×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
limbo

Als ik di lees hebben we alleen maar toppers in de aanval...
wo 07 februari 2018 om 09:55 - 07 februari 2018 om 09:55 # 1842
butcher
De opleving van Roda JC na de winterstop is vooral het gevolg van een revival van de voorste linie. De aanvallers zijn effectiever, groeien in vorm en spelen met meer zelfvertrouwen. Daarnaast hebben de nieuwelingen voor extra wapens gezorgd.
DOOR ROEL WICHE

DONIS AVDIJAJ Met zijn Slavische temperament en winnaarsmentaliteit brengt hij vuur in een spelersgroep die zowel door trainer Robert Molenaar als aanvoerder Adil Auassar wordt getypeerd als introvert. Niet al zijn acties in het veld zijn effectief en doordacht, maar met zijn dynamiek geeft de Duits-Kosovaarse aanvaller de frontlinie van Roda een extra wapen. Bovendien – niet onbelangrijk – kan hij heel aardig voetballen als hij het op zijn heupen krijgt: zijn zondagsschot in de kruising in de bekerwedstrijd tegen Willem II was van grote schoonheid. De vraag is of Avdijaj ook beslissend kan zijn tegen een ploeg als Ajax, een tegenstander die op goede dagen het niveau haalt van de Bundesliga, het podium dat voor de huurling van Schalke 04 nog net wat te hoog bleek. Vanavond kan hij het antwoord geven.

MAECKY NGOMBO

Met afstand de meest onvoorspelbare en onberekenbare aanvaller van Roda JC. Maar ook de speler met de snelste demarrage en de meeste power. Een soort Usain Bolt op voetbalschoenen, met een navigatiesysteem dat nog eens goed afgesteld moet worden. De voormalige supersub uit de diamantslijperij van het Belgische voetbal, Luik, heeft nog veel verbeterpunten, maar is ook een bruikbaar wapen voor Roda-chef Molenaar om zijn ploeg over het dode punt te helpen of verwarring te stichten in de defensie van de tegenstander. Ngombo kan nog niet tippen aan het moyenne waarmee hij in zijn eerste Roda-periode uit de startblokken schoot (een goal per 41 minuten), maar zorgt wel voor dreiging als hij in het veld komt. Prettig voor een coach om zo’n speler achter de hand te hebben.

DANI SCHAHIN Wie had twee maanden geleden gedacht dat Dani Schahin zou opstaan als de leider en stuwende kracht van Roda JC? In korte tijd heeft de Duitse spits zijn criticasters de mond gesnoerd. Hij scoort belangrijke goals, geeft assists en is de targetman op wie het spel van Roda nadrukkelijk gericht is. Het is geen toeval dat de opleving van de ploeg parallel loopt met die van Schahin. Dat hij tegen Ajax ontbreekt, is een grote aderlating.



SIMON GUSTAFSON

Nu het beter loopt met de ploeg, bloeit ook gevoelsmens Gustafson op. Een nieuwe rol, vanuit het middenveld, geeft de Zweedse stilist meer ruimte en balbezit om zijn creatieve ideeën vorm te geven. Daardoor komt hij minder in de buurt van het doel, maar die leemte wordt tot nu toe goed ingevuld door het aanvalsblok. Grootste uitdaging is nu om mentaal stabiel te blijven.



MIKHAIL ROSHEUVEL

Verguisd en geprezen, bejubeld en vervloekt. Mikhail Rosheuvel is wellicht de speler die het Roda-legioen het meest verdeelt. Je houdt van zijn onvoorspelbare, intuïtieve acties of je kijkt smekend omhoog naar d’r Herjod als hij aan de bal is. Een middenweg is er schijnbaar niet, maar de snelle vleugelspits is hard op weg om ook zijn criticasters voor zich te winnen. Waar hij voorheen vooral opviel met soms eindeloze rushes en afstandsschoten die alle richtingen op vlogen, is Rosheuvel nu een stuk effectiever en doelgerichter. Samen met spits Dani Schahin trainde hij lang op een aanvalspatroon dat de tegenstander pijn kan doen. Die arbeid betaalt zich na de winterstop uit. Rosheuvel mikte de bal meerdere malen met succes op het hoofd van de Duitse spits, die precies weet waar hij moet lopen.



JORN VANCAMP

De nodige wenkbrauwen in Kerkrade werden gefronst toen bij de start van het seizoen een onervaren Belgische spits van achttien jaar in het diepe werd gegooid. Jorn Vancamp kreeg vier wedstrijden lang een basisplaats, waarin duidelijk werd dat hij nog niet rijp was voor het hoogste podium. Vervolgens verdween hij in de anonimiteit van de dug-out en rees de vraag: had Roda JC, een club die zich moet wapenen voor een hevig degradatiegevecht, deze jongen wel van Anderlecht moeten huren? Maar zie hoe heilzaam de tijd werkt. Vancamp had een half jaar nodig om, met ups en downs, te wennen aan de eredivisie en laat nu zien welke kwaliteiten hij in huis heeft. Met twee doelpunten in de laatste competitiewedstrijden is hij van beslissende waarde voor het opgeleefde Roda.
wo 07 februari 2018 om 06:43 - 07 februari 2018 om 06:43 # 1826
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 26 april 2024 om 20:00
De Toekomst



Jong Ajax


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement