Nieuws
11 Dilemma vragen voor Adil Auassar

11 Dilemma vragen voor Adil Auassar

Tijdens het trainingskamp van Roda JC in Almancil leggen we een aantal selectiespelers 11 dilemma's voor. In deze aflevering: Adil Auassar.


1. Rotterdam of Dordrecht

Rotterdam, absoluut. Hoewel ik in Dordrecht geboren ben, woon ik in Oude Ambacht een nieuwbouwwijk in de buurt van Rotterdam. Zodra ik de deur uitstap, ga ik richting Rotterdam. Dat is mijn stad.

2. Nederland of Marokko

Dan kies ik voor Nederland. Ik ben in dit land opgegroeid en woon er al mijn hele leven, ik zou mezelf voor de gek houden om nu opeens voor Marokko te kiezen. Ik ga er wel zo‘n vier tot vijf weken per jaar naar toe en ik heb een warme band met dat land, maar Nederland staat boven Marokko voor mij.

3. Frietje met of Couscous

Frietje met. Ik ben niet zo gek op Couscous, als ik had moeten kiezen tussen Tajine, een typisch Marokkaans stoofpotje, of Frietje met dan was de keuze een stuk lastiger geweest. Daar ben ik namelijk wel erg gek op. Mijn ouders wonen in Zwijndrecht, als ik bij hun op bezoek ga maakt mijn moeder Tajine voor me klaar. Zij maakt dat het allerlekkerst.

4. Velddoelpunt maken of een doelpunt maken uit een vrije trap

Velddoelpunt, omdat je dat meestal creëert met je teamgenoten. Ik haal daar meer vreugde uit dan een doelpunt vanuit een vrije trap . Je werkt de hele week met een groep samen ergens naar toe en als dat er dan op een wedstrijddag uitkomt door het maken van een doelpunt geeft dat dubbel zoveel plezier voor mij.

5. Zlatan Ibrahimovic of Arjen Robben

Ik bewonder Arjen Robben enorm, ik heb veel respect voor die man. Hij haalt alles uit zijn voetbalkunsten en heeft geen poespas er omheen. Toch kies ik echter voor Zlatan Ibrahimovic, omdat ik daar liever naar kijk. Hij biedt wat meer spektakel dan Robben. Hij is altijd zichzelf gebleven, bij Ajax vond ik hem vroeger al erg goed en hij heeft zich alleen maar verder ontwikkeld. Ik heb zijn biografie trouwens niet gelezen, daar heb ik niet zoveel mee. Ik geloof niet altijd wat daarin staat, omdat het uiteindelijk toch om de verkoop van het boek draait. Vaak worden naar mijn mening zaken dan ook aangedikt of anders neergezet.

6. El Classico of Manchester United – Arsenal

El Classico, absoluut. Er is niks beters dan naar die wedstrijd kijken. Vroeger was ik altijd voor FC Barcelona, maar de laatste jaren neig ik steeds meer naar Real Madrid. Dat heeft misschien een aparte reden, maar dat komt puur voort uit hetgeen wat Cristiano Ronaldo naast het voetbal nog allemaal doet voor de maatschappij. Ik heb steeds meer respect voor hem gekregen. Hoe hij dergelijke zaken combineert met zo‘n carrière op dat niveau, vind ik echt bewonderenswaardig. Het spel van Barcelona vind ik overigens wel mooier om naar te kijken dan naar het spel van Real Madrid, maar -zoals ik zojuist al aangaf- ik vind het ook belangrijk waar topspelers zich naast hun carrière voor inzetten.

7. Kroeg of een club

Dat ligt eraan met wie ik ben, maar mijn voorkeur gaat dan uit naar een Club aangezien dat ook de voorkeur geniet van de vrienden waar ik mee om ga. Toen ik nog bij Excelsior speelde, gingen we ook vaker naar typische kroegen en dat vond ik altijd leuk. Sterker nog, we zijn ooit met het team naar Carnaval gegaan in Breda en zelfs dat vond ik geweldig.

8. André Hazes of Ali B.

Ali B, daar luister ik gewoon graag naar. Het mooie aan hem vind ik dat hij onlangs in zijn nummer ‘What is money‘ reageert op een andere rapper, Lil Kleine. Dat doet die in die plaat geniaal. Los daarvan doet hij het als Marokkaan in Nederland echt erg goed en dat is absoluut niet zo makkelijk.

9. RTL Late Night of Pauw

Ik kijk vaak naar Pauw. Waarschijnlijk doordat ik gewend was om naar Pauw & Witteman te kijken ben ik er op die manier in blijven hangen. Pauw vind ik ook serieuzer en diepgaander dan RTL Late Night. Ik kijk heel veel TV en films, Gladiator is met afstand de beste film ooit gemaakt. Onlangs heb ik de serie over Pablo Escobar bekeken, ik vind het knap hoe ze scènes van de serie afwisselen met waargebeurde beelden. Erg uniek. De serie ‘Suits‘ staat in de Top 3 beste series die ik ooit gezien heb.

10. Eén interland spelen of met Roda JC de beker winnen

Met Roda JC de beker winnen, want daar blijf je voor altijd aan herinnerd en pakt niemand je meer af. Dat geldt natuurlijk ook voor het spelen van een interland, maar ik krijg het daar niet zo warm van. Ik win liever een tastbare prijs dan dat ik ‘een haasje‘ ontvang.

11. Nooit meer voetbal of nooit meer seks


Deze vraag heb ik ooit eens gehad in een TV- programma, toen koos ik voor ‘nooit meer voetbal‘ en dat doe ik nu ook. Voetbal doe je simpelweg tot je veertigste. Het zou zonde zijn om daarna nooit meer seks te hebben, toch?

Adil Auassar