Roda JC en Telstar delen de punten
ma 19 oktober 2020 om 23:00

Roda JC Kerkrade heeft vanavond gelijkgespeeld tegen SC Telstar. In het Parkstad Limburg Stadion kwamen de Kerkradenaden nog op voorsprong, maar vlak voor het eindsignaal wist de ploeg uit Velsen-Zuid de gelijkmaker te scoren.

Hoofdtrainer Jurgen Streppel had een basisplaats ingeruimd voor middenvelder Danny Bakker, Klaasen kreeg een plekje op de bank. In de openingsfase van het duel zochten beide ploegen de aanval. Dit leidde in de zesde minuut tot een kans voor Roland Alberg. Zijn schot draaide echter van het doel af. Na negen minuten greep Richard Jensen naar zijn been en zakte hij naar de grond. Een noodgedwongen wissel was het vervolg. In zijn plaats verscheen Xander Lambrix op het veld.

De bezoekers wisten enkele keren voor gevaar te zorgen voor het doel van Miguel Santos. De Portugese doelman kon deze speldenprikjes ongevaarlijk maken door de bal te klemmen of weg te stompen.

Enkele minuten voor het rustsignaal kreeg Erik Falkenburg de bal in het vijfmetergebied, helaas zat doelman Schendelaar er goed bij en kon hij verder gevaar voorkomen. Direct na rust pakte Roda JC het initiatief verder op. Na een dikke vijf minuten spelen bereikte een strakke voorzet van Amir Absalem Erik Falkenburg waarna de spits de bal eenvoudig tegen de touwen kon knikken, 1-0 voorsprong in Kerkrade.

Even later vloog een hard schot van Pflücke enkele centimeters over het doel van de bezoekers. Aan Kerkraadse zijde weerhield doelman Santos Telstar van een doelpunt. Een een-tweetje tussen Alberg en Absalem waarna de bal voor het doel geslingerd werd, waar Pflücke al klaar stond om de bal tegen de touwen te werken. Echter kwam de Duitse middenvelder centimeters te kort om genoeg kracht achter de kopbal te zetten en de bal naast ging.

Drie minuten voor het eindsignaal kregen de bezoekers een strafschop na een handsbal van aanvoerder Kees Luijckx. Invaller Welat Cagro benutte de uitgelezen kans en bracht de stand weer op gelijke hoogte. Deze late treffer bepaalde tevens ook de eindstand in Kerkrade.

Op vrijdag 23 oktober speelt Roda JC het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie. In Leeuwarden wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen SC Cambuur. Dit duel is wederom live te volgen via FOX Sports.