Roda JC terugbrengen waar het thuishoort

“Natuurlijk was ik afgelopen week erg blij met de 4-0 overwinning op Jong Ajax. Maar ik was vooral heel tevreden over de spirit waarmee we speelden en vooruit verdedigden.

Toch zijn we er uiteraard nog lang niet. De spelers geloven erin waarmee we bezig zijn, maar het mag van mij nog wel iets overtuigender en dominanter. We bouwen aan een nieuw Roda JC en dat zal met ups en downs gaan. Ten opzichte van afgelopen seizoen hebben wij van zestien spelers afscheid genomen. Daartegenover staat tot nu toe de komst van tien nieuwelingen en de doorstroom van jeugdige spelers als Lesley Dunkwu, Benji Bouchouari en Bjorn Stassen. Het is dus duidelijk dat we een team in opbouw zijn.

Dat neemt niet weg dat ik altijd van mijn spelers verlang dat zij met veel energie spelen. In mijn carrière als trainer heb ik altijd willen bepalen wat er op het veld gebeurt. Ook bij Roda JC willen we de tegenstanders afjagen en de wil op leggen. Voetbal is er voor het publiek. Daarom zullen we er alles aan doen om er voor te zorgen dat de Roda-supporters weer graag naar het stadion komen. Met goed en attractief voetbal willen we dat de fans zich weer kunnen identificeren met het elftal. We gaan elke wedstrijd in om te winnen, al zat dat natuurlijk niet altijd lukken.

De gesprekken met Jeffrey van As en de investeerders gaven mij meteen het vertrouwen dat hier iets mogelijk is. Dat veel trainers mij de laatste jaren bij Roda JC zijn voorgegaan, schrikt mij niet af. Alleen al ten opzichte van afgelopen seizoen is de clubstructuur onvergelijkbaar. Dat neemt niet weg dat we keihard moeten werken om deze mooie club terug te brengen naar het niveau waar het thuishoort. Natuurlijk kan ik dat niet alleen, dat moeten we met zijn allen doen. Ook de supporters en sponsoren moeten weer achter Roda JC gaan staan. Omdat het nog steeds een grote club is die we samen willen terugbrengen naar de Eredivisie.

Uiteraard is dat een heel moeilijk opgave, maar bij Willem II heb ik op een gestructureerde en rustige manier kunnen bouwen. Kijk waar de club nu staat. Voor Roda JC zal het een lange weg zijn om dat niveau te bereiken. Maar die uitdaging ga ik zeker niet uit de weg!"

Bron: Rodajckerkrade.nl

Jurgen StreppelRODtop
Meer nieuws

3 uur geleden
The Voice of Kaalheide - S2E25 Ard van Peppen

ma 25 januari 2021 om 14:06
Rugnummer 20: Xander blijft nuchter

wo 20 januari 2021 om 19:56
STUDIO RODA | AFLEVERING 1

wo 20 januari 2021 om 13:07
The Voice of Kaalheide - S2E24 Henk Dijkhuizen

vr 15 januari 2021 om 17:55
De visie van Jurgen: 'Goede graadmeter'

Gerelateerd nieuws

vr 02 oktober 2020 om 13:22
Streppel: "We kunnen èn moeten veel beter"

za 05 september 2020 om 13:14
Roda JC terugbrengen waar het thuishoort

wo 06 januari 2021 om 15:06
Hoofdtrainer Streppel test positief op coronavirus

wo 28 oktober 2020 om 15:21
"Wij zijn ervan doordrongen dat deze derby enorm leeft"

za 28 november 2020 om 16:20
De visie van Jurgen - 'Stijgende lijn'