×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
butcher


ermindo armino
PLAY-OFFS ALMERE CITY 0 RODA JC 0
Roda speelt met vuur in de polder
Tussen hoop en vrees moeten de fans van Roda JC naar zondagavond toeleven. De povere eredivisionist kon in de Flevopolder geen moment het verschil maken tegen Almere City en gaat met een verraderlijke uitslag (0-0) op weg naar de return in Kerkrade.
DOOR ROEL WICHE

ALMERE

Waar was die vorm van de sterke slotserie in de competitie? Waar was het overtuigende aanvalsspel, de bravoure? Waarom gaven de sleutelspelers, zoals vuurspuwer Donis Avdijaj en creatief brein Simon Gustafson, uitgerekend niet thuis nu dit het hardst nodig was? Omringd door tal van vragen zochten de spelers van Roda JC de catacomben op van het kleinste stadion van het Nederlandse profvoetbal, na een wedstrijd waarin het goede gevoel van de laatste weken binnen negentig minuten was verwaaid in het weidse polderland. De Kerkradenaren moesten grote delen van de wedstrijd op hun tenen lopen om het enthousiaste en bij vlagen frivole Almere City aan de teugels te houden. Dat lukte uiteindelijk, maar daarmee was dan ook alles gezegd.

Negatief gevoel

En zo gaat Roda JC op weg naar de return zondagavond in Kerkrade met een uitslag die je liever niet wil in de play-offs: 0-0. Als Almere erin slaagt om te scoren – en de aanvalslinie is bepaald niet zonder gevaar – zal de eredivisionist minimaal twee keer het doel moeten vinden om degradatie af te wenden en de poort te openen naar de finale, waar de winnaar van de tweestrijd tussen Telstar en De Graafschap (het eerste duel eindigde gisteren in 3-2) wacht. Hoe dan ook, Roda zal in eigen huis een heel ander niveau dan gisteren moeten laten zien om alle doemscenario’s de kop in te drukken. Ook de spelers konden geen sluitende verklaring vinden voor de trendbreuk met de competitie. „Dit soort wedstrijden is nooit gemakkelijk, maar het is niet goed wat we hebben laten zien”, gaf doelman Hidde Jurjus toe. „Of we elkaar daarop hebben aangesproken? Iedereen zit met een negatief gevoel in de kleedkamer. Nu hebben we twee dagen om de zaak weer op te peppen.”

Roda moest grote delen van de wedstrijd op de tenen lopen om het enthousiaste en bij vlagen frivole Almere aan de teugels te houden. Uiteindelijk lukte dat, maar daarmee was alles gezegd.
Ook trainer Robert Molenaar erkende dat zijn ploeg een moeilijke avond beleefde. Na een half uur had hij zelfs een on-Molenaariaanse tirade nodig om zijn spelers weer op scherp te krijgen. „We waren aan de bal niet goed, we hadden meer initiatief willen hebben. Al moet je daarvoor je ook de tegenstander de credits geven. We wilden snel aan de goede kant van de score komen, maar dat zat er vanaf het begin niet in.”

Rode vuurwerkrook

Het Madurodam-stadionnetje in Flevoland was tot het laatste stoeltje bezet met bijna drieduizend toeschouwers, onder wie 350 Roda-fans in het uitpuilende gastenvak. De aftrap was vanaf de tribunes amper te zien: rode vuurwerkrook en de felle, laagstaande zon ontnam iedereen het zicht. De eredivisionist uit Kerkrade startte nog energiek en was het eerste kwartier de baas, met een gevaarlijk schot van Avdijaj als grootste dreiging. Maar daarna gaf Roda steeds meer ruimte aan het opportunistische aanvalsspel van de thuisploeg, die niets te verliezen had. Doelman Hidde Jurjus bleek opnieuw een onzekere factor en had geluk dat Almere niet scherp was toen hij zich vergrabbelde. Niet veel later knalde Javier Vet op de lat. Roda was gewaarschuwd, maar kon de nummer negen van de eerste divisie niet meer zijn wil opleggen. De beste kansen bleven voor Almere, dat met zijn enthousiasme en agressie het spel van de favoriet wist te ontregelen. In vijf minuten tijd leed Roda vier keer balverlies. Pas op slag van rust lieten de Limburgers weer van zich horen. Gustafson toucheerde via doelman Kramer de lat. De Almere-defensie beroerde daarna de bal met de hand, maar arbiter Nijhuis wilde van geen penalty weten.

Ook na rust kwam het eerste gevaar van de thuisploeg: Overtoom joeg de bal rakelings over de lat. Pas halverwege de tweede helft wist Roda eindelijk een vuist te maken. Het tempo ging omhoog en Almere begon te wankelen. Vansteenkiste raakte het aluminium, Rosheuvel miste het doel op een haar. Maar het bevrijdende doelpunt viel niet. Zes minuten voor tijd miste ook Gnjatic een riante kopkans, waarna Mac-Donald aan de andere kant de paal raakte. Daardoor bleef Roda een blamage bespaard, maar de 0-0 eindstand is voor de Kerkradenaren bepaald geen uitslag om de komende nachten rustig te slapen.
vr 11 mei 2018 om 08:35 - 11 mei 2018 om 08:35 # 19305
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
maandag 01 april 2024 om 20:00
De Herdgang



Jong PSV


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement