×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
kevin
Butcher bedankt dat je oom de berichten uit de krant hier plaatst
Misscien een idee om topic naam te veranderen in butcher krantenhoek en dan hierin alle berichten te plaatsen
ma 22 januari 2018 om 22:31 - 22 januari 2018 om 22:31 # 406
butcher
Tegen Excelsior MOETjp je winnen
ma 22 januari 2018 om 22:03 - 22 januari 2018 om 22:03 # 404
z26
Twente staat sowieso veel te laag voor hun kwaliteiten . Die gaan nog flink stijgen .
Des te zoeter is het puntje.
Onder de streep mogen we spreken van goed resultaat tegen een sterke tegenstander .
Roda heeft het gewoonweg goed gedaan .
Tegen Excelsior hoop ik op meer punten.
ma 22 januari 2018 om 16:35 - 22 januari 2018 om 16:35 # 402
butcher


bas quaedvlieg
EREDIVISIE RODA JC 1 FC TWENTE 1
Houvast voor legioen tussen hoop en vrees
Kan het toch nog goed komen? Niet eerder dit seizoen gaf een wedstrijd van Roda JC zoveel houvast aan het trouwe, verontruste legioen als zaterdag tegen FC Twente: 1-1. Vier signalen die hoop geven. En toch ook een kanttekening.
DOOR ROEL WICHE

KERKRADE

De grootste slag die Roda JC in de winterstop sloeg, was het behoud van de speler die als geen ander het ritme van de ploeg bepaalt: Simon Gustafson. De huurling van Feyenoord speelde zaterdag in een nieuwe rol: niet vlak achter spits Dani Schahin, maar centraal op het middenveld. Die manoeuvre bracht het beste naar boven bij Gustafson, de rasvoetballer van wie je vooraf nooit weet hoe zijn gevoelstemperatuur is. De Zweed bemoeide zich veel meer met het spel en leidde vrijwel elke Roda-aanval in met zijn subtiele passing. En niet onbelangrijk: geen moment viel hij ten prooi aan frustratie, zijn grote valkuil. Als Gustafson deze vorm en deze attitude vasthoudt, is hij de onbetwiste creatieve leider van de ploeg. Een luxe in een hard, intens degradatiegevecht.

De trotse, eigengereide Duitse spits werd door een aantal Roda-fans verguisd toen hij na een doelpunt tegen Heerenveen met zijn priemende vingertje naar het publiek wees, dat in zijn ogen te negatief was. Het lijkt wel of na die geruchtmakende actie een last van zijn schouders is gevallen. Schahin speelt als een targetman in Engelse stijl, balvast en sterk in de duels. Op de tribune in Kerkrade hoor je geen flauwe grappen meer over vetpercentages of trage startsnelheid. Bovendien is hij veel effectiever dan vorig seizoen, toen hij worstelde met blessures en hij zijn royale salaris amper waar kon maken. Vanaf de wedstrijd tegen Heerenveen, begin december, was Schahin betrokken bij zes van de negen treffers (inclusief beker). De kopgoal waarmee hij zaterdag tegen Twente het lange, hevige slotoffensief van Roda bekroonde, was van Nanninga-niveau. Samen met captain Adil Auassar (defensie) en Simon Gustafson (middenveld) vormt de 28-jarige aanvaller de ruggengraat die deze ploeg zo hard nodig heeft.

In januari 2016 trok Roda JC liefst acht spelers aan. In januari 2017 werd dit zowaar nog overtroffen: negen. In januari 2018 staat de teller op twee. Maar deze twee spelers voegen wel iets toe dat tot nu toe ontbrak in de vaak tandeloze Kerkraadse aanvalslinie: snelheid en dynamiek. Schalke-huurling Donis Avdijaj moest tijdens zijn debuut zaterdag zichtbaar wennen en had het in de eerste helft moeilijk. Toen hij na rust meer een vrije rol kreeg en meer ruimte, toonde hij bij vlagen dat hij een handenbinder is. Maecky Ngombo zorgde met zijn intuïtieve, ongepolijste speelstijl tijdens zijn invalbeurt van twintig minuten voor onrust en verwarring in de Twente-defensie. Coach Robert Molenaar heeft nu liefst zeven aanvallers tot zijn beschikking: Engels, Van Velzen, Schahin, Avdijaj, Ngombo, Rosheuvel en Milts. Nu zijn er geen excuses meer, dat óók. Met dit materiaal móét Roda het povere doelpuntenmoyenne (0,95 doelpunt per wedstrijd) opkrikken.

Darije Kalezic schonk de Roda-fans handhaving in de eredivisie, maar niet de Sturm und Drang die in Kerkrade vertaald wordt als koempelvoetbal. Yannis Anastasiou kondigde spektakel aan, maar bleek in de praktijk zo defensief dat Studio Sport een tekening liet maken van een geel-zwarte bus voor het doel. Robert Molenaar opende het seizoen met een aanvallend concept, maar bouwde na enkele flinke tikken op de neus al snel meer zekerheid in. Zaterdag gooide de coach, normaal geen avonturier, voor het eerst alsnog alle remmen los. Met vijf pure aanvallers stormde Roda in de laatste twintig minuten hartstochtelijk naar voren, in een poging om de 0-1 achterstand (treffer Vuckic na een fraaie Twente-aanval) weg te poetsen. De Twente-defensie kraakte en bezweek in de slotfase toen Rosheuvel de bal precies op de kale knikker van Schahin mikte. En het publiek stond op de banken: eindelijk koempelvoetbal dus, misschien wel het enige voetbal dat in de oude mijnstreek de strenge toets der kritiek kan doorstaan. Molenaar weet nu dat hij een Plan B heeft, en de vraag is of hij daar alleen in noodsituaties gebruik van gaat maken.

Het klinkt paradoxaal, maar ondanks de houvast die deze wedstrijd Roda bood, was het ook een gemiste kans. Om de kloof naar de rode streep nog te kunnen dichten en de Russische roulette van wéér play-offs te vermijden, móét Roda een aantal thuiswedstrijden winnen. De kans op succes in uitduels is volgens de statistieken miniem: van de achttien wedstrijden buiten Kerkrade in het jaar 2017 won de ploeg er slechts één. Elke wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion tegen een directe concurrent, of een andere ploeg uit het rechterrijtje, is in feite een must-win operatie. Tegen Twente lukte dat dus niet. En ook al waren de uitslagen dit weekend niet ongunstig voor Molenaar en co (Sparta en NAC verloren), tegen Excelsior komende zondag kan Roda zich niet permitteren om opnieuw punten weg te geven. Met AZ (uit), Ajax (thuis), Heerenveen (uit) en FC Utrecht (thuis) volgt daarna immers een loodzware reeks waaraan geen enkele ploeg in hachelijke positie wil beginnen.


Roda JC gaat schade aan kunstgras verhalen op FC Twente
Roda JC gaat een schadeclaim indienen bij FC Twente wegens beschadiging van het kunstgras. Twente-fans gooiden zaterdag vuurwerkfakkels op het veld waardoor er zwarte plekken ontstonden. „Dit is een dure grap”, zegt Roda-directeur Wim Collard. „We moeten delen van het kunstgras gaan vervangen.”

FC Twente heeft zijn excuses inmiddels aan Roda aangeboden. Directeur Erik Velderman kondigt op de website van de club aan dat de schade verhaald zal worden op degenen die verantwoordelijk waren voor het vuurwerk. ,,We balen hier flink van. Het is geweldig dat zoveel supporters naar Kerkrade reizen om de ploeg te steunen, maar vuurwerk hoort daar niet bij. Eventuele financiële gevolgen zullen we rechtstreeks verhalen op de verantwoordelijke personen, van wie we er op dit moment enkelen in beeld hebben.”

In het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion zaten 777 fans uit het oosten. Het vuurwerk werd al in de eerste minuten op het veld gegooid, waarna de wedstrijd kort stil gelegd werd door arbiter Wiedemeijer.
ma 22 januari 2018 om 06:30 - 22 januari 2018 om 06:30 # 401
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 26 april 2024 om 20:00
De Toekomst



Jong Ajax


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement