Nieuws
Roda JC huurt Badibanga en legt Gnjatic vast

Roda JC huurt Badibanga en legt Gnjatic vast

Roda JC heeft overeenstemming bereikt met Standard Luik over de overgang van Beni Badibanga naar Roda JC. De 20-jarige aanvaller speelt het komende halfjaar op huurbasis voor de club uit Kerkrade.

Badibanga, die uitkomt voor het nationale team van België U21, geldt als een groot talent. Hij maakte in het seizoen 2015-2016 zijn debuut in het betaalde voetbal voor Standard Luik. Bij die club genoot hij ook zijn jeugdopleiding. Inmiddels heeft hij ook ervaring op Europees niveau waar hij uitkwam in de UEFA Europa League. Technisch Directeur Ton Caanen: “Standard Luik verlengde onlangs zijn contract en daarom zijn we blij dat hij desondanks alsnog op huurbasis naar ons toekomt. Beni is een welkome versterking."

OGNJEN GNJATIC

Naast Badibanga is Roda JC ook vrijwel rond met de 25-jarige middenvelder Ognjen Gnjatic. De Kroaat komt over van Platanias.

Gnjatic speelde, voordat hij in de zomer van 2015 bij Platanias een contract tekende, voor Kazoro Gradiska en Rad. De vijfvoudig jeugdinternational van Bosnië-Herzegovina tekent –mits hij de medische keuring goed doorstaat- morgen zijn contract in Kerkrade. Hij wordt vastgelegd voor 1,5 jaar.

Technisch Directeur Ton Caanen: “Gnjatic is verdedigende middenvelder en het was een wens van de technische staf om hem -net als Bedibanga- aan de selectie toe te voegen".

Zowel Badibanga als Gnjatic zijn nog niet speelgerechtigd voor het duel Roda JC - Excelsior Rotterdam van morgenavond.

beni Badibanga Ognjen Gnjatic Ton Caanen Standard Luik