Nieuws
Signeersessies Michel Boerebach tijdens Roda JC - MVV

Signeersessies Michel Boerebach tijdens Roda JC - MVV

Michel Boerebach is op 12 januari te gast bij de Limburgse derby tegen MVV Maastricht. De ex-topvoetballer, die tussen 1987 en 1992 het shirt van Roda JC droeg, zal voorafgaand en na afloop van Dé Limburgse Derby zijn boek ‘Hoi papa - de herrijzenis van Michel Boerebach‘ signeren.

Voorafgaand aan het duel zal er een signeersessie plaatsvinden op de eerste etage van het hoofdgebouw (10.45 uur - 11.45 uur). Tevens zal Boerebach door schrijver Eddy van der Ley vlak voorafgaand aan het duel worden geïnterviewd in het Vriendenhome. Na afloop van de wedstrijd zal er een signeersessie plaatsvinden in de Fanshop. Op beide plaatsen kunt u een kersvers gesigneerd exemplaar van het boek aanschaffen (alléén contant te betalen) en is er ruimte voor een meet & greet.

Michel Boerebach

Michel Boerebach verloor bij een auto-ongeluk in 2003 zijn zoontjes Lesley (12) en Sven (9). De ex-voetballer van - naast Roda JC - PSV, Go Ahead Eagles, FC Twente en Real Burgos, ging door een hel, maar kan zestien jaar later eindelijk weer van het leven genieten. Over de worsteling met het verlies, en over de mensen die hem geholpen hebben te overleven, gaat 'Hoi papa, de herrijzenis van Michel Boerebach'.

Bruiloft


In het boek ook aandacht voor zijn periode bij Roda JC. Boerebach vertelt over de legendarische kwartfinale in 1989 tegen CSKA Sofia, waarin hij met een slechte terugspeelbal Hristo Stoitskov in staat stelde een verlenging uit het vuur te slepen. Vervolgens miste hij de beslissende strafschop en was Roda JC uitgeschakeld. Ook verhaalt Boerebach over de stapavonden bij discotheek La Diligence, over zijn bruiloft in Heerlen en over zijn korte periode bij PSV, als opvolger van Ronald Koeman. "De tweede wedstrijd moesten we tegen Roda JC, mijn oude club. We kregen thuis klop met 4-3. Ik zat op de bank en vond het eigenlijk wel prima dat PSV verloor."


Verhaal

Voor 'Hoi papa - de herrijzenis van Michel Boerebach' gaat Boerebach met Eddy van der Ley op bezoek bij mensen die van grote betekenis voor hem zijn, zoals Hugo Borst, René Eijkelkamp, Willem van Hanegem en Wim Kieft. “Het levert niets verhullende, intieme, soms hartverscheurende en vaak grappige gesprekken op, over voetbal, de dood en het leven", zegt Van der Ley. “Uit die dialogen blijkt nadrukkelijk dat Michel zijn humor en levenskracht terug heeft, na jaren van ellende. In feite is Hoi Papa het dankwoord van een zelfkritische vader die zichzelf opnieuw heeft moeten leren uitvinden."

Hoofdpersoon Michel Boerebach vult aan: “Ik heb ervaren dat, hoe diep je ook zit, je altijd kunt terugvallen op de hulp van de mensen om je heen. Zonder die steun was ik er niet meer geweest. Maar mede dankzij de personen die ik voor het boek bezoek en bedank, heb ik nog een toekomst." Hoi Papa is óók een boek voor de voetballiefhebber. “Er staan genoeg geinige anekdotes en verhalen in. Over Erik ten Hag, Ajax, Feyenoord, PSV, FC Twente, Roda JC, Go Ahead Eagles, noem maar op."

Michel Boerebach was eerder al te gast bij De Wereld Draait Door. Bekijk hier zijn verhaal.

Michel Boerebach Signeersessie