Roda JC Kerkrade wint voor derde keer op rij!
zo 08 april 2018 om 21:42

Roda JC Kerkrade heeft wederom drie belangrijke punten gepakt. In Kerkrade werd er met 3-2 gewonnen van PEC Zwolle door doelpunten van Donis Avdijaj, Simon Gustafsson en Mikhail Rosheuvel.

Roda JC Kerkrade startte met dezelfde elf namen als vorige week aan het duel met de nummer 6 van de Eredivisie, PEC Zwolle. De thuisploeg zette de tegenstander vanaf de eerste minuut goed onder druk. Dit resulteerde na amper 3 minuten spelen al in een eerste kans en doelpunt. Donis Avdijaj anticipeerde goed op een kopbal van Schahin, omspeelde zijn directe tegenstander en plaatste de bal langs doelman Boer: 1-0. Enkele minuten later werd Mikhail Rosheuvel langs de zijlijn gelanceerd. Rosheuvel wist de bal strak over de grond bij de tweede paal neer te leggen waarna Simon Gustafsson de bal beheerst binnenschoot.

Na ruim 20 minuten spelen was het wederom de thuisploeg die een grote kans creëerde. Na snel spel op het middenveld belandde de bal uiteindelijk bij Mikhail Rosheuvel, echter gleed hij uit waardoor de kans op niets uitliep. Vlak hierna leek Roda JC het derde doelpunt van de avond gemaakt te hebben. Donis Avdijaj schoot de 3- 0 langs doelman Boer, echter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft scoorde PEC Zwolle-speler Youness Namli de aansluitingstreffer uit een knap genomen vrijtrap.

Na rust bleef Adil Auassar geblesseerd achter in de kleedkamer, Henk Dijhuizen was zijn vervanger. Na een uur spelen kreeg Donis Avdijaj een grote kans op zijn tweede doelpunt van de avond, zijn schot werd echter gepakt door doelman Boer. Vlak voor tijd wist de uitploeg nog op gelijke hoogte te komen. In de 85e minuut was het invaller Menig die de 2-2 binnenschoot. Nog geen twee minuten later wist Mikhail Rosheuvel de bal alweer aan de andere kant tegen de touwen te werken. Rosheuvel wist zich van zijn directe tegenstander te ontdoen en schoot de bal hard binnen: 3-2!

Komende speelronde neemt de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar het in een uitwedstrijd op tegen FC Groningen. Aanvang van dit duel is om 14.30 uur.