Nieuws
Benjamin vertrekt naar Ajax

Benjamin vertrekt naar Ajax

Roda JC heeft met Ajax overeenstemming bereikt over de overgang van Benjamin van Leer. De doelman tekent een contract in Amsterdam voor de komende vier seizoenen.


De 25-jarige Van Leer kwam in de zomer van 2014 over van PSV, waar hij ook hij ook zijn jeugdopleiding genoot. In diens eerste seizoen in Kerkrade was hij tweede keus achter doelman Bram Verbist maar kwam hij in de allesbeslissende Play-offs om promotie en degradatie in het doel te staan omdat Verbist gebleseerd raakte. Tijdens de daaropvolgende seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 was de in Nieuwegein geboren Van Leer de onbetwiste eerste keeper van de club en miste hij geen enkele minuut in de competitie en Play- offs. In die seizoenen groeide hij uit tot publiekslieveling in Kerkrade.

Technisch Directeur Harm van Veldhoven: “Natuurlijk hadden we hem het liefst nog een jaar bij Roda JC gezien, maar Benjamin krijgt hiermee de verdiende bekroning op een geweldig seizoen en de fantastische ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Wij wensen hem dan ook veel succes met deze mooie stap in zijn carrière".

Praat op sociale media mee over deze overgang. Via #BenjiBedankt kun je de doelman bedanken voor de geweldige wedstrijden die hij voor ons gekeept heeft.

spelerid=286