×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
RJC1980
lijkt een lange "geschichte" te worden...

Als AK maar op tijd klaar is voor het nieuwe seizoen. Zodat de definitieve weg omhoog ingezet kan worden...
wo 07 februari 2018 om 07:54 - 07 februari 2018 om 07:54 # 1832
butcher

Een geldboete van 3500 euro. Dat blijft over van de straf die Roda-investeerder Korotaev eerder kreeg,In Kerkrade vlamt nieuwe hoop op dat de Rus komend seizoen alsnog instapt.
DOOR ROEL WICHE

KERKRADE/DUBAI

De man die miljoenen in Roda JC wil pompen, Aleksei Korotaev, werd in februari 2017 in Dubai veroordeeld tot drie jaar cel, nadat investeringsmaatschappij Helin International hem had beschuldigd van het tekenen van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro. Na een jaar procederen heeft de rechter die straf nu fors terug gebracht, zo bevestigt zijn Zwitserse woordvoerder François Gonin. „Dit toont aan dat Aleksei het gelijk aan zijn zijde heeft.”

De uitspraak van de rechter is nog niet officieel gepubliceerd, maar dat kan volgens het kamp-Korotaev elk moment gebeuren. Bovendien heeft de man, die al enkele maanden op borgtocht vrij was, zijn Russisch paspoort terug.

Zuiveren

Korotaev heeft Roda meerdere malen verzekerd dat hij de aandelen van eigenaar Frits Schrouff nog steeds wil overnemen. Maar eerst wil hij zijn naam zuiveren. De zakenman blijft in Dubai om een beroepszaak te starten. Hij wil ook de boete van 3500 euro van tafel, zodat hij geen enkel strafblad heeft. Gonin: „Aleksei wil zijn volledige onschuld bewijzen.” Helin International, dat ondanks herhaalde verzoeken van deze krant niet communiceert met de media, heeft op zijn beurt nog steeds een zaak lopen tegen Korotaev. Het bedrijf eist in totaal 25 miljoen van de 31-jarige Rus. Ook Korotaev heeft Helin aangeklaagd. „Beide partijen willen geld van elkaar. Die procedures lopen”, aldus Gonin.

Kluis

De Roda-top is verguld met het nieuws. Eigenaar en directie hopen vurig dat Korotaev komend seizoen alsnog instapt. Bij een notaris in Heerlen ligt al een jaar twee miljoen euro in een kluis, waarmee de Rus de eerste 20 procent van de aandelen zou betalen. Het plan was dat hij in termijnen 80 procent zou overnemen. ,,We wachten nu af en laten hem zijn zaken regelen in Dubai”, zegt Roda-directeur Wim Collard. „Aleksei heeft steeds gezegd dat hij met ons in zee wil als alles achter de rug is.” Mocht Korotaev in Kerkrade terugkeren, dan hervat de KNVB het onderzoek naar de Rus. De voetbalbond wil buitenlandse eigenaren zorgvuldig screenen.
wo 07 februari 2018 om 06:36 - 07 februari 2018 om 06:36 # 1823
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 03 mei 2024 om 20:00
Parkstad Limburg Stadion



Roda JC Kerkrade


SC Cambuur

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement