De Vrienden van Roda JC
vr 11 september 2020 om 22:03

De Vrienden van Roda JC
vr 11 september 2020 om 22:03

De Vrienden van Roda JC is een Stichting die per 31 augustus jl. is opgericht. De Stichting is ontstaan uit een groep ondernemers/Vrienden die reeds in november 2019 een Denktank hadden opgericht.

De Denktank is ontstaan uit het idee dat er activiteiten te ontplooien moesten zijn die de neerwaartse spiraal van de club inclusief de voetbalacademie en het zich meer en meer onttrekken van sponsoren aan de club tegen kon gaan. Een aantal ondernemers en Vrienden zijn vanaf eind vorig jaar maandelijks bij elkaar gekomen om concrete plannen te bedenken om bedrijven vanuit het Midden- en Kleinbedrijf te enthousiasmeren om opnieuw in de club te participeren. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een Plan van Aanpak waarin een 20-tal activiteiten zijn beschreven om:

  • In eerste instantie de Voetbalacademie weer nieuw leven in te blazen, wat van oudsher het speerpunt van de Vrienden was;
  • De club weer interessant te maken voor bestaande en nieuwe ondernemers. Dit plan is aanvankelijk en meermaals met Roda JC Business besproken en laatstelijk met de voorzitter van de RvC Joop Janssen en afgevaardigden van de Voetbalacademie, op basis waarvan groen licht is gegeven voor de uitwerking van in concreet 9 activiteiten waaronder o.a. het aanbieden van een mogelijkheid tot lichtreclame op de ledboarding van Roda JC.

Doelstelling van de Vrienden


De doelstelling van de Stichting richten zich op het (financieel) ondersteunen, begeleiden en ontwikkelen van de jeugd(opleiding) van Betaald Voetbal Organisatie Roda JC door het organiseren van activiteiten, evenementen en (jeugd)clinics. Met de oprichting van de Stichting is voornoemde Denktank opgeheven, de Stichting heeft een 9-koppig bestuur waarbij het voorzitterschap bij Jo de Groot berust (tevens lid Supportersraad en jeugdscout Roda JC).

Hoe men zich kan aansluiten bij de Vrienden


Aanmelden kan via contact met Roda JC Business https://www.rodajckerkrade.nl/business/ of door een email te sturen naar vriendenvanrodajc@rodajc.nl