×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
Onderbanken
laat het hem bewijzen bij Roda,goed voor Roda en Donis
za 27 januari 2018 om 12:35 - 27 januari 2018 om 12:35 # 509
z26
Als Donis morgen scoort dan drink ik me ook een whisky-)..
za 27 januari 2018 om 12:06 - 27 januari 2018 om 12:06 # 508
z26
Zo'n speler hadden we nodig .
za 27 januari 2018 om 11:57 - 27 januari 2018 om 11:57 # 507
puntertje
Dank voor het delen van beide artikelen :D
za 27 januari 2018 om 07:32 - 27 januari 2018 om 07:32 # 505
butcher
ermindo armino
RODA JC - EXCELSIOR DONIS AVDIJAJ
Rebel die vuur aanwakkert
Hij groeide op in een woonwagen in Osnabrück, nadat zijn ouders uit Kosovo waren gevlucht. Donis Avdijaj ging als kind vaak op de vuist, maar voetbal gaf hem een nieuw kompas. Met zijn tomeloze energie wil hij Roda JC helpen, en zichzelf.
DOOR ROEL WICHE

KERKRADE

Donis Avdijaj is amper twee weken speler van Roda JC, maar hij loopt rond in het Parkstad Limburg Stadion alsof hij hier al jaren kind aan huis is. Bij de koffieautomaat dolt hij teammanager Ger Senden (411 eredivisiewedstrijden voor Roda) en voormalig koempelheld Gène Hanssen (442 duels) met de flair van een jonge, energieke rebel die klaar is om de revolutie te ontketenen. De geldingsdrang spat van zijn kleine, kwikzilverachtige postuur. Het moet nu gebeuren met Donis Avdijaj, hier in Kerkrade, dat we dat in ieder geval weten.

Huub Stevens wist de 21-jarige huurling van Schalke 04 ervan te overtuigen dat hij bij Roda zijn carrière weer vaart kon geven. Nog niet zo lang geleden was de snelle, onberekenbare aanvaller een van de meest begeerde talenten van Duitsland. Avdijaj scoorde een recordaantal doelpunten in de jeugdteams van Schalke en kreeg een prijskaartje om zijn nek met een afkoopsom van liefst 49 miljoen euro.

Ik slaap in een hotel in het stadion, vanuit mijn kamer zie ik elke dag het veld. Beter kan het vuur niet aangewakkerd worden. Donis Avdijaj
Maar tot een doorbraak in de Bundesliga kwam het tot dusver niet. Avdijaj werd tussentijds voor anderhalf jaar uitgeleend aan Sturm Graz (Oostenrijk) en moet nu in de eredivisie laten zien wat hij waard is. „Toen ik 18 was kon ik naar heel veel clubs. Zoals Liverpool bijvoorbeeld. Maar ik koos ervoor om bij Schalke te blijven. Achteraf was dat misschien geen goede keuze. Vorig seizoen speelde ik best veel, maar dit seizoen kwam ik op de bank terecht. Ik speel vol emotie, dat komt eruit op het veld. Daar hield de trainer niet zo van.”

Valkuil

Als kind had hij al een rugzak, konden de stoppen snel doorslaan. De omstandigheden thuis waren zwaar. Zijn ouders moesten in 1992 uit Kosovo vluchten voor een oorlog die het hele land verscheurde. Ze kwamen terecht in een woonwagen in Osnabrück, waar ze met vijf kinderen (drie zonen, twee dochters) moesten zien te overleven. „We hadden amper eten en drinken. Ik had veel stress. In de Kindergarten sloeg ik er voortdurend op los. Totdat een juf naar mijn ouders stapte en zei: jullie moeten Donis op voetbal zetten, daar kan hij zijn energie kwijt. Dat was een geweldig advies.”

De emoties, de adrenaline: het is tegelijkertijd zijn kracht én zijn valkuil. Roda-coach Robert Molenaar prees Avdijaj hoe hij zich in zijn eerste trainingsweek in Kerkrade manifesteerde. Dominant aanwezig, verbaal en fysiek, bij vlagen spelend op het randje. Geknipt om een ‘introverte spelersgroep’ - citaat Molenaar - aan te jagen. Maar de emoties gaan ook wel eens aan de haal met hem. In Duitsland haalde hij geregeld de krantenkolommen met zijn gedrag binnen en buiten het veld. We moeten dat niet al te zwart-wit zien, vindt hij. „Ik zoek in een wedstrijd wel eens oorlog, probeer mijn tegenstanders een zo zwaar mogelijke avond te bezorgen. Dat doe ik niet om te provoceren, maar omdat ik voor mijn team wil opkomen. Ik ben een familieman, en Roda is nu mijn familie. Daar zal ik alles voor doen.”

Populair lied

Ja, hij kende Roda JC al langer. Sterker, hij hoorde de naam van de club elke week in Gelsenkirchen zingen. „De fans van Schalke hebben een zeer populair lied. Daarin zingen ze welke clubs ze allemaal hebben verslagen toen ze in 1997 de UEFA Cup wonnen. Trabzonspor, Internazionale. En ja, ook Roda dus.”

Saillant genoeg was het Huub Stevens die Schalke het grootste succes uit de clubgeschiedenis bezorgde. Juist, de man die Avdijaj nu naar Kerkrade heeft geloodst. De tweevoudig international van Kosovo spreekt met groot respect over de voormalige coach, maar al te nederig zal hij zich nu ook weer niet opstellen in het Parkstad Limburg Stadion. Bij de koffieautomaat daagt hij Gène Hanssen en Ger Senden uit. Wat hij krijgt als hij zondag twee keer scoort tegen Excelsior? Senden zet groots in: een fles uitstekende whisky. Deal, zegt Donis Avdijaj. „Ik ben hier om Roda JC te helpen. En ook om mezelf te helpen. Ik slaap in een hotel in het stadion, vanuit mijn kamer zie ik elke dag het veld. Beter kan het vuur niet aangewakkerd worden.”
za 27 januari 2018 om 07:01 - 27 januari 2018 om 07:01 # 503
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 26 april 2024 om 20:00
De Toekomst



Jong Ajax


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement