×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
Patrick
Positief inderdaad. Helaas heeft de concurrentie ook niet stil gezeten.
Indien we budget over houden zou ik proberen nog een defensieve middenvelder toe te voegen.
za 13 januari 2018 om 15:26 - 13 januari 2018 om 15:26 # 244
z26
Ik heb hoge verwachtingen voor de rest van de competitie. Ngombo samen met advijaj zijn echte versterkingen .
za 13 januari 2018 om 12:51 - 13 januari 2018 om 12:51 # 203
Battraaf
Ik denk dat Ngombo ook goed om Schahin in een twee spitsen systeem kan spelen. Ben er wel blij mee.
za 13 januari 2018 om 12:38 - 13 januari 2018 om 12:38 # 202
rodasupporter046
Goed nieuws dat Ngombo terug is. Hopelijk kan hij weer een aantal belangrijke doelpunten maken. Weet iemand overigens of Roda een eenzijdige optie bedongen heeft zodat hij niet zoals toen gratis de deur uit kan lopen?
za 13 januari 2018 om 12:15 - 13 januari 2018 om 12:15 # 199
butcher
MAECKY NGOMBO TEKENT
Roda-reserves verhogen concurrentiestrijd
Vijf doelpunten, reservespelers die aan de poort kloppen én nuttige informatie voor de coach. Op weg naar het overlevingsgevecht in de tweede seizoenshelft werkte Roda JC gisteren aan het zelfvertrouwen tegen de Belgische eersteklasser Kortrijk: 2-5.
DOOR ROEL WICHE

TIENEN

Het was ongetwijfeld even wennen voor een aantal Roda JC’ers, ergens dichtbij de taalgrens in België. Waar ze de afgelopen twee jaar in de heerlijke zon van de Algarve werden klaargestoomd voor de tweede competitiehelft, stonden ze gisteren in de bijtende kou aan de aftrap in een haveloos en leeg stadionnetje in Tienen. Maar dat had weinig invloed op de gemoedstoestand én op de werklust, kon coach Robert Molenaar langs de kant constateren. Vooral de tweede garnituur toonde zich gretig om de interne concurrentiestrijd aan te jagen. Nadat de basisploegen met een 1-1 stand de rust hadden bereikt – er werden twee helften van zestig minuten gespeeld – demarreerde Roda B tegen Kortrijk B in een mum van tijd naar 1-5. „Ik heb tussen die jongens een aantal muiters gezien”, zei Molenaar na afloop. „Dit was een nuttige middag.”

Molenaar probeerde in de eerste helft een variant uit met twee spitsen. Dani Schahin kreeg Jorn Vancamp aan zijn zijde. De jonge Anderlecht-huurling, die voor de winterstop niet kon overtuigen, miste enkele kansen, maar scoorde ook met een knappe volley. De coach sloot niet uit dat hij dit systeem, dat hij voor de winterstop ook een enkele keer gebruikte, komende week handhaaft tegen FC Twente, als het echte werk begint. „Dat is zeker een mogelijkheid. Dit brengt wat meer diepte in het spel.”

In de tweede helft viel met name Maecky Ngombo op. Hij dwong een strafschop af, leverde een assist en scoorde de laatste goal. De supersub van weleer trainde al maanden mee en heeft inmiddels een contract tot het einde van het seizoen getekend. De andere doelpunten na rust werden gemaakt door Ndenge (penalty), Van Velzen en Rutjes, voordat Kortrijk via oud-Roda-speler Papazoglou iets terugdeed: 2-5. Donis Avidijaj, de aanvaller van Schalke die met Roda meetraint, deed niet mee. Technisch directeur Harm van Veldhoven hoopt voor maandag een akkoord te bereiken over een huurperiode van een half jaar.

Kortrijk-Roda JC 2-5 (1-1). Doelpunten Roda: Vancamp, Ndenge (penalty), Van Velzen, Rutjes, Ngombo. Besloten duel in Tienen, met speeltijd van 2 x 60 minuten.

Roda, eerste helft: Jurjus, Dijkhuizen, Ananou, Auassar, Vansteenkiste, Gnjatic, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Vancamp, Engels.

Roda, tweede helft: Novakovic, Rutjes, Kum, Van Eijma, Van Peppen, Ndenge, El Makrini, Van Velzen, Mukamba (Remans), Ngombo (Souren), Milts.
za 13 januari 2018 om 07:21 - 13 januari 2018 om 07:21 # 197
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 03 mei 2024 om 20:00
Parkstad Limburg Stadion



Roda JC Kerkrade


SC Cambuur

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement