Streppel: "We kunnen èn moeten veel beter"
vr 02 oktober 2020 om 13:22

Streppel: "We kunnen èn moeten veel beter"
vr 02 oktober 2020 om 13:22

“Zondag spelen we tegen FC Volendam onze eerste thuiswedstrijd zonder publiek. Heel vervelend omdat de wisselwerking met de fans tijdens de vorige twee thuisduels een genot was.

Toch moeten we daar niet te lang bij stil blijven staan. De gezondheid van mensen staat voorop.

Wanneer je in de slotminuten van een wedstrijd een zeker lijkende overwinning verspeelt, is de kater altijd groot. Dat was afgelopen dinsdag tegen FC Eindhoven bij ons het geval. Na de knotsgekke openingsfase en onze 3-1 voorsprong gaven we vooral na rust geen kans meer weg. In die fase hadden we de wedstrijd moeten beslissen. Daarom voelt het 3-3 gelijkspel als twee verliespunten.

Duidelijk is dat we veel beter kunnen én moeten. Ik heb er veel vertrouwen in dat dat gaat lukken. Deze spelersgroep is namelijk leergierig, heel prettig om mee samen te werken en pakt zijn verantwoordelijkheid. Zeker als we meer ingespeeld raken, zullen de automatismen toenemen. Ons niveau zal omhoog gaan als we sneller denken en handelen door bijvoorbeeld de vrije ruimtes beter te benutten.



Tegen FC Dordrecht lukte dat onze backs Stefano Marzo en Amir Absalem heel goed. Hun kwaliteiten komen bij ons optimaal tot hun recht. In ons systeem vervullen ze allebei een heel aanvallende rol. Stefano was al tweemaal trefzeker, Amir is naast zijn doelpunt al goed voor drie assists.

Toen de vorige competitie in maart werd stilgelegd, stond FC Volendam op de derde plek. Dat het dit seizoen iets moeizamer verloopt, zegt mij helemaal niets. We zijn pas vijf wedstrijden onderweg, dus daar valt nog niet veel over te zeggen. Nog steeds is Volendam een goed voetballende ploeg die heel aanvallend speelt en veel kansen creëert. Daarom kan het opnieuw een leuke wedstrijd worden. Aan ons de taak om de drie punten opnieuw in eigen huis te houden."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl