De visie van Jean-Paul: "Geen excuses, winst boeken en op naar een trots 2020!"
za 11 januari 2020 om 18:46

De visie van Jean-Paul: "Geen excuses, winst boeken en op naar een trots 2020!"
za 11 januari 2020 om 18:46

“Met de derby tegen MVV beginnen we zondag aan de tweede seizoenshelft. De komende maanden willen we ons blijven ontwikkelen en maximaal presteren. Daarom willen we vooral een winnend elftal zijn.

Vóór de winterstop, waarin we acht wedstrijden zonder zege bleven, hebben we dat te weinig gezien. Vandaar dat we de afgelopen weken genoeg huiswerk hadden. We hebben voldoende talent en kunnen leuk voetballen, maar het gaat om de drie punten. Aangezien we in de eerste seizoenshelft maar tot vier overwinningen kwamen, zullen we de komende maanden een inhaalslag moeten maken.

Eisend

Ik ben een persoon die niet in problemen, maar in oplossingen denkt. Dat betekent niet dat ik alles met de mantel der liefde bedek. Als trainer ben ik transparant en eisend: hard op de inhoud, zacht in de relatie. Daarom zal ik altijd zaken benoemen en mensen aanspreken om een hoger niveau te bereiken.

Over de plek op de ranglijst ben ik ontevreden. Ik heb de spelers aangegeven dat wij verantwoordelijk zijn voor onze prestaties. Daarvoor zijn er geen excuses en daarom wijken we niet van ons voornemen af. Bij de start van het seizoen hebben we uitgesproken mee te willen doen om de prijzen. Met die intentie ben ik naar deze club gekomen en het kan niet zo zijn dat Roda JC die ambitie verliest.

Hongerig

In de eerste competitiehelft is onze defensieve zekerheid te broos gebleken. En voor wat betreft het maken van doelpunten waren we te afhankelijk van Iké Ugbo en Roland Alberg. Om dat te verbeteren moeten we blijven terugvallen op de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt. Zodat we waarmaken waar deze mooie club recht op heeft: een hongerig, herkenbaar en succesvol elftal.

Hopelijk komen die aspecten tegen MVV tot uiting. De heenwedstrijd vond plaats in een fantastische ambiance. Daarin zou ik elke wedstrijd willen spelen. Ik realiseer me dat de derby emoties met zich meebrengt die niet alleen ons, maar ook de tegenstander motiveert. Daarom zullen wij ons presenteren als één team met één doel en één gedachte: geen excuses, winst boeken en op naar een trots 2020!"


Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl