Visie van Jurgen: "Een gelijkspel telt niet"
do 17 september 2020 om 20:03

Visie van Jurgen: "Een gelijkspel telt niet"
do 17 september 2020 om 20:03

“Op onze nederlaag van afgelopen week viel niets af te dingen. Ik had niet gedacht maar wel gehoopt dat we dichter tegen het niveau van De Graafschap aan zouden zitten. Toch kunnen we absoluut beter."


Visie van Jurgen: 'Een gelijkspel telt niet'
“Op onze nederlaag van afgelopen week viel niets af te dingen. Ik had niet gedacht maar wel gehoopt dat we dichter tegen het niveau van De Graafschap aan zouden zitten. Toch kunnen we absoluut beter."
"De belangrijkste les van afgelopen week is dat onze handelingssnelheid omhoog moet. De Graafschap is een ingespeeld team dat met veel fysieke kracht de duels keihard aangaat. Hoewel ze ons geen tijd gaven, lagen er wel degelijk mogelijkheden. Die hebben we te weinig benut.

Duidelijk is dat we met zijn allen een nieuwe start hebben gemaakt, maar dat er nog veel dingen beter kunnen. We zijn een elftal aan het bouwen dat goed voetbal wil spelen. Daarom is het belangrijk dat we als team één gedachte hebben. Alleen dan gaan we wedstrijden winnen. Concreet moeten we met zijn allen aanvallen én verdedigen. Daarin moet iedereen doen wat er van hem gevraagd wordt. Als er één speler verzaakt, hebben we een probleem.

Bij de start van dit seizoen namen we ons voor de tijd te nemen om iets op te bouwen. Vervolgens zullen we doorselecteren. We hebben heel gericht gezocht, maar de komende weken zal blijken of de spelers ook daadwerkelijk complementair zijn aan elkaar. Of ze bij elkaar passen en elkaar iets gunnen. Daarin zal iedereen zich moeten schikken. We willen met zijn allen iets bereiken, maar dat betekent ook dat jongens teleurgesteld zullen worden. Dat is topsport, aan ons als staf de taak om dat goed te bewaken.

Ik ben in ieder geval heel blij met het alsnog aanblijven van Richard Jensen en de komst van Fabian Serrarens en Erik Falkenburg. Fabian is opgeleid bij Ajax en multifunctioneel. Daardoor kan hij voorin op alle posities uit de voeten. Maar hij is ook groot en sterk, fungeert als aanspeelpunt én heeft een neusje voor de goal.

Erik Falkenburg ken ik van mijn periode bij Willem II. Erik heeft een groot loopvermogen waardoor hij goed druk kan zetten en diepgang heeft. Ook heeft hij door zijn perfecte timing een uitstekende kopkracht. Erik is een speler die weet waar de bal valt, daarom is ook hij in het bezit van scorend vermogen.

Vorige week zag ik dat FC Dordrecht, onze tegenstander uit de vierde speelronde, ook op de goede weg is. Dit seizoen zullen wij aan elke ploeg onze handen vol hebben. Tegelijkertijd kunnen we ook iedere tegenstander pijn doen. Daarom zullen we elk duel voor de overwinning gaan. In mijn ogen telt een gelijkspel namelijk niet. Wedstrijden zijn er om te winnen!"


Tekst Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl

Gerelateerd nieuws

za 27 juli 2019 om 04:00
S1E2: Leo Degens - The Voice Of Kaalhei

di 26 juni 2018 om 00:00
Database optimalisatie

ma 28 september 2020 om 11:47
Geen hoger beroep in zaak Falkenburg

do 02 juli 2020 om 12:00
Danny Volkers Hoofd Jeugdopleidingen

do 28 november 2019 om 12:18
S1E20: Huub Stevens - The Voice Of Kaalhei