"Wij zijn ervan doordrongen dat deze derby enorm leeft"

“Aan betaald voetbal zonder publiek zullen we nooit wennen. Zeker in een derby als tegen Fortuna Sittard is dat heel vreemd en doet dat extra pijn.

Voor iedereen die Roda JC of Fortuna een warm hart toedraagt, is dit is een van de mooiste wedstrijden. Daarom is het gemis van supporters ontzettend vervelend. Ten opzichte van andere ontmoetingen brengen derby’s altijd iets extra’s met zich mee. Als staf en spelersgroep zijn we ervan doordrongen dat dit duel niet alleen bij alle Roda JC-supporters enorm leeft, maar ook in deze hele regio. Daarom hoeven we de jongens niet te motiveren.

De sfeer op de tribune zal dus ontbreken. Dat neemt niet weg dat veel mensen deze derby live op televisie zullen volgen. Ook op die manier kunnen de spelers zich aan het publiek tonen en een goede indruk maken.

BOOST


Na het teleurstellende gelijkspel tegen Telstar en de nederlaag van afgelopen vrijdag tegen SC Cambuur willen we ons weer van onze beste kant laten zien. Vrijdag bleek opnieuw dat Cambuur de topfavoriet is voor de titel. Toch gingen wij vooral door persoonlijke fouten onderuit. Hoewel ik nooit tevreden ben met een nederlaag hadden we wel ons aandeel in de wedstrijd. Ik blijf progressie zien, al gaat dat nog niet zo snel als we hadden gehoopt. Het is het onverklaarbare van voetbal waarin vertrouwen een grote rol speelt. Maar als we, ook tegen een Eredivisieclub als Fortuna Sittard, durven te voetballen dan komen de resultaten vanzelf.

BLESSURES


Vanwege blessures zullen Jan Hoekstra, Kees Luijckx, Richard Jensen en Erik Falkenburg vanavond ontbreken. Daarvoor vinden we wel een oplossing. Zeker na de 3-1 thuisnederlaag van afgelopen zondag zal Fortuna gebrand zijn op een goed resultaat. Aan ons de taak om dat te voorkomen. Als wij een goede prestatie leveren, zal dat een boost zijn voor de komende weken. Daarom willen we ook deze wedstrijd dolgraag winnen!”

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl

Jurgen Streppel
Gerelateerd nieuws

za 14 november 2020 om 12:00
'Negatieve spiraal ombuigen'

ma 29 juni 2020 om 16:33
Remond Strijbosch nieuwe assistent-trainer Roda JC

ma 19 oktober 2020 om 17:00
"Benieuwd of wij opnieuw progressie tonen"

za 05 september 2020 om 13:14
Roda JC terugbrengen waar het thuishoort

za 31 oktober 2020 om 00:00
De visie van Jurgen - 'Ballen tonen'