Nieuws
Column: Blijf geloven in Korotaev

Column: Blijf geloven in Korotaev

Het blijft een veelgehoorde vraag onder Roda-supporters: wordt dat nog wat met Korotaev? Men blijft zich afvragen wanneer hij eindelijk kan afreizen naar Kerkrade en wanneer er meer duidelijkheid komt over zijn plannen met de club. Afgelopen week deelde het Platform Roda JC een video waarin Korotaev een teken van leven geeft. Voor sommigen is het een nietszeggende video, maar voor mij is het dé bevestiging dat we allemaal moeten blijven geloven in Aleksei Korotaev. Ik zal u uitleggen waarom.

EEN (TE) LANG PROCES

Op 5 mei 2017 schreef ik een bericht over Korotaev en de onschuldpresumptie. Op 29 maart 2018 was ik blij omdat Korotaev door de rechtbank in Dubai dan eindelijk in het gelijk werd gesteld. Het is nu begin september en het proces is nog altijd niet afgerond. In de zomermaanden heeft de rechtspraak in Dubai vertraging opgelopen (mede) door de ramadan, waardoor werd besloten dat Korotaev op 15 oktober aanstaande opnieuw voor de rechter moet verschijnen. Waarom? Korotaev hoopt volledig te worden vrijgesproken, zodat hij helemaal niets op zijn strafblad heeft staan. U begrijpt hopelijk dat het een internationale zakenman kan tegenwerken indien hij een aantekening op zijn strafblad heeft staan, al helemaal als diezelfde zakenman 100% de overtuiging heeft dat hij onschuldig is. Iedereen die in zijn schoenen zou staan, zou hiervoor kiezen. Hoe lang het ook duurt.

Korotaev moet dus – net als alle Roda-supporters – simpelweg geduld hebben. Dat is voor echt iedereen heel frustrerend. In de tussentijd volgt Korotaev iedere wedstrijd en heeft hij nauw contact met het Platform. Korotaev heeft meermaals laten weten dat hij Roda JC nog altijd dolgraag zou willen overnemen. Daar komt nog eens bij dat hij op dit moment al zo’n 4 miljoen in de club gestoken heeft en op dit moment al voor 20% eigenaar is. Over zijn financiële mogelijkheden mag dan ook geen discussie bestaan, lijkt mij. Korotaev is daarnaast voortdurend met Roda bezig: hij schrijft plannen en denkt voortdurend mee over de toekomst van de club. Korotaev voelt zich inmiddels ook een Koempel en waardeert het enorm dat de supporters hem al die tijd massaal hebben gesteund. Ik vind het ook betrouwbaar dat Aleksei Korotaev bij de club is aangebracht door een respectabel Roda-supporter als Stijn Janssen.
data8820765-fd3155
Foto: NRC

VERLIEFD OP RODA JC

Hoe fantastisch is het dat deze zakenman een Roda-shirt aantrekt, een Roda-sjaal omhangt en roept: “Koempel for life!”. Welke potentiële eigenaar zou dat op deze manier doen? Het is overduidelijk dat Korotaev het (Roda-)hart op de juiste plaats heeft en zich niet ‘hoger’ voelt dan de doorsnee supporter zoals u en ik. Het is geen louche eigenaar die Roda slechts ziet als een tijdelijk speeltje; het is een normale man met een passie voor voetbal die verliefd is geworden op een club uit Zuid-Limburg. Hij voelt zich onderdeel van de Roda-familie en kan niet wachten om samen met de supporters er iets moois van te maken.

Ik zou iedereen dan ook willen vragen: heb vertrouwen in deze man. Blijf in hem geloven tot de dag dat we hem weer mogen begroeten in het Parkstad Limburg Stadion. Ik kijk uit naar de dag dat Aleksei Korotaev op de Koempel-tribune staat en meezingt met de fanatieke aanhang. Dat we weer in de Eredivisie spelen met spelers die trots zijn om voor onze club uit te mogen komen. Het is immers duidelijk dat het Roda op eigen kracht niet gaat lukken. Garanties hebben we met ‘andere investeerders’ van buitenaf ook niet. Ik zie het niet zitten om een satellietclub te worden van bijvoorbeeld Club Brugge. Of als handelshuis van een investeerder die alleen maar geld wil verdienen. Ik geloof op dit moment slechts in één man: Aleksei Korotaev. #FreeKorotaev