Nieuws
De visie van Eric: "Opnieuw puur voor het resultaat"

De visie van Eric: "Opnieuw puur voor het resultaat"

“Met het oog op de play-offs was vooral het resultaat afgelopen week belangrijk. Hoewel ik tevreden was over de uitvoering van ons strijdplan vind ik dat ons spel in balbezit beter kan. Daarom voelde de 2-1 zege op FC Eindhoven als een opluchting.

Ons voornemen was om vanuit een goede organisatie weinig kansen weg te geven en het gevaar van FC Eindhoven te neutraliseren. Dat is heel aardig gelukt. We hebben strijd geleverd en hard gewerkt om resultaat te halen. Aan het einde van de wedstrijd leken we wat fitter dan de tegenstander. Dat was ook de reden om Mitchel Paulissen en Gyliano van Velzen in het veld te brengen. De winnende treffer in de slotminuut was vervolgens een mooie beloning.

Door wat zuiniger om te gaan met ons balbezit kan de druk op onze verdediging minder worden. Vaak zoeken we de moeilijke oplossing door altijd de beslissende pass te willen geven. Belangrijk is dat we de bal langer in de ploeg houden. Die kwaliteit is in onze selectie aanwezig en dat besef moet er absoluut komen.

Met zeven punten en slechts twee tegentreffers in de laatste drie wedstrijden zit er een stijgende lijn in qua resultaten. Dat neemt niet weg dat ik de jongens heb voorgehouden dat de prestaties tot nu toe onvoldoende zijn. De huidige tiende plek heeft ervoor gezorgd dat Robert Molenaar zijn job niet mocht afmaken en ik nu voor de groep sta. Dat moet de groep zich realiseren en die verantwoordelijkheid leg ik ook bij de jongens neer.

Voorlopige conclusie is dat er progressie zit in het team, maar dat we onszelf zeker niet moeten overschatten. Ik kan het niet mooier maken, wel effectiever. Vanavond gaan we tegen TOP Oss opnieuw puur voor het resultaat en niet voor verfijnd voetbal. Afgelopen week bestond ons basisteam uit zes spelers die vorig seizoen nog actief waren in het tweede elftal. Daarom is de verwachting dat wij de pannen van het dak spelen niet realistisch. Als de mensen dat willen zien, kunnen ze beter wedstrijden van FC Barcelona bezoeken. Topsport is vooral wedstrijden níet verliezen. Dat geldt vanavond dus ook tegen TOP Oss.”

Tekst: Bert Jan Boer

EvdL