Nieuws
Maecky Ngombo voor een halfjaar vastgelegd

Maecky Ngombo voor een halfjaar vastgelegd

Roda JC heeft Maecky Ngombo voor een halfjaar vastgelegd. De aanvaller, vandaag nog trefzeker in het 2-5 gewonnen oefenduel tegen KV Kortrijk, trainde de afgelopen maanden al mee met Jong Roda JC. In die periode heeft hij de club kunnen overtuigen van een hernieuwde samenwerking.

Maecky Ngombo speelde in de jeugdopleiding van Standard Luik en kwam in 2015 over naar Roda JC waar hij snel doorstroomde van de beloftenploeg naar het eerste elftal. De Belgische aanvaller maakte destijds indruk door in korte tijd steeds als goudhaantje te fungeren. Als invaller maakte hij het winnende doelpunt tegen FC Utrecht en vervolgens was hij eveneens trefzeker in de duels tegen onder meer Ajax en Feyenoord. Nadat hij in de zomer van 2016 vertrok bij Roda JC kwam hij nog uit voor 1. Fortuna Düsseldorf en MK Dons voordat hij in het najaar van 2017 weer neerstreek in Kerkrade.

Technisch Directeur Harm van Veldhoven: “Met het aantrekken van Maecky hebben we meer mogelijkheden in de voorste linie. Zeker na de langdurig blessures van Mitchel Paulissen en Célestin Djim misten we voorin wat variatie. Twee jaar geleden heeft hij bij Roda JC bewezen dat hij het niveau aankan en wij hopen natuurlijk dat we ook nu weer veel plezier aan hem gaan beleven."