Roda JC verslaat TOP Oss in eigen huis
zo 06 september 2020 om 01:35

Roda JC Kerkrade heeft vanavond ook het tweede duel van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. TOP Oss was om 21.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion de tegenstander.

De thuisploeg begon wederom offensief aan het duel. Directe pogingen van Pflücke en Goppeel gingen over en naast. In de minuten hierna creëerde ook TOP Oss kansen, maar debuterende doelman Youri Roulaux weerhield de ploeg ervan te scoren.

In de 29e minuut leek de uitploeg op voorsprong te komen, echter werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. Nog geen minuut later viel het doelpunt wel aan de andere kant van het veld. Stefano Marzo stoomde langs de zijlijn op en werkte de bal, met een mooien curve, langs doelman Geens; 1-0.

Slechts 8 minuten later verdubbelde Roda JC de score. Nieuwkomer Amir Absalem stuurde Patrick Pflücke weg. Hij kreeg de bal, in twee pogingen, bij Roland Alberg. De 'nummer tien' bleef rustig en schoot de 2-0 tegen de touwen. De thuisploeg was in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij en wist dit ook in doelpunten uit te drukken. Vier minuten voor het rustsignaal zocht Jordy Croux de 'driehoek' met een geplaatst schot van afstand. Doelman Geens zat nog aan de bal maar wist een derde treffer niet te voorkomen, 3-0.

Na rust lag het speltempo lager dan in de eerste 45 minuten. Zo creëerde Roda JC nog kansen via Gopppel (naast), Croux (over) en werd ook de mogelijkheid van invaller Remans niet omgezet in een doelpunt. Pogingen van de bezoekers verdwenen naast of in de handen van doelman Roulaux. Vlak voor het eindsignaal ging invaller Milts alleen op Geens af, hij probeerde de doelman slim te omspelen, maar dat mislukte. Eindstand: 3-0.

Volgende week speelt Roda JC op zaterdag 12 september het uitduel in Doetinchem tegen De Graafschap. Aftrap[ van dit duel is om 16.30 uur en live te volgen via FOX Sports.

Bron: Rodajckerkrade.nl