Nieuws
† In memoriam: Hein Krewinkel, the voice of Kaalheide

† In memoriam: Hein Krewinkel, the voice of Kaalheide

De stem van Kaalheide is niet meer

We staan op Kaalheide en de opstellingen worden bekend gemaakt. Uit de geluidsboxen schalt eerst een oorverdovend geknars alvorens er een tenore stem over de Kerkraadse volkswijk te horen is.


Namen van spelers die niet uit Nederland of Vlaanderen komen worden op de meest fraaie manieren verbasterd tot iets dat klinkt als een gerecht uit een exotische keuken. De stem, die terecht ook wel de Voice of Kaalheide genoemd werd, is die van stadionspeaker Hein Krewinkel. “Sportvrienden’?, zo begon de man steevast iedere zin. Bij de openingswedstrijd tegen Real Zaragoza in het PLS in 2000 nam Hein Krewinkel afscheid na een lange staat van dienst.

Via zijn kleinzoon Lars bereikte het bericht dat de "Voice of Kaalheide" gisteren op 86-jarige leeftijd is overleden en hij stuurde ons een foto van de trofee mee die in 2000 door het Fanproject aan zijn opa werd uitgereikt.

Zijn opa koesterde deze blijk van waardering vanuit de supporters nog altijd. En wij koesteren de herinneringen aan Kaalheide en Hein Krewinkel. Rust zacht koempel.