Roda JC lijdt eerste nederlaag van het seizoen
za 12 september 2020 om 23:59

Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag in Doetinchem verloren van De Graafschap. Na twee overwinningen op rij tegen Jong Ajax en TOP Oss was De Graafschap vanmiddag met 4-0 te sterk.

De nieuwste aanwinsten Richard Jensen, Fabian Serrarens en Erik Falkenburg begonnen op de reservebank.

De eerste mogelijkheid van de middag was voor Roda JC. Na voorbereidend werk van Robert Klaasen en Roland Alberg mocht Thijmen Goppel aanleggen, echter ging zijn poging recht in de handen van de doelman. Het eerste werk voor Roda JC-doelman Youri Roulaux diende zich na 15 minuten aan. Hij stopte een afstandsschot. Vervolgens kwamen de Superboeren uit het niets op voorsprong. Elmo Lieftink pikte een verkeerde pass van Xander Lambrix op, twijfelde niet en liet doelman Roulaux kansloos: 1-0 na 19 minuten spelen.

De tweede goal van De Graafschap liet niet lang op zich wachten. Roulaux bracht eerst nog redding op een kopbal, maar enkele momenten later volleyde Lieftink de bal in minuut 24 snoeihard binnen: 2-0. Roda JC probeerde in het verloop van de eerste helft een aansluitingstreffer te forceren, maar de thuisploeg kwam ondanks dreigende momentjes van Stefano Marzo en Michalis Ioannou niet in de problemen.

Na rust had de thuisploeg drie minuten nodig om de derde goal van de middag te maken. Roulaux verkeek zich op een diepe bal en werd omspeeld door Daryll van Mieghem die vervolgens eenvoudig kon afwerken. Roda JC ging in de fase na de 3-0 wat beter voetballen, waarin het kleine mogelijkheden creëerde. Echt gevaarlijk werd de formatie van trainer Jurgen Streppel echter niet. De vierde treffer van De Graafschap tekende zich in de 62e minuut aan. De voorzet van Jordy Tutuarima kwam via Roulaux bij Ralf Seuntjens terecht die eenvoudig de bal kon binnen tikken.

Erik Falkenburg werd direct na de vierde treffer van de thuisploeg door Jurgen Streppel in het veld gebracht, wat zijn debuut voor Roda JC betekende. Enkele minuten later wisselde Streppel drie maal, waardoor Jensen zijn rentree voor de Koempels maakte.

Vervolgens was het Klaasen die na 75 minuten spelen dichtbij een doelpunt tegen zijn oude ploeg was, maar doelman Rody de Boer verwerkte de bal tot hoekschop; deze werd over het doel gekopt door Kees Luijckx. In de slotfase van de wedstrijd lukte het Roda JC niet om nog mogelijkheden op een eretreffer te creëren.

Aanstaande vrijdag speelt Roda JC Kerkrade in het eigen Parkstad Limburg Stadion tegen FC Dordrecht, de aftrap van dat duel is om 21.00 uur.

Bron: Rodajckerkrade.nl