Nieuws
Dagboek 1: Roda JC in Almancil 'Sneeuw zien in Portugese zon'

Dagboek 1: Roda JC in Almancil 'Sneeuw zien in Portugese zon'

Vanochtend om 4.00 uur Nederlandse tijd vertrokken de selectiespelers en staf van Roda JC Kerkrade vanuit het Parkstad Limburg Stadion met de bus naar Eindhoven Airport om van daar te vliegen naar het Portugese Faro, waar de club tot en met dinsdag 10 januari een trainingskamp belegt ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Via deze website houden wij u dagelijks op de hoogte van de verrichtingen in Almancil, Vale Do Lobo, waar de selectie – op dezelfde locatie als vorig jaar – zijn trainingen afwerkt. Tijdens deze trainingsweek staat er één wedstrijd gepland. De selectie van hoofdtrainer Yannis Anastasiou speelt op zondag 8 januari om 14.30 uur een oefenduel tegen GD Estoril-Praia in Lissabon. Deze ploeg komt uit in de hoogste Portugese divisie.

Nieuw gezicht
Terwijl de spelers om even na 7 uur vanochtend één voor één het vliegtuig binnenstapten, telde de selectie één nieuw gezicht: Thanasis Papazoglou. De boomlange spits, die voor een halfjaar gehuurd wordt van KV Kortrijk, mocht vandaag voor het eerst zijn Roda JC kledij aantrekken. In tegenstelling tot de Griek reisden het drietal Daniel de Silva, Farshad Noor en Tim Blättler niet mee naar Portugal.

Na een rustige vlucht zonder vertraging stapten de spelers om 10.00 uur Portugese tijd het Hotel Ria Park binnen. Het gros van de spelers kende het hotel nog van vorig jaar, maar dat gold uiteraard niet voor Papazoglou. Hij had de koffers nog niet uitgepakt of hij werd al uitgebreid door een fotograaf van Pro Shots op de gevoelige plaat gezet, voordat hij vervolgens bij L1 mocht aanschuiven voor zijn eerste interview als Roda JC-speler. ‘Ik ga me honderd procent voor deze club geven en ik wil simpelweg doelpunten maken voor de club en ik kijk dan ook uit naar mijn eerste wedstrijd voor Roda JC‘, liet hij optekenen.

Eerste training
‘s Middags mocht de aanvaller net als de rest van zijn nieuwe teamgenoten voor het eerst met de bal aan de slag. In een heerlijk Portugees zonnetje werd op trainingscomplex Ria Park- Campo de Treinos de eerste middagtraining afgewerkt. Er werd gestart met een technische vaardigheidstraining, waarbij ook assistent-trainer Rick Plum meedeed om ongelijke aantallen te voorkomen. De voormalige back van Roda JC mag de 40 dan al ruim gepasseerd zijn, maar bij de kopoefeningen ging het hem zo goed af, dat hij naar eigen zeggen ‘sneeuw zag‘ toen hij de lucht inklom om de bal in de handen van Ard van Peppen terug te koppen. De meningen daar over zijn echter wat verdeeld, maar eerlijk is eerlijk: Plum deed nog aardig mee.

Na afloop van de technische vaardigheidsoefeningen had Anastasiou een groot positiespel 9 tegen 9 uitgezet voor zijn manschappen, waarbij Abdul Ajagun en Nestoras Mytides afwisselend als joker fungeerden. Tot slot werden de spitsen Schahin, Mytides, Djim, Rosheuvel, Boysen en nieuwkomer Papazoglou apart gepakt door Anastasiou en leidde Rick Plum nog een 6 tegen 7 oefenvorm met keeper.

Na ruim een uur training kwam het eindsignaal van de technische staf en kon de geelzwarte stoet teruglopen van het trainingscomplex naar het hotel waar na een welverdiende douche en diner, het einde van dag 1 langzaam in zicht kwam. Voor morgen (donderdag) staan er twee trainingen voor de selectie op de planning.

trainingskamp