kone
Profieloverzicht / Reacties van kone
32
reacties


Terug
naar kone

kone

@kone schreef:
[quote]gaja - 03 februari 2020 om 20:49
"De club is de afgelopen jaren leeg gefactureerd. Aan Roland heb je dan een goede, is een keiharde inkoper. Zaken doen met Roda JC moet zijn omdat je de club wilt steunen, niet om hoge winsten op te behalen.

De jaarcijfers laten zien hoe hard de omzet omlaag is gegaan. Van 16.3 miljoen in 2017/2018 naar 3.3 miljoen euro in 2019/2020. Allemaal gebeurd voordat de huidige groep aantrad. Het is niet bepaald een mooie overdracht."[/quote]

In de omzet 2017/2018 van 16,3 miljoen zit een exploitatiebijdrage van Schrouff van € 6.675.000. De echte omzet in 2017/2018 bedroeg dus zo'n 10 miljoen. Voor een seizoen dat we nog in de eredivisie speelde.
03-02-2020 om 23:49

kone

@kone schreef:
Dat moet dan de constructies worden. Wel nog meer partijen die aandelen in Roda hebben. Als dat maar goed gaat met zoveel belanghebbenden.
14-01-2020 om 21:52

kone

@kone schreef:
De FIFA besloot in 2015 dat Third Party Ownerships in de breedste zin van het woord (een derde partij is elke partij anders dan de twee clubs die betrokken zijn bij een transfer en de vorige clubs van de speler in kwestie) niet is toegestaan. Dinsdag debatteerden in het Europees Parlement in Brussel onder meer de FIFA, UEFA, investeringsmaatschappij Doyen Sports en KNVB over de ontwikkelingen en consequenties van dit verbod.

“De FIFA heeft vorig jaar redelijk plotseling grotendeels de externe financieringsconstructies bij voetbalclubs aan banden gelegd', zegt Mark Boetekees, bestuurssecretaris van de KNVB. "Voor veel clubs en andere partijen was en is het nog steeds niet altijd duidelijk wat nu allemaal mag, en wat de gevolgen van het verbod zijn. De bijeenkomst is georganiseerd om standpunten uit te wisselen met diverse partijen binnen het voetbal die direct of indirect ervaringen hebben met deze beslissing van de FIFA.”

Regulering en transparantie
De KNVB gaf tijdens het debat aan dat externe financieringsconstructies enkel mogelijk zouden moeten zijn onder strikte voorwaarden. “In Nederland kennen we vooral constructies waarbij de personen die een club ondersteunen bij het financieren van een of meerdere transfers, veelal ook supporter zijn van de club", zegt Boetekees. "Wij vinden dat dit moet kunnen, maar alleen onder strikte voorwaarden."

"Zo moet er sprake zijn van volledige transparantie. De desbetreffende speler en wat ons betreft ook de betrokken voetbalbond, moeten volledig op de hoogte zijn van de voorwaarden van de financieringsconstructie. Bovendien zou een externe financierder maar één club financieel mogen ondersteunen. Daarmee bewaak je de integriteit van je competitie. En wellicht de belangrijkste voorwaarde: de financierder oefent op geen enkele wijze invloed uit op het transferbeleid van de club en de beslissingen van een speler. Voor ons staat de onafhankelijkheid van clubs en spelers voorop. Clubs en spelers moeten vrij zijn in het maken van sportieve keuzes, zonder dat een derde partij daar druk op uitoefent. Dat is ook voor FIFA de belangrijkste reden om TPO te verbieden.”

Doyen
Eén van de andere aanwezigen tijdens het debat was investeringsmaatschappij Doyen Group, recentelijk nog betrokken bij de zaak van FC Twente. Doyen pleitte tijdens het debat dat er geen sprake is van het overtreden van regels. Boetekees: “Een externe partij zoals Doyen, die bij meerdere clubs actief is en waar het behalen van winst een belangrijke drijfveer lijkt, vinden wij niet goed voor het voetbal”.

De licentiecommissie oordeelde in december 2015 dat FC Twente niet transparant was geweest ten aanzien van het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports en daarmee doelbewust de licentiecommissie had misleid, waarvoor FC Twente flink werd bestraft. “De zaak met FC Twente toont de noodzakelijkheid aan van strikte regels en transparantie, om de integriteit en de onafhankelijkheid van het voetbal te waarborgen”, aldus Boetekees.

TPO of TPI?
Discussiepunt tijdens het debat was ook de naam Third Party Ownerships. Boetekees: "Wij hebben eerder aangeven dat Third Party Ownerships een ongelukkige term is omdat deze er op lijkt te duiden dat spelers bezit zijn van een derde partij. Gelukkig is eigenaarschap van personen al heel lang verboden. Vandaar dat het ook beter is om te praten over Third Party Investments. Investeringen van derde partijen, en of dit nu banken zijn of supporters, zijn, zeker voor clubs in kleinere competities, hartstikke belangrijk. Zolang dit maar onder strikte voorwaarden en op volledig transparante wijze gebeurt."
14-01-2020 om 21:17

kone

@kone schreef:
Mag een investeringsmaatschappij wel? Twente heeft in het verleden een behoorlijke boete gehad voor hun relatie met investeringsmaatschappij Doyen.
14-01-2020 om 20:58

kone

@kone schreef:
[quote]hutch - 27 mei 2019 om 23:11
"KONE

Wat jij doet is je rijk rekenen. En dan vallen resultaten tegen,
Dat van die vaste kern van 5000 man zal best kloppen, maar daar zitten vrouwen en kinderen bij. En je gaat echt niet met je hele gezin doneren.
Daarbij: dit is een WZR-initiatief waarbij zich wat welwillende clubjes hebben aangesloten. Een hoop mensen die een SCC hebben komen hier nooit. Sterker die weten zelfs niet van het bestaan ervan af.
150K is gegeven die omstandigheden echt een prachtig resultaat. Mooier dan ik ooit had gedacht. Iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft mag trots zijn. En de mensen die dit van de grond hebben getrokken al helemaal."[/quote]

Het tot nu toe opgehaalde bedrag vind ik ook heel mooi. Had ik ook niet verwacht. Hulde daarvoor. Maar had wel verwacht dat meer mensen zou doneren. In de goede tijden gemiddeld 14.000 supporters. Op grond daarvan had ik meer donateurs verwacht. Hoe meer donateurs hoe meer kan worden aangegeven dat Roda draagvlak heeft in de maatschappij.
27-05-2019 om 23:11

kone

@kone schreef:
Ik had het over 1.424 donaties, dat is bijna 1.500
27-05-2019 om 22:57

kone

@kone schreef:
Het bedrag van acties in een keer toegenomen met €50.000. Vraag me af hoe. Bedrag van de donaties is mooi, maar mijn inzien te weinig supporters die hebben gedoneerd. 1.424 donaties. Roda heeft toch wel een vaste, harde kern van 5.000 man. Dan had ik minimaal 5.000 donaties verwacht. Hopelijk volgen nog vele Roda JC supporters. Een koempel zal altijd doneren.
27-05-2019 om 22:54

kone

@kone schreef:
Hutch,
Nee, daar heb ik geen argumenten voor. Maar vind het wel vergelijkbare zaken. Twee jonge buitenlandse miljonairs waarvan het schimmig is waaraan ze hun vermogen hebben verdiend en ze willen een club in Nederland overnemen waar ze nooit een band mee hebben gehad.
02-04-2019 om 22:38

kone

@kone schreef:
Stel dat deze maand een uitspraak komt in de Koroteav zaak dan wordt het vervolgens weer wachten op goedkeuring van de KNVB voor een overname. Gelet op de het feit dat Jordania geen goedkeuring heeft gekregen om Den Bosch over te nemen, kan ik me niet voorstellen dat Koroteav wel goedkeuring krijgt.
02-04-2019 om 22:13

kone

@kone schreef:
Jool,

jammer dat je niet weet welke partij het is. Maar hoe weet je dan wel dat zelfs AK als Roda supporter er serieus over nadenkt? Je hebt me nu wel erg nieuwsgierig gemaakt.
10-09-2018 om 23:19

kone

@kone schreef:
Per 1 september is inderdaad het exclusiviteitsrecht van AK verlopen. Dat is medegedeeld tijdens de open platformavond met de G7. Per 1 september mag Roda dus ook met andere partijen in overleg treden, maar ze blijven contact houden met AK over de overname van de aandelen. Uiterlijk 1 december willen ze wel duidelijkheid hebben van AK over zijn plannen met Roda.
10-09-2018 om 23:14

kone

@kone schreef:
Dat Assaidi gewoon nog bij Twente zit dat vind ik helemaal bizar. Mits fit dan is hij veruit de allerbeste speler in de 1e divisie.
09-08-2018 om 00:15

kone

@kone schreef:
Ik heb er gewoon geen vertrouwen in dat als je niet direct promoveert dat je dat dan wel in de komende jaren even realiseert. Ieder jaar langer in de 1e divisie zullen de inkomsten nog verder afnemen. Bovendien zal er ook nog eens ieder jaar minimaal 1 eredivisie ploeg degraderen naar de 1e divisie die vrijwel zeker alles op alles zetten om meteen weer terug te komen. Er zitten nu al teveel goede ploegen in de 1e divisie. Blijven de miljoenen van AK uit dan heb je echt een probleem als je dit seizoen niet promoveert.
09-08-2018 om 00:05

kone

@kone schreef:
Zijn we dan echt zo diep gezonken dat we er geen problemen mee hebben dat we gaan spelen om plaats 4 of 5 in de 1e divisie. Ik vind de 1e divisie echt verschrikkelijk. Bij plaats 4 of 5 kan je ook zo nog in de 1e rond play off eruit vliegen tegen een NEC of Twente. En dan weer lekker genieten van al weer een seizoen 1e divisie. Ik moet er niet aan denken. Zeker niet als het traject AK ook nog eens heel lang kan duren voordat de KNVB haar goedkeuring geeft. Een club als Roda moet in de 1e divisie toch gewoon kampioenkandidaat zijn. Natuurlijk, zijn er nu niet de financiële middelen om goede versterkingen te halen. Maar dan moet je meer inventief zijn. Drie of vier echte goede spelers kunnen het verschil maken en je kampioen maken en die hebben we niet. Dan moet je die maar proberen te krijgen via een samenwerkingsverband met Anderlecht, Brugge, Schalke, Gladbach of een combinatie. Ben je dan wel weer binnen 1 seizoen terug in de eredivisie dan heb je automatisch meer inkomsten om meer eigen beleid te gaan maken en het aantal huurspelers te beperken tot maximaal 2 echte versterkingen. Roda hoort toch niet thuis in de 1e divisie en zeker niet voor meerdere jaren!
08-08-2018 om 23:46

kone

@kone schreef:
Er moeten doelpunten bij en maar hopen dat je niet teveel blessures en schorsingen hebt, want de selectie is zo krap en de huidige bankspelers lopen ook niet over van de kwaliteiten. De 1e keeper vind ik ook helemaal niks. Die gaat ook geen punten voor je pakken.
03-08-2018 om 00:19

kone

@kone schreef:
De Roda supporters zijn ook niet te benijden. Echt geen zin in een jaar 1e divisie dat je geen potten kan breken. Dat doet me dan veel te veel pijn. En niet direct promoveren betekent nog minder inkomsten, nog meer saneren nog minder aantrekkelijk voor spelers om te tekenen en dan zit je zo in een vicieuze cirkel dat je jaren in de 1e divisie speelt. Sparta is voor mij de kampioenkandidaat nummer 1. Dan moet je maar hopen dat het in de play offs meezit.
03-08-2018 om 00:13

kone

@kone schreef:
Klopt, maar dat zijn maar wat voorbeelden in Nederland. Genoeg andere clubs in het buitenland die hem gemakkelijk een goed contract kunnen aanbieden en die op een hoger niveau spelen. Maar dat er aanvallend wat bij moet komen dat is voor iedereen helder. Zonder 2 aanvallers erbij kan je beter niet gaan kijken naar Roda want dan wordt het echt helemaal niks.
03-08-2018 om 00:07

kone

@kone schreef:
Ik kan het me ook niet voorstellen. Maar is een eigenzinnig type. Een behoorlijke stap terug, maar na een goed seizoen kan hij zo 3 of 4 stappen vooruit. Als je hem zo'n verhaal voorhoudt en een goed salaris kan bieden, wie weet. Maar waarschijnlijk houd ik mezelf ook voor de gek. Een AZ, Vitesse of Utrecht kan hem toch ook zo een contract aanbieden.
03-08-2018 om 00:00

kone

@kone schreef:
Hoe oud is zijn broer? Iemand hem al zien spelen en wat is zijn positie en kwaliteiten?
02-08-2018 om 23:56

kone

@kone schreef:
Tja, als Avdijaj echt wilt dan moet de G7 durven te investeren in tekengeld / hoog salaris en een contract voor 3 jaar. Op zo'n speler kan je wel flink gaan verdienen. Maar kan me echt niet voorstellen dat hij in de 1e divisie wilt gaan spelen. Transfervrij dan zullen vast genoeg, veel betere clubs interesse hebben. Of zou hij toch een echt Roda man zijn geworden?
02-08-2018 om 23:47

kone

@kone schreef:
Schijnt dat contract van Advijdaj is ontbonden, dus transfervrij. Dat zal dan echt top nieuws zijn.
02-08-2018 om 23:39

kone

@kone schreef:
*Peppie, klopt! Zoals ik al zei, genoeg zaken waar ik me druk over maak en waar Roda supporters ook onderling over kunnen dsicussieren. Dat bericht van Roda van gisteren was alleen maar een oproep aan supporters om seizoenskaarten te gaan kopen. Nog geen steeds geen doelstelling of een echt plan om ze snel mogelijk te promoveren. Kwam meer neer op blijven saneren en maar blijven hopen op Koroteav. Meerdere keren werd er gewoon gezegd dat Roda supporters er maar rekening mee moeten houden dat het verblijf in de eerste divisie wel eens enkele jaren kan gaan duren. Zeer verontrustend.
02-08-2018 om 23:35

kone

@kone schreef:
Nog maar een keer proberen in de hoop dat het weer eens over Roda gaat.
Over 2 weken de eerste wedstrijd. Nog steeds geen spits en een smalle selectie. NEC en Sparta hebben zich heel goed versterkt. Wat is nu de echte doelstelling van de G7, alleen maar saneren en hopen op Koroteav of zal er nog een goed alternatief plan zijn? Als Koroteav zal worden vrijgesproken hoe lang kan dat traject bij de KNVB duren? Hoeveel seizoenskaarten zijn er nu verkocht? Hoeveel heeft Roda nog aan spelersbudget? Waarom is er nog geen samenwerkingsverband met Schalke of Gladbach? Hoe zit het met de blessure van Gnjatic? Wanneer kan Djim weer eens spelen? Wanneer kunnen we een AD verwachten, etc. Dat zijn zaken die mij bezig hebben en waarover ook kan worden gediscussieerd. Dan wordt dit hopelijk weer eens een Roda prikbord.
02-08-2018 om 23:24

kone

@kone schreef:
Hoe zit het met de blessure van Gnjatic? Wanneer kan Djim weer eens spelen? Wanneer kunnen we een AD verwachten, etc..
02-08-2018 om 23:19

kone

@kone schreef:
Wat een niveau dit prikbord. Pfff, we kunnen ons beter druk om onze club. Over 2 weken de eerste wedstrijd. Nog steeds geen spits en een smalle selectie. NEC en Sparta hebben zich heel goed versterkt. Wat is nu de echte doelstelling van de G7, alleen maar saneren en hopen op Koroteav of zal er nog een goed alternatief plan zijn? Als Koroteav zal worden vrijgesproken hoe lang kan dat traject bij de KNVB duren? Hoeveel seizoenskaarten zijn er nu verkocht? Hoeveel heeft Roda nog aan spelersbudget? Waarom is er nog geen samenwerkingsverband met Schalke of Gladbach? Dat zijn zaken die mij bezig hebben en waarover ook kan worden gediscussieerd ipv al die privé oorlogjes.
02-08-2018 om 23:16

kone

@kone schreef:
Van Veldhoven heeft aangegeven dat ze nog 4 nieuwe spelers zoeken. Welke Jensen bedoel je?
09-07-2018 om 00:00

kone

@kone schreef:
Ik heb toch echt 2 brieven gehad van Roda dat je seizoenskaart niet automatisch wordt verlengd. Zie ik nu via mijn bank app dat komende dinsdag toch de automatische incasso voor verlenging gaat plaatsvinden. Weer heel duidelijk beleid van Roda.
22-06-2018 om 23:03

kone

@kone schreef:
Effe wat anders dan de spitsproblematiek.
Op de officiële website van Sparta staat al een bericht over de degradatie en hun plan van aanpak. Op de website van Roda nog steeds geen enkel fatsoenlijk bericht. Zelfs geen officieel bericht dat Vansteenkiste een jaar langer blijft bij Roda. Schandalig! Juist in slechte tijden moet je wel je achterban blijven informeren. Maar wel keihard oproepen dat je als supporter maar je SC moet verlengen. Bijgaand link van het bericht van Sparta. https://www.sparta-rotterdam.nl/rood-wit-gaat-nooit.../
23-05-2018 om 00:08

kone

@kone schreef:
Ngombo mag van mij blijven maar dan als pinch hitter. Ik hoop dat Roda een ervaren spits weet te vinden die garant staat voor 20 Jupiler league goals. Maar iedere club zoekt een goede spits dus dat wordt heel lastig, zeker met een lege beurs.
22-05-2018 om 23:58

kone

@kone schreef:
Ik zie echt wel potentie in Vancamp. Na de winterstop had hij een hele goede serie waarbij hij bijna elke wedstrijd een goal maakte. Op het einde van de competitie heeft hij niet veel kansen meer gehad. Die jongen was pas 18. Nu een jaar gewend bij Roda en voor volgend seizoen een jaartje ouder en gewoon een ervaren kopsterke spits naast hem zetten. Bleef het onbegrijpelijk vinden dat Ngombo inviel tegen Almere en niet Vancamp. Die Ngombo had helemaal niks laten zien in de laatste wedstrijden waarin hij inviel.
22-05-2018 om 23:48

kone

@kone schreef:
DRHARRIE, ben het helemaal met je eens. Met een 443 systeem verlies je bijna altijd de slag op het middenveld, tenzij je 3 middenvelders zo goed zijn. Achterhoede is nu al vrij compleet. Nu moet je al inzetten op 2 scorende spitsen. Zo'n duo Van Houdt, Bob Peeters, was zo mooi. Als je Vancamp zou kunnen houden met een goede, kopsterke spits erbij die de bal kan vasthouden dan heb je mijn inziens al een mooi duo.
22-05-2018 om 23:39

kone

@kone schreef:
Omdat we toch moeten gaan bouwen aan een nieuw elftal dan hoop ik wel dat spelers worden aangetrokken voor een 442 systeem. Het jaar dat we Jupiler League heeft wel aangetoond dat een 433 systeem niet werkt. Voor de play offs werd daarom ook afgeweken van het 433 systeem. Met het 442 systeem heeft Roda de afgelopen jaren ook de beste resultaten behaald. Het aantal doelpunten zal doorslaggevend zijn hoe hoog je eindigt. Dus als je 2 spitsten weet te vinden die elkaar aanvullen dan ben je al een heel eind op de weg.
22-05-2018 om 23:31