Nieuws
#001 Developer update

#001 Developer update

In deze rubriek zal ik een aantal zaken gaan toelichten die achter de schermen plaatsvinden. Deze zaken zullen gericht zijn op het technische functioneren van de website. De "Developer update" rubriek is in het leven geroepen om degene die er geïnteresseerd in zijn, beknopt op de hoogte te houden over welke aanpassingen er gedaan worden aan WIJ ZIJN RODA JC.nl. Niet elke aanpassing zal aan bod gaan komen en soms zal deze rubriek frequenter verschijnen als andere keren.

Moderator systeem

Het huidige moderator systeem zal vervangen gaan worden door een systeem dat werkt met duimpjes. Pas zodra een prikker een X aantal duimpjes heeft wordt het voor de moderator mogelijk om een bericht te verwijderen. Alleen ingelogde leden kunnen een bericht een duimpje geven.

Ban effect

In de huidige situatie betekend een ban dat je uitgesloten wordt van de gehele website waardoor je ook niet meer kunt meedoen aan bv "de Poule" of "Man of the Match". Daarom zal er een aanpassing gaan plaatsvinden aan het ban systeem waardoor deze alleen de mogelijkheid tot het plaatsen van een prikker zal doen wegnemen.

Samenwerking SV/FP

Door een samenwerking met SV en FP wordt het binnenkort mogelijk je lidmaatschap te koppelen aan je WZRJC account. Concreet betekend dit dat je online een nieuw/bestaand lidmaatschap kunt aanvragen/verlengen en dat je eenvoudig online bustickets kunt kopen. Afgelopen 2 jaar hebben we met SV RODA JC een uitgebreide pilot gedraaid. Zodra alle feedback verwerkt zal deze functionaliteit terugkeren op de site.

Vriendensysteem

Naast de negeerlijst is er nu ook de optie om vrienden toe te voegen. Deze functie is vooralsnog bedoeld zodat mensen meerdere bustickets in één keer kunnen kopen. Door iemand als vriend toe te voegen word voor beide elkaars echte naam zichtbaar gemaakt.

Accounts activeren

Komende tijd zullen we iedereen een email sturen met een activatie link waarmee het email-adres geverifieerd wordt. Op deze manier hopen we het fenomeen troll-accounts tegen te gaan. Per mailadres zal een limit gaan gelden van 1 account. In begin was dit limiet er niet zodat men makkelijk meerdere tickets kon kopen voor busreizen (accounts per email adres was het aantal tickets dat je kon kopen). Door de introductie van het vrienden systeem wordt deze functionaliteit overgedragen en kan er dus een limit van 1 account per mailadres ingesteld gaan worden.

Bron: WIJ ZIJN RODA JC.nl