Nieuws
11 Dilemma vragen voor Mikhail Rosheuvel

11 Dilemma vragen voor Mikhail Rosheuvel

Tijdens het trainingskamp van Roda JC in Almancil leggen we een aantal selectiespelers 11 dilemma's voor. In deze aflevering: Mikhail Rosheuvel.

1. Doelpunt in WK- finale of doelpunt in Champions League finale
Dan kies ik voor een doelpunt in een WK- finale. Daar hecht ik meer waarde aan, omdat je dan je land vertegenwoordigt.


2. Zaanlandia of Hellas Sport
Dat is een leuke, ik heb bij beide clubs als amateur gespeeld maar dan kies ik toch voor Zaanlandia want dat was mijn eerste club en daar is alles begonnen. Ik probeer ze nog altijd wel een beetje te volgen, maar helaas heb ik weinig tijd om nog eens te gaan kijken omdat ik gewoon te ver weg woon.


3. Beyoncé of Justin Bieber
Qua muziek hou ik wel van beide artiesten al heb ik ze allebei nog nooit live gezien. Toch kies ik voor Beyoncé, daar kijk ik liever naar en heb je tenminste nog wat aan haha.


4. Real Madrid of FC Barcelona
Real Madrid. De reden daarvoor is Cristiano Ronaldo, want ik vind het allebei mooie clubs. Maar Cristiano is gewoon de beste voetballer van de wereld. Hij heeft net dat beetje extra en ik vind hem dan ook beter dan Messi. Hij heeft namelijk echt alles wat een aanvaller moet hebben, de x-factor.


5. Kampioen worden met Nederlandse club of de FA Cup winnen met Engelse ploeg
Pfff deze is lastig zeg, maar dan kies ik voor de FA Cup winnen. Een prijs pakken in zo'n groot voetballand als Engeland lijkt me fantastisch.


6. Liever drie hele lelijke doelpunten maken of één wereldgoal
Ik kies dan toch liever voor drie lelijke doelpunten maken, als je er drie scoort heb je er namelijk meer dan één gemaakt en dat telt uiteindelijk. Zo simpel is het. Het mooiste doelpunt dat ik in mijn carrière heb gemaakt is met Heracles Almelo tegen Feyenoord in De Kuip. Het stond 1-1 en Pelle ontving een rode kaart. Er stond nog een kwartier op de klok toen Mike te Wierik opkwam en de bal aan Bel Hassani gaf. Hij slingerde hem voor en ik kwam net voor Immers bij de bal en nam hem vol op de slof: 1-2 voor ons. Prachtige goal, al zeg ik het zelf en een speciaal moment voor mij persoonlijk.


7. Festival of naar een Club
Ik ben niet zo‘n festivalganger, ook niet van een dance event als ADE. Ik hou daarom meer van de Clubs, R&B en Nederlandse rap hebben mijn muzikale voorkeur.


8. Nooit meer voetbal of nooit meer seks
Dat meen je niet zeg, wat een dilemma. Maar dan doe maar nooit meer seks, voetbal is mijn leven. Dat is alles voor me. Dan zou ik met heel veel testosteron door mijn lichaam lopen ben ik bang, maar ik kan absoluut niet zonder de bal.


9. Nooit meer TV kijken of nooit meer muziek luisteren
Dan maar nooit meer muziek luisteren, ondanks dat ik enorm gek ben van muziek. Maar als je slim bent, kijk je naar een soapserie en dan komt er vanzelf muziek tussendoor haha. Ik volg weinig series, alleen Penoza heb ik echt fanatiek gevolgd.


10. Scoren na een solo of scoren met een afstandsschot
Dan scoren met een solo, omdat dat er mooier uitziet dan een keiharde knal van afstand. Een solo zoals Ibrahimovic die ooit maakte namens Ajax tegen NAC is toch een lust om naar te kijken? Een afstandsschot wordt bovendien ook vaker gezien als een ‘toevalstreffer‘.


11. Nooit meer friet of nooit meer pizza
Nooit meer pizza dan, patatje met gaat er namelijk altijd in maar dan wel met een frikadel erbij!


Mikhail Rosheuvel