Roda JC verliest met 1-4 van FC Utrecht
ma 19 februari 2018 om 17:16

In het eigen Parkstad Limburg Stadion heeft de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar met 1-4 van FC Utrecht verloren. Doelpunt aan de kant van Roda JC kwam op naam van Jorn Vancamp (83').

Hoofdtrainer Robert Molenaar startte het duel met Ard van Peppen en Livio Milts in de basisopstelling. Na een rustige openingsfase, waarin beide ploegen nauwelijks kansen creëerden, was het de uitploeg dat na een klein kwartier spelen op voorsprong kwam. Na een één-twee'tje wist van de Streek de bal over doelman Jurjus te stiften; zijn inzet raakte de lat en ging achter de doellijn.

Na 20 minuten spelen meldde de thuisploeg zich voor het Utrechtse-doel. Vansteenkiste wist na een sterke actie langs de zijlijn de bal voor het doel te bezorgen. Mikhail Rosheuvel kreeg de bal voor zijn voeten maar kon niet uithalen. Nadat de bal half weggewerkt werd door de Utrechtse verdediging probeerde Gustafson het van afstand; zijn schot ging helaas hoog over. Vlak voor rust werd Dani Schahin de diepte in gestuurd door aanvoerder Auassar. De spits schoot de bal in één keer op doel, echter stond zijn vizier nog niet op scherp en ging ook deze bal hoog over.

Na de theepauze verschenen twee ongewijzigde teams op het veld. Na 10 minuten spelen kwam de uitploeg op een 0-2 voorsprong. Hidde Jurjus wist in eerste instantie nog redding te brengen op het schot van Labyad, van der Maarel schoot de bal vanuit de tweede lijn in de verre hoek. Na een uur spelen tekende van de Streek voor zijn tweede doelpunt van de middag; hij zette de uitploeg op een 0-3 voorsprong. Zo'n 7 minuten voor het eindsignaal deed Roda JC nog iets terug in de persoon van Jorn Vancamp. Hij schoot van net buiten de zestienmeter op doel en krulde de bal om doelman Jensen heen. Vlak voor het eindsignaal wist ook Labyad een doelpunt mee te pikken. Hij schoof de bal beheerst langs doelman Jurjus. Hiermee bepaalde hij direct de eindstand in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC speelt komende zondag een uitduel tegen Willem II. Om 14.30 uur trapt de ploeg uit Kerkrade af in het Koning Willem II stadion.

Bron: Roda JC.nl