×Niet ingelogd
Log je in of Maak een account aan om berichten te kunnen plaatsen op ons forum!
Hutch
Niks lange tenen: Korotaev en Roda hebben een goede week en Wiche voelt zich geroepen de grote spassbremse uit te hangen. Ongetwijfeld omdat zijn journalistieke geweten hem daartoe dwingt. Laat me niet lachen. We hebben het niet over Bob Woordward en Watergate hier, maar over Wiche en de voetbalclub uit zijn regio die opeens wat wind in de zeilen heeft. Durf daar gewoon eens een beetje ongegeneerd positief over te zijn.
Maar goed, dat geldt ook voor zo'n Waterreus. Financieel onafhankelijk, 'n penthouse in Eindhoven, nul verantwoordelijkheid voor wat dan ook dragen, maar wel vinden dat je erg kritisch moet zijn over het financieel kapotte Roda tachtig kilometer verderop. Sodeflikker een eind op.

De realiteit van Roda JC is ECHT een heel erg simpele. Het ligt in het water en is hard bezig te verzuipen. De modus is 'overleven' - en dat al jarenlang. En het Limburgse bedrijfsleven doet gewoon helemaal NIKS. DSM is groot geworden op het gruis van De Mijnstreek maar wordt daar tegenwoordig liever niet aan herinnerd. Voor koempels halen ze in Geleen ECHT hun neus op. Er zijn wat vermogende supporters, maar verder steekt niemand een poot uit. De club verkeert helemaal niet in een positie kritisch te zijn over de reddende hand die er uitgestoken wordt.

Los daarvan: vind jij dat DDL er werk van gemaakt heeft een beeld van Krotaev te krijgen? Ik niet. Ze kennen 'm niet, doen er niet veel aan zijn intenties en geloofwaardigheid te onderzoeken, maar vinden wel (bij voorbaat) dat hij niet de juiste oplossing voor Roda is. Op basis van wat dan?
zo 08 april 2018 om 09:45 - 08 april 2018 om 09:45 # 13069
joost
Ik zie geen enkele azijnzeikerij in het stuk van Roel Wiche. Sommigen hier zijn gewoon heel snel op hun teentjes getrapt als het over Roda gaat.

Verder ben ik het wel met je eens. Vanuit het Limburgse bedrijfsleven wordt wel erg weinig gedaan voor een club met onze potentie.
za 07 april 2018 om 19:24 - 07 april 2018 om 19:24 # 12885
Bahbahbah
Hutch
Helemaal mee eens!
vr 06 april 2018 om 22:08 - 06 april 2018 om 22:08 # 12671
Hutch
Wat is het toch dat iedere keer als er licht aan het einde van de tunnel gloort voor Roda, de regionale pers met azijnzeikerige stukken en commentaren komt?

Roda is een club die 15000 mensen op de been brengt en maar 10 miljoen eur aan inkomsten genereert. Geen Eredivisieploeg haalt per toeschouwer minder geld op. Het Limburgse bedrijfsleven trekt gewoon de poeplap niet voor Roda. Daar is niks mis mee, maar als de club aan die realiteit zijn conclusies verbindt, wordt er opeens gepiept. Het is de Limburgse manier: achterover leunen en niks doen, en als het te laat is zeuren over hoe het had kunnen zijn. Of moet. Slappe, slappe hap.
Het Limburgse bedrijfsleven heeft de afgelopen jaren toegestaan dat Roda waggelde van de ene naar de andere (door gebrek aan financieen ingegeven) imagodreun en Frits Schrouff de kar fijn laten trekken. Dat deze de kraam nu overhandigt aan een Russische Zwitser uit Dubai die wel over de brug komt is hartstikke prima. Geef 'm eens ongelijk. Hadden ze het in Limburg anders gewild hadden ze er eerder werk van moeten maken.


wo 04 april 2018 om 23:26 - 04 april 2018 om 23:26 # 12469
Jos
Regionale zakenlui....die laten een paard nog lachen. Hebben ze al 10 jaar geprobeerd. Geen resultaat.
Kijk naar Fortuna. Jarenlang hoofd boven water proberen te houden.
Nieuwe investeerder en ze kunnen kampioen worden.
De soap gaat verder alleen omdat je minkukels aan het beleid hebt staan.
wo 04 april 2018 om 10:53 - 04 april 2018 om 10:53 # 12284
butcher


ERMINDO ARMINO

Niet alle macht weggeven, Roda
Mocht Aleksei Korotaev definitief vrijspraak krijgen, dan wil hij alsnog in Roda JC investeren. Maar de Kerkraadse club moet ervoor waken te veel macht aan de Zwitserse Rus te geven.
DOOR ROEL WICHE

KERKRADE

Vrijwel wekelijks is er een hotline tussen Dubai, de stad van de oliemiljoenen, en Kerkrade, de oude mijnstreek. Aleksei Korotaev praat graag via Skype met de top van Roda JC of met het Platform, een bundeling van sponsors, fans en oud-spelers. Soms doet hij dat in een geel-zwart shirt, een soort statement om te onderstrepen dat er wat hem betreft niets veranderd is aan zijn oorspronkelijke plan: miljoenen investeren in Roda JC, een traditieclub in Nederland die de laatste jaren diep gezonken is. Omgekeerd zijn de avances ook nog altijd serieus. Niet voor niets plaatste Roda vorige week direct het nieuws op de clubsite dat Korotaev de rechtszaak tegen Helin International had gewonnen. En fans hangen bij elke thuiswedstrijd een groot spandoek op met de tekst #Free Korotaev, United We Stand, alsof we hier te maken hebben met een gewetensgevangene.

Onverstandig

De verleiding is groot voor de Roda-familie om de Zwitsers-Russische zakenman onmiddellijk weer in de armen te sluiten, mocht de rechter komende maandag in Dubai besluiten dat hij ook volledige vrijspraak krijgt. Korotaev mag dan immers weer het land verlaten en kan dan ook weer zijn geld laten rollen. En met die miljoenen kan Roda de begroting naar een niveau tillen dat een degradatiekandidaat ontstijgt. Toch zou het riskant en onverstandig zijn als eigenaar Frits Schrouff de meerderheid van de aandelen (80 procent) straks in etappes aan Korotaev verkoopt, zoals oorspronkelijk de opzet was.

Verdeel aandelen over regionale zakenlui, een buitenlandse investeerder en fans: zo voorkom je dat alle sleutels in bezit komen van één partij en is er een brede coalitie die over de te varen koers kan meedenken.
Ten eerste zou dan het grootste deel van de macht, en dus de beslissingsbevoegdheid, in handen komen van een man die nog altijd door veel prangende vragen wordt omringd. Wie kan garanderen dat Korotaev na het langslepende conflict met Helin International gevrijwaard blijft van nieuwe beschuldigingen? Wie heeft volledig zicht op de geldstromen en de entourage van de Rus? Gaat de KNVB - die met een scherp oog naar buitenlandse eigenaren kijkt - alsnog het forensisch onderzoek naar zijn financiële handel en wandel voortzetten? En dan is er nog de vraag die al ruim een jaar blijft hangen: waarom wil een Russische miljonair die al tien jaar in het Midden-Oosten woont, toch zo graag een club kopen waarvan hij tot vorig jaar nooit gehoord had?

Mediacircus

Daarnaast is er het risico dat de plannen en ambities van Korotaev - in een overmoedige bui sprak hij bij zijn presentatie over de Champions League - de nieuwe koers van gezond realisme zullen doorkruisen. Korotaev stortte direct na zijn eerste bezoek aan Kerkrade twee miljoen euro om zo snel mogelijk spelers te halen, en nam in zijn kielzog vedette Nicolas Anelka mee. Het Parkstad Limburg Stadion leek op een mediacircus en de spelersgroep raakte uit balans door de vele aankopen. Het is onwaarschijnlijk dat technisch directeur Harm van Veldhoven, die de club juist met een weloverwogen langetermijnvisie wil opbouwen, op zo’n scenario zit te wachten. Ook Huub Stevens, opgestapt als adviseur, ergerde zich achter de schermen aan het feit dat Roda de deur voor Korotaev nadrukkelijk bleef openhouden.

Als Roda écht een betrouwbare en toekomstbestendige fundering onder de club wil leggen, moet men zoeken naar een eigendomsverhouding die veel breder is. Probeer een groep regionale zakenlieden met geel-zwart bloed warm te maken voor een investering en laat hen 50 procent van de aandelen overnemen. Verkoop 40 procent aan een buitenlandse partij - dat kan Korotaev zijn, maar ook een andere geïnteresseerde - die kan meeregeren en meebeslissen, maar geen absolute zeggenschap heeft. (Overigens ziet Roda niets in de avances van de Iraanse miljonair Salar Azimi.) De rest van de aandelen (10 procent) zou dan onder de supporters moeten worden verdeeld. Die krijgen zo een stem in de clubleiding. Zo voorkom je dat alle sleutels in bezit komen van één partij en is er een brede coalitie die over de te varen koers kan meedenken.

Onbekend is deze strategie niet voor de huidige Roda-top. Directeur Wim Collard filosofeerde al eens over een dergelijke structuur. En volgens ingewijden is deze opzet ook nu zeker een optie. Of Korotaev zich ook in zo’n rol zou kunnen vinden? Die vraag kan hij straks alleen maar zelf beantwoorden. Roda mag best de rode loper voor hem uitrollen, maar dan wel op de voorwaarden die de club de meeste garanties bieden op stabiliteit. Wil de Russische investeerder dat niet, dan moet Roda het lef hebben om afscheid van hem te nemen.
wo 04 april 2018 om 06:46 - 04 april 2018 om 06:46 # 12231
Voorspel de wedstrijd
Niet ingelogd
Log in of word lid om een voorspelling te kunnen plaatsen
maandag 01 april 2024 om 20:00
De Herdgang



Jong PSV


Roda JC Kerkrade

Ik geef wijzijnrodajc.nl toestemming mijn emailadres te delen met Roda J.C. B.V. zodat Roda J.C. B.V. mij kan benaderen inzake de seizoenkaart campagne 2023/2024.

Ik wil een reminder ontvangen voorafgaan aan de wedstrijddag indien ik mijn voorspelling nog niet heb doorgegeven.

WZRJC Poule klassement