Nieuws
Roda JC promoveert naar categorie 2

Roda JC promoveert naar categorie 2

Roda JC heeft categorie 1 van het financial rating systeem van de KNVB verlaten. Doordat de club voor het tweede meetmoment achter elkaar het voldoende aantal punten wist te scoren, heeft de licentiecommissie van de KNVB de club met onmiddellijke ingang ingedeeld in categorie 2.

Onderzoeksrapport
Aanvankelijk werd de begroting van Roda JC niet in behandeling genomen door de KNVB, waardoor Roda JC geen categorie indeling kreeg toebedeeld. Oorzaak voor de positionering van de KNVB was het ontbreken van een onderzoeksrapport bij de begroting. Dit onderzoeksrapport kon de club echter niet overleggen, omdat diezelfde KNVB een onderzoek was gestart naar mede- investeerder Aleksei Korotaev. Hierdoor was het niet mogelijk voor accountantskantoren om de opdracht te aanvaarden om een dergelijk rapport op te stellen. Roda JC heeft begin augustus beroep hiertegen aangetekend. De club is twee weken geleden in het gelijk gesteld met als resultaat dat de begroting alsnog in behandeling moest worden genomen door de licentiecommissie van de KNVB.

Belangrijke stap
Conform de verwachtingen van de club heeft Roda JC met de ingediende begroting ruim voldoende punten gehaald om te promoveren naar categorie 2. Vanzelfsprekend is de club verheugd met deze uitkomst, de club wil echter benadrukken dat er in het kader van de continuïteit uiterst zorgvuldig gewerkt blijft worden aan de verdere financiële gezondmaking van de club.