×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
z26
Ik ben er toch wel zeker van dat wij niet direct degraderen , dat is Sparta.
zo 21 januari 2018 om 20:30 - 21 januari 2018 om 20:30 # 395
rodasupporter046
Dank Butcher voor het delen, ik denk dat Sparta als laatste zal eindigen en dat wij, met een beetje geluk nacompetitie zullen gaan ontlopen
zo 21 januari 2018 om 03:37 - 21 januari 2018 om 03:37 # 384
butcher

In de schaduw van ‘De Klassieker’ ontbrandt dit weekend ook de strijd om het naakte bestaan in de eredivisie. Waarschijnlijk sneuvelt er een grote naam, maar wie? De degradatiekandidaten nader bekeken.
DOOR LEON TER VOORDE

SITTARD

Plek 14: Willem II (18-16)

Het zou er eindelijk van komen, een jaar zonder het gehijg van onderuit, een jaar eens geen degradatievoetbal voor Tilburg en omstreken. Niet dus. Het lukt Willem II maar niet de volgende stap te zetten, die richting middenmoot.

…die twee spitsen, de Spaans/Nigeriaanse tandem. Fran Sol maakte er al 9, Bartholomew Ogbeche staat op 8 treffers. Geef ze net dat kleine beetje ruimte, en patsboem, het is raak. Dus niet moeilijk doen, maar alle ballen op Sol en Ogbeche.

De blessuregevoeligheid van Ogbeche. De 33-jarige stond in zijn tijd bij Willem II vooral langs de kant, maar sinds eind oktober was hij weer fit en fruitig. Maar ja: Na de schouder en de knie sputtert nu de hamstring tegen. Het houdt niet op, niet vanzelf.

Veertig tegengoals in 18 duels: dat is akelig veel. Sterker: het is veel te veel.

Plek 15: NAC (18-16)

Ze staan in Breda op de plek waar ze op 6 mei willen uitkomen. Dus in dat opzicht is er niets raars gebeurd bij NAC, afgezien van die blamage tegen Ajax dan. NAC ligt op koers, alleen hoeft er maar iets te gebeuren, of de hele boel kapseist.

…de rol van het publiek. NAC heeft geen wonderploeg, geen wonderspelers, maar NAC heeft wel de aanhang die er voor kan zorgen dat de ploeg in Breda met 12 man speelt.

Het hysterische gedrag van de trainer. Stijn Vreven ontploft om alles en nog wat, en vroeg of laat slaat die overspannenheid over op de ploeg.

De zwakke keepers. Wie er ook onder de lat staat bij NAC, de blunders blijven maar komen.

Plek 16: FC Twente (18-15)

FC Twente? Die club kan toch niet degraderen? Pardon? Dat zeiden ze in 1983 ook en toen ging het hopeloos mis. In Enschede zijn de zorgen groot. Net gered van de ondergang en de volgende storm moet alweer worden gepareerd.

…de tandem Adem Maher en Oussama Assaidi: geef ze de bal, laat ze dansen, laat ze vrij en alles komt goed. Zoveel schoonheid hoort niet in de tochtige kelder thuis.

Nergens onderin is de druk zo groot als bij FC Twente, de club met een begroting van 29 miljoen euro, die steunt op een indrukwekkende supportersschare. Als het misgaat, zijn de gevolgen niet te overzien. Het lijntje in Enschede is dun.

Het loodzware beginprogramma: eerst de vroege finale bij Roda JC, en daarna achtereenvolgens PSV, Heerenveen, AZ en Ajax. Ga er maar aan staan.

Plek 17: RODA JC (18-11)

Als je het degradatiespook zou moeten omschrijven, dan kom je bijna als vanzelf bij Roda JC uit. Matige spelers, slecht beleid en een eigenaar die in de bak zit.

…Maecky Ngombo, de nieuwe spits. Hoewel nieuw… De Belg speelde al eens eerder bij Roda JC en droeg toen de eretitel subersub. Zijn moyenne in zijn eerste maand destijds? Een goal per 41 minuten. Als hij dat toch eens zou kunnen herhalen…

Dat er in de laatste week van januari weer allerlei spelers uit allerlei windstreken aan komen waaien. Vorig seizoen leverde dat niets op in Kerkrade, maar wat als de club op de 30ste nog laatste staat? Weersta je dan de paniek?

Wat niet? Roda heeft te weinig punten, te weinig goals voor (17) en te veel tegen (40). Het zijn de cijfers van een degradant.

Plek 18: SPARTA (18-11)

Je hebt een Sparta van voor en na Dick Advocaat. Het lijken twee totaal verschillende werelden, die op de een of andere manier moeten samenkomen.

…de dynamiek van de nieuwe baas. Met Dick Advocaat in huis, gebeurt er iets. Wat dood leek, begint te leven.

Hoeveel ploegen zijn er in het verleden nou echt beter geworden van al die reparatiewerkzaamheden in de winter? Als de wonden zijn geslagen, helpt pleisters plakken niet meer. En: hoe gefrustreerd wordt de coach als de resultaten onverhoopt toch tegenvallen?

Het scorende vermogen. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. Dertien doelpunten in de eerste seizoenshelft en meteen bij de herstart tegen Vitesse weer geen goal gemaakt. Wat moet je daar nog aan toevoegen?
do 18 januari 2018 om 06:32 - 18 januari 2018 om 06:32 # 352
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 03 mei 2024 om 20:00
Parkstad Limburg Stadion



Roda JC Kerkrade


SC Cambuur

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement