×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
puntertje
De KNVB wil zich graag profileren als een carnavalsvereniging die sterk in haar schoenen staat. Een excuus is een symbool van zwakte dus dat zullen ze nooit gaan maken en de blunders(welke 'natuurlijk' niet door hun ontstaan zijn!) blijven zich opstapelen.

Kunnen we nu eindelijk terug gaan naar de NBVB?
za 03 februari 2018 om 16:27 - 03 februari 2018 om 16:27 # 1222
Schlaaange
Zelfs op een excuus hoef je niet te rekenen!
za 03 februari 2018 om 16:17 - 03 februari 2018 om 16:17 # 1219
butcher
Excuus en 5 ton aan compensatie voor het financiele verlies.
za 03 februari 2018 om 13:42 - 03 februari 2018 om 13:42 # 1204
Verwijderd
Uitgeschakeld zijn is vervelend. Wat mij betreft hoeft dat ook niet teruggedraaid te worden. Echter als er onrechtmatig gebruik is gemaakt, zou ik al tevreden zijn met een excuus.

Dus het protest kan ik goed mee leven.
za 03 februari 2018 om 13:08 - 03 februari 2018 om 13:08 # 1198
TheGentle
En terecht. Ben eens benieuwd wat hier uit gaat komen!
za 03 februari 2018 om 13:01 - 03 februari 2018 om 13:01 # 1197
kevin
Dit vind ik wel een goed idee al s het alleen maar om te laten zien dat de knvb toch mar doet wt het zelf wil en er mee wedgkomt.
Als een club iets doet dat niet mag is de knvb snel erbij om met boetes te strooien

Daarintegen staat roda sterk
Alleen al waarom alsbog zolang doorspelen en aten scoren

Dat na hands een andere wending plaatsvond

En dat de videoref biet eens mag ingribpen na een goal
za 03 februari 2018 om 11:22 - 03 februari 2018 om 11:22 # 1188
butcher

Roda JC gaat bij de KNVB protest aantekenen tegen de veelbesproken beslissing van videoreferee Jochem Kamphuis in de bekerwedstrijd tegen Willem II. De Kerkraadse club zet alle argumenten op papier en zal na het weekeinde een document sturen naar Zeist.
DOOR ROEL WICHE

KERKRADE

Op advies van Kamphuis keurde arbiter Dennis Higler donderdagavond de 2-3 van Roda-spits Donis Avdijaj af, omdat Mikhail Rosheuvel eerder hands had gemaakt. Over die beslissing ontstond al snel de nodige commotie. Willem II had immers kort balbezit gehad tussen de handsbal van Rosheuvel en de treffer van Avdijaj, die het laatste tikje gaf na een inzet van Maecky Ngombo. „Hier is duidelijk sprake van een grijs gebied”, vindt trainer Robert Molenaar.

Ondanks alle discussie zei de KNVB gisteren achter de beslissing te blijven staan. „Willem II heeft zo kort balbezit gehad dat de ploeg daar geen voordeel uit had. Daardoor wordt het niet beschouwd als een nieuwe situatie”, aldus woordvoerster Berdine Wassink. In de reglementen staat dat een videoreferee pas kan oordelen vanaf een nieuwe situatie, bijvoorbeeld nadat een ploeg weer in balbezit is gekomen. „Maar die nieuwe situatie was er in de ogen van de videoreferee dus niet.”

Roda heeft daar een geheel andere visie op. Molenaar: „De man achter de video heeft ruime mogelijkheden om dit soort situaties te interpreteren. Wij vragen ons bovendien af of Kamphuis wel gezien heeft dat Willem II tussendoor balbezit heeft gehad. Ik denk van niet. Op de beelden van Fox zag je dat hij alleen maar naar die handsbal keek.”

Roda verloor de zinderende bekerwedstrijd uiteindelijk na strafschoppen. Door de uitschakeling loopt de club naar schatting een half miljoen euro mis. Bij winst op Willem II zou de Kerkraadse ploeg een halve finale wachten in een uitverkochte Kuip tegen Feyenoord. Omdat de recette gedeeld moet worden, zou dat Roda een fors bedrag hebben opgeleverd. Bovendien keert de KNVB een premie van 80.000 euro uit aan elke ploeg die de halve eindstrijd bereikt.

Interessante vraag is hoeveel kans het protest van Roda maakt. Eerder in dit bekertoernooi besloot de KNVB dat de strafschoppenserie bij FC Lisse-Hoek moest worden overgenomen. Die waren niet in de voorgeschreven volgorde genomen.

De kwestie rond de videoreferee en de gemiste inkomsten waren gisteren het gesprek van de dag in het Parkstad Limburg Stadion. Daardoor werd de voorbereiding op het competitieduel van Roda bij AZ (morgen, 14.30 uur) enigszins overschaduwd.

De nummer 17 van de eredivisie hoopt in Alkmaar de opleving na de winterstop door te zetten, al beseft coach Molenaar dat zijn ploeg een zware klus wacht. „AZ is momenteel een voorbeeldclub in Nederland. De afgelopen jaren hebben ze bewust veel geld en aandacht besteed aan de jeugdopleiding. Daar plukken ze nu de vruchten van. De talenten stromen door naar het eerste elftal.”

Dani Schahin, geschorst in het bekerduel tegen Willem II, keert tegen AZ terug in de basis. Ognjen Gnjatic (hamstrings) is niet inzetbaar. Ook verdediger Chris Kum is niet topfit. Mogelijk maakt Patrick Banggaard al zijn debuut voor Roda. De lange Deense centrumverdediger, gehuurd van Darmstadt, is speelgerechtigd en wedstrijdfit.
za 03 februari 2018 om 09:54 - 03 februari 2018 om 09:54 # 1181
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 03 mei 2024 om 20:00
Parkstad Limburg Stadion



Roda JC Kerkrade


SC Cambuur

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement