×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
butcher


bas Quaedvlieg
EREDIVISIE RODA JC 2 AJAX 4

Op een boeiende avond moest de underdog (Roda) het hoofd buigen voor de favoriet (Ajax). Roda JC verkocht zijn huid duur, maar de individuele klasse van de nummer twee van de eredivisie gaf de doorslag: 2-4.
DOOR ROEL WICHE

KERKRADE

Verliespartijen gaan in het Parkstad Limburg Stadion traditioneel gepaard met de nodige frustratie en ergernis, zeker in tijden waarin de sportieve nood hoog is. Maar gisteren was veel, zo niet alles anders in Kerkrade, waar het gevoel voor realisme op de tribunes sterker bleek dan smeekbedes om een wonder. Het applaus kletterde van de fanatieke Koempeltribune na een avond waarop Roda JC de huid zo duur mogelijk verkocht, met een aandoenlijke vechtlust, maar de individuele klasse van favoriet Ajax het verschil maakte. Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar, Donny van de Beek: het zijn spelers die op een niveau acteren dat voor veel profs van Roda onbereikbaar is. Alleen Simon Gustafson, de onpeilbare artiest uit Zweden, kan zich met hen meten, maar het was gisteren te weinig om te stunten tegen de runner-up van de eredivisie.

Hoewel het realisme dus overheerste in het diepe zuiden van Limburg, was er ook reden tot groeiende zorg. Twee concurrenten in de degradatiestrijd, NAC en Willem II, haalden gisteren immers fors uit met grote zeges. Zij sloegen een kloof van respectievelijk drie en vier punten met de ploegen onder de rode streep, het trio FC Twente (16 punten), Roda (16) en Sparta (14). De Kerkradenaren wacht zaterdag opnieuw een pittige klus met Heerenveen-uit en zullen de opleving na de winterstop de komende weken vast moeten zien te houden om niet te ver achterop te raken. Die opleving deed de hoop in Kerkrade opbloeien, maar het was lang niet genoeg om een topploeg als Ajax serieus te kunnen verontrusten.

De wedstrijd begon niettemin bijzonder spectaculair. Na amper drie minuten ontploften de tribunes, gevuld met ruim 14.000 toeschouwers, toen Simon Gustafson de bal in het doel werkte na een aanval die de Ajax-defensie in chaos achter liet: 1-0. Onana sloeg de bal nog uit het doel, maar de grensrechter oordeelde dat de bal achter de lijn was geweest. De opwinding op de tribunes was bijna voelbaar: wat ging hier gebeuren, deze avond? Maar tien minuten later al kwam het ontnuchterende antwoord van de Amsterdammers. Donny van de Beek was de beul na een snelle combinatie: 1-1.

Het spelbeeld verliep daarna volgens de klassieke patronen: de topclub (Ajax) bepaalde het ritme van de wedstrijd, drijvend op individuele klasse en finesse, de underdog (Roda) mikte op een snelle tegenaanval en probeerde met tomeloze inzet de favoriet te ontregelen. De Kerkraadse counters waren niet zonder gevaar, maar het was Ajax dat Roda in ademnood bracht. Met een geweldige vuurpijl in de hoek van het doel bracht Ziyech, de veelbesproken regisseur van Ajax, zijn ploeg op voorsprong: 1-2.

De thuisploeg, waar de geblesseerde Avdijaj halverwege de eerste helft werd vervangen door Milts, had tijd nodig om die tik te verwerken. Pas vlak voor rust gaf Roda weer een serieus teken van leven. Ndenge liet het publiek opveren met een daverende knal, maar Onana kreeg er nog een vuist tegen.

In de tweede helft liet Roda de favoriet voelen dat de wedstrijd nog niet gelopen was. De equipe van Molenaar probeerde het snel combinerende Ajax op te jagen, brak af en toe snel uit, maar tot grote kansen leidde dat niet. Integendeel, het was Ajax dat opnieuw toesloeg. Huntelaar schoof een kwartier voor tijd de 1-3 achter Jurjus. Invaller Vancamp leek het met de 2-3 - zijn derde doelpunt in de laatste drie wedstrijden - nog even spannend te maken. Maar razendsnel herstelde Huntelaar de marge (2-4), op een avond waarop het realisme de overhand had.
do 08 februari 2018 om 06:15 - 08 februari 2018 om 06:15 # 2046
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
maandag 01 april 2024 om 20:00
De Herdgang



Jong PSV


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement