×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
butcher
Nog vier competitieduels staan op de rol voor Roda JC, dat opgebloeid is in de ongemeen spannende degradatiestrijd. Elke wedstrijd heeft een bijzondere lading. Een quickscan van wat de huidige nummer zestien van de eredivisie te wachten staat.
Wie had enkele weken geleden kunnen bedenken dat FC Groningen een van de voornaamste concurrenten voor Roda JC zou worden? Amper een maand geleden stonden de Kerkradenaren nog stijf onderaan met 17 punten en hadden de Groningers 12 punten voorsprong. Als Roda morgen zou winnen, is die immense kloof plots gereduceerd tot een spelonk: één punt. En komt zelfs directe handhaving in beeld, een scenario dat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. De ploeg van Robert Molenaar moet dan wel de overwinningsroes – drie zeges op rij – zien vast te houden. De coach kan in het hoge noorden zijn sterkste ploeg opstellen. Captain Adil Auassar, die tegen PEC met rugproblemen uitviel, is hersteld. Op de bank keren Nathan Rutjes en doelman Filip Kurto terug van blessures. Molenaar merkt dat de attitude in de kleedkamer veranderd is: er wordt niet meer zozeer gekeken naar de ploegen die onder Roda staan, maar erboven. „We hebben ervoor gezorgd dat onze wedstrijden een bepaalde schwung krijgen. Hier en daar worden spelers van de tegenstander toch zenuwachtig.” In Groningen lijkt de degradatiestress intussen binnen te sluipen. Coach Ernest Faber deed deze week een oproep aan de fans om vooral nu zijn ploeg te steunen.

Roda-Psv
Mocht PSV morgen het titanenduel tegen Ajax niét winnen, dan komt de avondwedstrijd woensdag in Kerkrade vol in de spotlights. Als PSV-Ajax gelijk eindigt, kunnen de Eindhovenaren in het Parkstad Limburg Stadion kampioen worden. Als de Amsterdammers morgen zegevieren, wordt het verschil met PSV gereduceerd tot vier punten. Roda kan in dat geval een cruciale rol gaan spelen in de titelstrijd. Helemaal gerust zal de ploeg van Phillip Cocu niet naar het diepe zuiden reizen. Roda heeft voor PSV de reputatie van angstgegner, een van die wonderlijke, onverklaarbare wetten die sport zo fascinerend maken. In de laatste vijf wedstrijden in Kerkrade (competitie en beker) slaagde PSV er slechts één keer in om de winst te pakken. Stiekem zullen spelers en trainers van de thuisploeg hopen dat de kampioensrace morgen al beslist wordt. PSV zal dan maandag op de befaamde platte kar door Eindhoven trekken, een feest dat ongetwijfeld rijkelijk met alcohol besprenkeld wordt. De vraag is hoe fris de spelers dan twee dagen later aan de aftrap zullen staan.

Hoe dan ook, Roda is komende woensdag verzekerd van een vrijwel volgepakt stadion. Gisteren waren er al ruim 13.000 kaarten verkocht. Mocht PSV morgen kampioen worden, dan worden de restricties bij de kaartverkoop versoepeld en kan iedereen vrij tickets kopen, zonder de verplichting van een clubkaart.


VVV-Roda
Vele sentimenten en belangen omringen de laatste Limburgse derby van het seizoen, in Venlo. VVV zal zijn status als best presterende ploeg van de provincie willen bevestigen, zeker in de eigen Koel. De fans willen dat ook. De rivaliteit richting Roda is groot, wellicht groter dan omgekeerd. De Kerkradenaren vechten niet alleen voor lijfsbehoud, maar zullen ook azen op revanche, na de pijnlijke thuisnederlaag (0-1) tegen VVV vlak voor de winterstop. Interessante vraag is of de ploeg van Maurice Steijn bij de aftrap helemaal veilig is. De Venlonaren hebben de gewenste kaap van 34 punten inmiddels gehaald, maar zien nu hoe de achtervolgers in hoog tempo punten pakken.

Ook boeiend: het zal een stammenstrijd worden tussen twee ploegen die zwaar leunen op een Duits motorblok. De smaakmakers van Roda, Donis Avdijaj en Dani Schahin, komen oog in oog te staan met Lars Unnerstall, de reus in het VVV-doel. Lennart Thy, de spits die voetbal een menselijk gezicht gaf, zal geregeld stuiten op Tsiy Ndenge, de controlerende middenvelder van Roda die zich de laatste weken heeft ontwikkeld tot box-to-box speler. Een wedstrijd in een wedstrijd, op een middag waarop (hoog)spanning verzekerd is.


Roda- Ado
Wedstrijd nummer 34 en Roda JC: het is niet altijd een gelukkig huwelijk. Vorig jaar kon de ploeg, toen nog onder leiding van Yannis Anastasiou, op de laatste speeldag het eredivisieschap veiligstellen, maar ging het mis bij Vitesse: 3-0. Via de play-offs kwam het toch nog goed. En in 2016 dacht Roda na het afwenden van degradatie een feestwedstrijd in eigen huis te spelen, maar werd het publiek met een zuur gevoel opgezadeld door een 2-3 nederlaag tegen Willem II. Na afloop werd toenmalig technisch directeur Ton Caanen vernederd – ‘autoverkoper’- door Darije Kalezic, een uitspraak die de coach twee dagen later de kop kostte.

Roda stuit deze keer op ADO Den Haag en hoeft ook nu zeker geen cadeautjes te verwachten. De equipe van Fons Groenendijk, die boven verwachting presteert, wil dolgraag een ticket scoren voor de play-offs voor Europees voetbal. De concurrentie van Roda heeft op papier, voor wat het waard is, een slotwedstrijd die eenvoudiger lijkt.

Sparta, de huidige nummer zeventien, ontvangt op het eigen Kasteel Heracles, dat waarschijnlijk dan nergens meer voor speelt. Het tussen hoop en vrees zwevende FC Twente speelt thuis tegen NAC, dat mogelijk dan al veilig is. Hoewel, niets is vanzelfsprekend in eredivisieseizoen nummer 62. Dat heeft Roda JC wel bewezen, de laatste weken.
za 14 april 2018 om 17:12 - 14 april 2018 om 17:12 # 14024
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
vrijdag 26 april 2024 om 20:00
De Toekomst



Jong Ajax


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement