Nieuws
Mohamed El Makrini: 'Bittere smaak'

Mohamed El Makrini: 'Bittere smaak'

Begin 2017 kwam hij met hoge verwachtingen naar Roda JC. Mohamed El Makrini was onder de indruk van de grootse plannen die hem werden geschetst. Amper tweeënhalf jaar later is zijn conclusie bitter.

Momenteel bevindt Roda JC zich op een tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Met die intentie ben je niet naar Kerkrade gekomen. Hoe kijk je op de afgelopen periode terug?

“Helaas is het niet geworden wat ik had gehoopt. Bij mijn komst vertelde Ton Caanen dat er iets te gebeuren stond bij Roda JC. Mijn vrouw en ik waren meteen enthousiast. Ik kende Roda JC als een prima club met een mooie historie en een grote achterban. Helaas zijn de verwachtingen niet uitgekomen. Eigenlijk is het al die tijd onrustig geweest. Daar heb ik een bittere smaak aan overgehouden, al moet ik de hand ook in eigen boezem steken. Slechts bij vlagen heb ik laten zien wat ik in mijn mars heb."

Waar lag dat aan?

“Ik ben iemand die vertrouwen nodig heeft. Huub Stevens gaf mij dat na zijn komst meteen. In de beslissende play-off wedstrijd tegen MVV deed hij een beroep op Oggie (Gnjatić, red.) en mij als de twee controleurs op het middenveld. ‘Jullie zijn betrouwbaar en ik weet wat ik aan jullie heb´, waren zijn woorden. Uiteindelijk stond het als een huis. Het was niet fraai, maar we gaven amper kansen weg en wonnen. Dat was het enige dat telde. Zo moet je wedstrijden op leven en dood spelen."

Helaas ging het afgelopen seizoen tegen Almere City FC alsnog mis.

“In die twee duels was ik reserve en speelde ik geen minuut. Natuurlijk was dat enorm balen. Ik heb dergelijke wedstrijden vaker gespeeld en weet wat er gevraagd wordt. Ook had ik als een van de weinigen een doorlopend contract. In zulke duels moet je aan dergelijke jongens de voorkeur geven. Nu leefde het gevoel dat we Almere wel even zouden pakken. Dat liep helemaal fout. Heel frustrerend als je dan op de bank zit en machteloos bent om degradatie te voorkomen."

Met het huidige seizoen als resultaat. Hoe heb je dat tot nu toe ervaren?

“Mijn eigen prestaties sluiten aan bij de rest van het team: met ups en de nodige downs. Ik ben iemand die in de spiegel kijkt en de conclusie is dat ik niet hetzelfde niveau heb gehaald als bij mijn vorige clubs. Dat reken ik mezelf aan, al ben ik vóór mijn komst naar Roda JC altijd basisspeler geweest. Het kan niet zo zijn dat al die trainers het bij het verkeerde eind hadden. Daar kom bij dat ik altijd gas geef en nooit opgeef. Al met al had ik me van mijn periode bij Roda JC meer voorgesteld. Dat is triest om te constateren. Daarom hoop ik dat ik mijn verblijf hier in ieder geval kan afsluiten met het behalen van de nacompetitie. En wie weet waar het dan nog eindigt."

Tekst: Bert Jan Boer

Mohamed El Makrini