×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
puntertje
Butcher: zoals Schlaaange al aangeeft: Het word op prijs gesteld. Thx voor het delen alweer! :)
ma 29 januari 2018 om 16:02 - 29 januari 2018 om 16:02 # 541
Schlaaange
Bedankt voor het plaatsen van de nieuwsberichten, Butcher. Ik weet zeker dat dat ook op deze site gewaardeerd wordt!
ma 29 januari 2018 om 15:46 - 29 januari 2018 om 15:46 # 538
butcher


ermindo armino
EREDIVISIE RODA JC 2 EXCELSIOR 1
Roda-aanval snoert critici de mond
Veel kritiek daalde voor de winterstop neer op de aanvallers van Roda JC,. maar de frontlinie beleeft een renaissance. De Kerkradenaren kunnen de tegenstander weer pijn doen en beleefden met winst op Excelsior (2-1) en de nederlagen van de concurrentie een topweekend.
DOOR ROEL WICHE

Fascinerend hoe snel de panelen kunnen verschuiven in het profvoetbal, een wereld waarin je in razend tempo van hero een zero wordt, en andersom. Dani Schahin werd nog niet zo lang geleden verguisd door een deel van de Roda-fans, nadat hij hen met een priemend vingertje terecht had gewezen. Deze zondag, na een kapitale overwinning op Excelsior, wordt hij als de gladgeschoren erfgenaam van Nanninga bejubeld door de Koempeltribune. Aan zijn zijde danst Mikhail Rosheuvel, een speler van alles of niets, van himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt. Momenteel is de hemel dichterbij dan de dood, want de vleugelspits snoert al zijn critici de mond. Net als vorige week tegen Twente stuurt hij de bal met een haarscherpe curve op het hoofd van zijn Duitse kompaan, die met de 2-1 matchwinnaar wordt.

Beter bewapend

Veel kritiek moesten de aanvallers van Roda JC in de eerste seizoenshelft incasseren. Er kwamen veel te weinig voorzetten van de flanken, de effectiviteit was veel te laag. Technisch directeur Harm van Veldhoven benoemde de pijnpunten in het openbaar en voerde met de komst van Schalke-huurling Donis Avdijaj en voormalig supersub Maecky Ngombo de concurrentie flink op. Dat lijkt zich nu uit te betalen. Schahin scoort tegen Excelsior zijn zesde seizoenstreffer, Rosheuvel geeft zijn tweede en derde assist op rij. Jorn Vancamp, de auteur van de gelijkmaker, tekent voor zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. Avdijaj mist een riante kans en speelt niet altijd even gelukkig, maar brengt energie en temperament in de voorste linie. Roda is beter gewapend dan voorheen en dat zuigt de nodige stress weg in het zoveelste degradatiegevecht.

Winst is het verschil tussen hemel en aarde. Roda-coach Robert Molenaar
Met de overwinning tegen de kleinste club van Rotterdam én de nederlagen van de volledige concurrentie beleven de Kerkradenaren het beste weekeinde van dit seizoen.

Mentale benzine

De ploeg van Robert Molenaar slaat een kloof van vier punten naar hekkensluiter Sparta, waar van een Advocaat-effect nog geen enkel spoor is. NAC (16 punten), FC Twente (16) en Willem II (17) ruiken plots weer de adem van Roda JC (15). De urgentie van een zege was groot. Roda staat voor een zware reeks (AZ-uit, Ajax-thuis, Heerenveen-uit) en wacht ook nog een energieslurpend midweeks bekerduel in Tilburg. Maar bovenal leveren de drie punten mentale benzine, erkent Molenaar. „Een overwinning doet zó veel. Dat hebben we aan het begin van het seizoen al gemerkt, toen we zes keer op rij verloren. Winst is het verschil tussen hemel en aarde.”

Marathonman

Aanvankelijk ziet het er in het matig bezette Parkstad Limburg Stadion (11.226 toeschouwers) niet naar uit dat de nummer 17 van de eredivisie gaat profiteren van de misstappen van de andere degradatiekandidaten. Na een levendige openingsfase, met aanvalsgolven op en neer, slaat Excelsior toe. Uitgerekend Dani Schahin, de beste kopper van Roda JC, laat zich bij een vrije trap van Hicham Faik (ex-Roda) in de lucht aftroeven door Milan Massop: 0-1. De thuisploeg is zichtbaar aangeslagen en heeft tijd nodig om zich terug in de wedstrijd te vechten. Pas na een half uur komen de eerste grote kansen. Vancamp kopt in riante positie naast, Avdijaj kogelt de bal na een fraaie aanval een meter over. Op slag van rust veert het publiek op de koude, winderige tribunes dan toch op. Na knap doorzetten van marathonman Rosheuvel schuift Vancamp koel de gelijkmaker in het doel: 1-1.

Niet lang na rust kantelt de wedstrijd definitief bij de voorzet van Rosheuvel op Schahin, een co-productie waarop zichtbaar uitvoerig getraind is: de aangever geeft de bal op gevoel voor, zonder oogcontact met zijn spits, alsof hij precies weet waar die voor de goal zal opduiken. Excelsior moet ditmaal in achtervolging en laat de toeschouwers sidderen als Stanley Elbers de paal raakt. Maar Roda ontsnapt, ziet hoe Excelsior-captain Luigi Bruins in blessuretijd met rood wordt weggestuurd en viert vlak voor half vijf een triomf die in Kerkrade en omstreken gul wordt omarmd. Dani Schahin wordt als doelpuntenmaker door de fans naar voren geroepen bij de traditionele Humba-dans, maar het is Mika Rosheuvel die nadrukkelijk door zijn ploegmakkers naar voren wordt geduwd. De speler die misschien wel het meest symbool staat voor het nieuwe elan in de Roda-aanval. Soms niets, soms alles. Maar nu vooral dat laatste.
ma 29 januari 2018 om 06:11 - 29 januari 2018 om 06:11 # 530
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 03 mei 2024 om 20:00
Parkstad Limburg Stadion



Roda JC Kerkrade


SC Cambuur

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement