worden verkocht, zijn van vluchten die al gecanceld zijn door de luchthavens. Ook realiseerde ik mij dat in Korea waarschijnlijk mijn favoriete plekken failliet zijn gegaan door de crisis. En dat ik daar meer vrijheid zou hebben, maar ook veel alleen binnen zou moeten blijven, omdat corona ook daar niet helemaal weg is, of weg zal gaan. Alleen binnen zitten, dat kan ik beter hier doen. En dat ik nou juist niét voor basale pleziertjes wilde kiezen, maar een niet-verbindende schakel vormen in de keten van besmetting die ons op alle mogelijke manieren ontwricht. Ja, 80% heeft milde symptomen. Maar als mijn broer nu corona krijgt, door zijn onbezonnen gedrag, moeten mijn moeder, vader en ik allerlei onmogelijke keuzes maken om besmetting van onszelf te voorkomen. Ook als hij er niet dodelijk ziek van wordt, leven wij in meer angst, dan wanneer hij helemaal niet ziek wordt, omdat hij binnenblijft, al is het maar in het belang van de volksgezondheid.

Dus blijf ik gewoon hier, maar ik kan de stupiditeit om mij heen amper aan. Ik ben radeloos, maar ik weiger er afstand van te nemen. Ik huil niet, ik voel mij toch wel strijdbaar. En weet dat ik het relatief makkelijk heb, zonder financiële zorgen, zonder gezin of bedrijf, om mij nu aan te passen. Dat ik niet in de zorg werk of supermarkt, en mijn familie ook niet (en waarom ze dus hun plicht moeten doen nu).

Huilen doe ik wel, als ik straks mijn familie weer mag knuffelen, de roeiboot weer in mag, weer een doelpunt van Roda JC mag vieren met mijn vader en broertje, in het verre Limburg (wij wonen in Alphen aan den Rijn, ander verhaal), mocht die mooie gekke club dan nog bestaan. Dán zal ik huilen.
vr 20 maart 2020 om 05:07 - 20 maart 2020 om 05:07 # 156239
LBz
Ja beest ik heb ook soms een verstopte neus wat eigenlijk griep is en nooit in de statistieken komt.
Die 80% zieken die klachten hebben en niet getest hoeven kunnen toch ook gewoon hooikoorts hebben of gewone griep of een koutje of niet? .... en hop.... dan gaat je percentage en redenatie weer.
Is niet voor niets dat de W H O aandringt op testen, testen en testen omdat dat de enige manier is om tot een echt cijfer te komen. Rest is pure gokkerij en kan creatief gebruikt worden om een standpunt te onderbrouwen of te ontkrachten. Quasi wetenschappelijke rookgordijnen.

vr 20 maart 2020 om 00:26 - 20 maart 2020 om 00:26 # 156238
thebeast4000
LBz

in die groep van 80% is ook een deel wat wel ziek wordt, maar niet zo heftig dat ze getest moeten worden. en natuurlijk reken je zo ook met de griep, maar daar hoor je niemand over, dan is er geen speciaal griepjournaal. maar ondertussen zijn er wel 10000 mensen gestorven in 2018 aan die griep. en waarom? omdat het dan geleidelijker gaat dan nu. maar de ernst van de ziekte zal niet ver uit elkaar liggen. elk jaar 300000 doden door de griep wereldwijd, elk jaar dus.
do 19 maart 2020 om 23:51 - 19 maart 2020 om 23:51 # 156237
LBz
thebeast4000 en Zoermoos
Jullie hebben het beide over verwchillende statistieken en beide gelijk.
Het aantal doden onder de mensen die ziek worden is inderdaad schrikbarend hoog als Zoermoos stelt.
Beest heeft het over mensen die Corena hebben maar er niets van merken. Hoeveel dat er zijn weten we niet.
Wellicht de gestelde 80%. Waardoor het % doden heel erg daalt als je die er bij betrekt.
Maar zo reken je toch ook niet met de griep. Je zegt toch ook niet ik heb de griep gehad maar ik wist het niet.
Je hebt de griep pas als je behoorljke klachten hebt en niet als je het virus in je draagt.
Weet je die statistieken zijn allemaal betrekkelijk en worden te pas en te onpas gebruikt om gelijk te halen.
Kunnen we het er niet gewoon over eens worden dat we met een serieus probleem te maken hebben als onze gezondheidszorg het aantal patienten niet aan kan? ????

do 19 maart 2020 om 23:45 - 19 maart 2020 om 23:45 # 156236
Angus
thebeast4000 oke,gelukkig ben ik ook mooi blank
do 19 maart 2020 om 22:37 - 19 maart 2020 om 22:37 # 156234
thebeast4000

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus/ik-denk-dat-ik-nieuwe-coronavirus-heb

www.thuisarts.nl
angus

iets hebben ze daar in ieder geval heel erg goed gedaan, dat valt niet te ontkennen lijkt mij.

zoermoos

do 19 maart 2020 om 22:36 - 19 maart 2020 om 22:36 # 156233
Angus
thebeast4000 misschien is het echte blanke ras dus toch het sterkste als het in Duitsland zo meevalt? Zou kunnen toch?
do 19 maart 2020 om 22:34 - 19 maart 2020 om 22:34 # 156232
thebeast4000
zoermoos

dat is gewoon in de media geweest en ook de mensen die er verstand van hebben zeggen dat van die 80%.
do 19 maart 2020 om 22:33 - 19 maart 2020 om 22:33 # 156231
Zoermoos
Ja maar thebeast4000 hoe weet jij eigenlijk dat 80% lichte klachten hebben en niet getest worden?? Hoe wil jij dat weten vraag ik me af? Dat weet namelijk niemand,is gewoon een aanname die je hoopt en gewoon uit je duim zuigt
do 19 maart 2020 om 22:32 - 19 maart 2020 om 22:32 # 156230
thebeast4000
Zoermoos

dat is niet waar zoermoos. nogmaals, 80% van de mensen hebben geen tot lichte klachten, die worden helemaal niet getest. alleen de ernstige gevallen worden getest. maar je kunt niet alleen de ernstige gevallen tellen, je zult ook de mensen moeten tellen die nergens last van hebben. ook die hebben dat virus. en in frankrijk en italie wordt ook niet iedereen getest, er wordt maar een klein percentage getest. dat kunnen de labs helemaal niet aan. je gaat echt niet aan die 5% komen. en die mensen die wel overlijden is triest, maar dat gebeurt altijd. ook met de griep vallen jaarlijks ongeveer 300000 doden wereld wijd.
do 19 maart 2020 om 22:29 - 19 maart 2020 om 22:29 # 156229
Zoermoos
Duitsland is nog niet zo ver.
In Frankrijk ligt het nu op ongeveer 10%. In Italië ook.
Maar goed er zullen een hoop besmette niet getest zijn maar goed laat het dan 5% zijn is nog geweldig meer dan een gewone griep. Waarom meen je dit maar ff te kunnen bagatelliseren? Doe je dit extra of geil je gewoon op discussie?
do 19 maart 2020 om 22:25 - 19 maart 2020 om 22:25 # 156228
thebeast4000
zoermoos

die cijfers kloppen niet beste zoermoos, dat hebben ze nu toch overal vaak genoeg gezegd lijkt mij. er wordt maar een heel klein percentage van de besmette mensen getest omdat 80% geen tot weinig klachten hebben. net nog wat tegengekomen op de telegraaf :

BERLIJN - Volgens de laatste tellingen heeft de Bondsrepubliek net iets minder coronabesmettingen dan Spanje, 15.320 tegenover 17.963, maar het Iberische koninkrijk telt al 830 doden, en Duitsland pas 44. Ons buurland heeft zelfs minder doden dan Nederland, dat 2.465 besmettingen telt en 76 doden. Waarom heeft Duitsland, de grootste EU-lidstaat, vergeleken met andere landen nog zo’n opvallend laag aantal coronadoden? Wetenschappers zoeken naar de oorzaak.
do 19 maart 2020 om 22:10 - 19 maart 2020 om 22:10 # 156226
Zoermoos
Overal de cijfers een beetje bekeken sterft ongeveer 10% wat ziek wordt. Is toch niet normaal hey! En dan heb je er nog steeds die zeggen het is maar een griepje..
do 19 maart 2020 om 21:42 - 19 maart 2020 om 21:42 # 156225
Oudnoord
Wachtend op een vaccin .....dit loopt de spui gaten uit , waarom zijn we altijd zo laat met beslissingen in Nederland , omliggende landen zijn reeds op slot , of is er meer aan de hand waar wij de gewone burger niets vanaf mogen weten. ik ben hartpatient.
do 19 maart 2020 om 21:29 - 19 maart 2020 om 21:29 # 156223
Mahispe
MAHISPE⠇
mahispe - 19 maart 2020 om 18:53
"Nou.

Next
Mijn vriendin die filiaalmanager is bij Eyewish in Breda gaan vanaf zaterdag 12.00 op slot.

Who's next

Dus mocht je het op je ogen hebben of kapotte bril of lenzen moet je maar even naar de Action
do 19 maart 2020 om 20:36 - 19 maart 2020 om 20:36 # 156219
Mahispe
MAHISPE⠇
mahispe - 19 maart 2020 om 20:33
"Volgens een maat van mij die afkomstig is uit Heerlen en nu in Holland woont en werkt in buitendienst Ministerie v Defensie zou er na weekend Kock Down komen omdat de druk van omliggende landen op Rutte groter worden.
En vooral dat blijkbaar mensen in groten getale zich niet aan de "anderhalve meter " houden.
do 19 maart 2020 om 20:35 - 19 maart 2020 om 20:35 # 156218
thebeast4000
smeets

volgens mij wordt toch ook gezegd dat je elke dag tig keer je handen moet wassen. dat is toch echt hygiëne. maar nogmaals, de zuidelijke landen zijn qua cultuur en leefwijze gewoon niet te vergelijken met noord europese landen. wat nog een van de oorzaken is is dat het 65+ aandeel in de bevolking in italie rond de 25% ligt en ook in spanje boven de 20%.
do 19 maart 2020 om 20:33 - 19 maart 2020 om 20:33 # 156217
Smeets
@beest
Heeft niets met hygiëne te maken. Wel met het feit dat het virus als eerste Italie trof in Europa waardoor er relatief laat maatregelen zijn getroffen. Verder wonen veel ouderen bij hun kinderen in waardoor zij sneller worden besmet.
do 19 maart 2020 om 20:08 - 19 maart 2020 om 20:08 # 156215
thebeast4000
zoermoos

dat is nu wel een discriminerende opmerking in mijn ogen. nee, de manier van wonen, hygiëne en de manier waarop de bevolking met elkaar omgaat bijv. tevens moet je ook eens kijken naar bijv de bevolkingsopbouw in italie en spanje. zijn allemaal factoren die meespelen. praat eens met mensen die daar regelmatig voor hun werk zijn en kijk niet naar de 2 weken dat je daar op vakantie heen gaat.
do 19 maart 2020 om 19:46 - 19 maart 2020 om 19:46 # 156214
Zoermoos
En wat is het verschil in cultuur en gewoontes dat ze niet te vergelijken zijn met ons?
Omdat ze daar meer pizza's, macaroni en paella eten?
do 19 maart 2020 om 19:43 - 19 maart 2020 om 19:43 # 156213
Maan
Uiteindelijk gaan we het allemaal krijgen
do 19 maart 2020 om 19:42 - 19 maart 2020 om 19:42 # 156212
thebeast4000
zoermoos

in italie en spanje gaat het inderdaad heel hard. maar toch moet je het perspectief niet uit de ogen verliezen. het is niet zo zwart/wit. het zijn compleet andere culturen, ook hun gewoontes en leefwijze zijn heel anders. is niet te vergelijken met bijv noord europa of het verre oosten.
do 19 maart 2020 om 19:40 - 19 maart 2020 om 19:40 # 156211
Zoermoos
Vind je de cijfers nu niet schokkend dan?
do 19 maart 2020 om 19:33 - 19 maart 2020 om 19:33 # 156210
thebeast4000
zoermoos

ja zo'n lekkere vent ben je wel, heb je ook wat inhoudelijks te melden? cijfertjes doen er bij jou toch niet toe blijkbaar, dus heb je vandaag het gras gemaaid?
do 19 maart 2020 om 19:32 - 19 maart 2020 om 19:32 # 156209
Zoermoos

"De mensen van "het is maar een griepje " bestaan die nog of hebben die nu ook de guts om toe te geven dat ze misschien de boel onderschat hebben ?

THEBEAST4000 aub niet reageren want daar weten we het antwoord al van
do 19 maart 2020 om 19:30 - 19 maart 2020 om 19:30 # 156208
thebeast4000
en weer wordt trump van stal gehaald. hou jullie toch eens bezig met die gasten die in nederland het land " besturen " , daar is zat op aan te merken.

rodasport

bij alles waar er veel van zijn en meer van op een beperkte plaats zijn kunnen ziektes ontstaan. de natuur reguleert zich zelf. klinkt hard, maar dat is nu eenmaal zo. dat de mensheid maar eerst eens zelf wat gaat doen aan geboortebeperking, hebben we het dadelijk over megastallen en zo verder.
do 19 maart 2020 om 19:24 - 19 maart 2020 om 19:24 # 156206
Smeets
En voor Trump, die het steeds heeft over het Chinese virus, de Spaanse griep ontstond in 1918 in de Verenigde Staten.
do 19 maart 2020 om 18:40 - 19 maart 2020 om 18:40 # 156204
Smeets
@marcus
Epidemieën en pandemieën zijn van alle tijden. In 1918-1919 zijn naar schatting tussen de 20 tot 100 miljoen mensen overleden aan de Spaanse griep. En ook daarna zijn er epidemieën geweest. Zo hebben we in 1957 een grote epidemie gehad. In 2018 zijn er in Nederland 9000 mensen overleden ten gevolge van een griepepidemie. En ook HiV is een virus.
do 19 maart 2020 om 18:33 - 19 maart 2020 om 18:33 # 156203
rodasport


"De dieren partij zei gister dat deskundige beweren dat zo een virus hier ook kan en ooit zal ontstaan dankzij de megastallen.
We hebben al voorproefjes gehad : gekke koeien ziekte, varkens en vogelziektes. de volgende zou zo maar eens ook voor de mens verkeerd uit kunnen pakken
do 19 maart 2020 om 17:53 - 19 maart 2020 om 17:53 # 156202
Pietjepuk
Zandhaas
Ik had jou link niet gezien,Bedankt voor de link maar dat was idd.her boek wat ik bedoel.
do 19 maart 2020 om 17:40 - 19 maart 2020 om 17:40 # 156199
Pietjepuk
PIETJEPUK⠇
pietjepuk - 19 maart 2020 om 17:35
"Wij kunne filosoferen wat we willen,In 1981 is er een boek geschreven over het virus wat er in 2020 zou uitbreken met zeer catastrofale gevolgen,Helaas weet ik de titel niet meer,Bill Gates heeft in 2015 een presentatie geven over het virus wat er aan gaat komen in de toekomst en om dat te bestrijden zal miljarden gaan kosten,

Wat het kabinet ook besluit het zal nooit voor iedereen in het straatje passen is ook logisch,Het enigste wat wij kunnen doen is idd.zoveel mogelijk de regels opvolgen en naleven hoe lastig dit ook zal zijn.

Dat het om een eenvoudig griepje gaat kan wat mij betreft de prullenbak in dit is toch wel iets hardnekkiger dan wat velen denken.

Verder wens ik iedereen geluk en gezondheid toe en denk vooral aan de ouderen en medemens het maakt niks uit of ze Blank,Geel of Donker zijn.
do 19 maart 2020 om 17:39 - 19 maart 2020 om 17:39 # 156198
Zandhaas

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1969887320/coronavirus-al-in-1981-voorspeld

www.telegraaf.nl
[quote]@markus - 19 maart 2020 om 15:54
"De Chinese arts die indertijd de rest van de wereld wilde waarschuwen voor dit corona virus werd door de Chinese overheid
angstvallig buitenspel gezet dat de man later alsnog overleed heeft men zeer waarschijnlijk niet als een verlies gezien.
ik blijf nog steeds van mening dat in die plaats waar dit virus ontstaan is dit was in de buurt van een grote centrale
en is een laboratorium waarschijnlijk als experiment ontwikkelt maar dat is naar mijn mening volledig uit de hand gelopen
de laboranten die daar gewerkt hebben die zijn met andere mensen in contact gekomen [ Hongkong ] enz , en vandaar uit is het naar Europa gekomen met als [brandhaard] Italië die hebben dit ook niet als ernstig genoeg beoordeeld met catastrofale
gevolgen, vandaar uit [Lombardijen] is het toen naar West - Europa gebracht wo. Ned: het is misschien ver gezocht allemaal
maar er zijn verschillende medici die ook in deze richting hebben gedacht, maar het bewijs zal zeer moeilijk zijn vooral
uit China, nogmaals die overleden Chinese arts had de waarheid aan het licht kunnen brengen maar helaas !"[/quote]


do 19 maart 2020 om 17:04 - 19 maart 2020 om 17:04 # 156195
Verwijderd
LBZ : Mijn reactie op jouw antwoord heb ik per abuis op het prikbord geplaatst [ stom hé ]
do 19 maart 2020 om 16:47 - 19 maart 2020 om 16:47 # 156193
LBz
@Markus
Geloof er niks van. Hier wordt al tientallen jaren voor gewaarschuwd.
Dat dit ooit zou gebeuren was een kwestie van tijd.
Dat zoeken naar schuldigen en oorzaken is een menselijk trekje omdat we niet kunnen accepteren dat niet alles controleerbaar is.
do 19 maart 2020 om 16:22 - 19 maart 2020 om 16:22 # 156190
Verwijderd
De Chinese arts die indertijd de rest van de wereld wilde waarschuwen voor dit corona virus werd door de Chinese overheid
angstvallig buitenspel gezet dat de man later alsnog overleed heeft men zeer waarschijnlijk niet als een verlies gezien.
ik blijf nog steeds van mening dat in die plaats waar dit virus ontstaan is dit was in de buurt van een grote centrale
en is een laboratorium waarschijnlijk als experiment ontwikkelt maar dat is naar mijn mening volledig uit de hand gelopen
de laboranten die daar gewerkt hebben die zijn met andere mensen in contact gekomen [ Hongkong ] enz , en vandaar uit is het naar Europa gekomen met als [brandhaard] Italië die hebben dit ook niet als ernstig genoeg beoordeeld met catastrofale
gevolgen, vandaar uit [Lombardijen] is het toen naar West - Europa gebracht wo. Ned: het is misschien ver gezocht allemaal
maar er zijn verschillende medici die ook in deze richting hebben gedacht, maar het bewijs zal zeer moeilijk zijn vooral
uit China, nogmaals die overleden Chinese arts had de waarheid aan het licht kunnen brengen maar helaas !
do 19 maart 2020 om 15:54 - 19 maart 2020 om 15:54 # 156189
adminDit is een geverifieerd account Admin
Omdat wij beseffen dat het coronavirus een grote impact op iedereen heeft, is er besloten om het gesprek te faciliteren middels dit aparte topic waarin jullie terecht kunnen om over het coronavirus te praten/discussiëren en de actualiteiten te delen. Zeker gedurende deze tijd waarin sociale contacten zoveel mogelijk vermeden moeten worden snappen we dat jullie een plek willen hebben waar jullie kunnen praten over grootste gespreksthema van de afgelopen dagen.

Berichten met betrekking tot corona én Roda JC mogen zowel hier als op het regulieren prikbord geplaatst worden. Berichten die enkel over corona gaan gelieve enkel in dit topic te plaatsen.

Heb respect en begrip voor elkaars mening, juist nu in deze tijd waarin samenhorigheid het sleutelwoord is.

Tot slot vragen wij iedereen om de adviezen van de Rijksoverheid op te volgen voor mede voor uw eigen gezondheid.

Je kunt wisselen tussen het corona topic en het normale prikbord middels de rode knop bovenaan de pagina.
do 19 maart 2020 om 14:06 - 19 maart 2020 om 14:06 # 156184

Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 10 december 2021 om 20:00
Parkstad Limburg StadionRoda JC Kerkrade


FC Den Bosch

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2021/2022.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement
Nieuwste leden