×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
butcher
Wöber mist wedstrijd Ajax tegen Roda JC
DOOR ONZE VERSLAGGEVER

AMSTERDAM

Trainer Erik ten Hag van Ajax kan vanavond in het duel met Roda JC niet beschikken over Max Wöber. De Oostenrijkse verdediger heeft zondag in de wedstrijd tegen NAC de linkerenkel flink gekneusd. De ontmoeting met Roda komt daarom nog te vroeg.

De verwachting is dat hij zondag voor de wedstrijd tegen FC Twente wel weer inzetbaar is.

Ten Hag heeft Mitchel Bakker voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie. Hij ging in januari ook mee naar het trainingskamp in Portugal. Bakker begon dit seizoen als speler in de selectie onder negentien. De tiener debuteerde in oktober vorig jaar bij Jong Ajax.

De geschorste Matthijs de Ligt ontbreekt. In vergelijking met het duel met NAC heeft Luis Orejuela weer een plek in de wedstrijdselectie.
wo 07 februari 2018 om 06:40 - 07 februari 2018 om 06:40 # 1825
butcher

Roda JC kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen Ajax (aftrap 20.45 uur) niet beschikken over Dani Schahin. De Duitse spits viel zondag tegen AZ uit met liesklachten en is niet op tijd fit voor het duel tegen de nummer twee van de eredivisie. Mogelijk is Schahin wel inzetbaar in het uitduel zaterdag bij Heerenveen.

Ook Ognjen Gnjatic en Ashton Götz ontbreken met blessures. Trainer Robert Molenaar wil zijn opstelling niet prijsgeven, maar verwacht mag worden dat hij met Jorn Vancamp als diepe spits gaat spelen. Op het middenveld zou Mohamed El Makrini zijn rentree als basisspeler kunnen maken, als breker om het combinatiespel van Ajax te ontregelen.

Molenaar beseft dat bij beide ploegen de druk hoog is. Ajax moet winnen om de kloof met koploper PSV niet te groot te laten worden. Roda koestert elk punt in de strijd tegen degradatie. „De goede resultaten in de laatste weken hebben merkbaar een positieve invloed op de spelersgroep. Als je speler van Roda bent, voel je druk, maar als speler van Ajax is de druk nog een stuk groter. Van ons wordt niet verwacht dat we elke wedstrijd winnen, maar Ajax móét altijd presteren.”

Vermoedelijke opstelling Roda JC:

Jurjus, Dijkhuizen, Auassar, Banggaard, Vansteenkiste, El Makrini, Ndenge, Gustafson, Rosheuvel, Vancamp, Avdijaj.
wo 07 februari 2018 om 06:40 - 07 februari 2018 om 06:40 # 1824
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 03 mei 2024 om 20:00
Parkstad Limburg Stadion



Roda JC Kerkrade


SC Cambuur

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement