Doelman Youri Roulaux tekent contract bij Roda JC
di 01 september 2020 om 16:10

Doelman Youri Roulaux tekent contract bij Roda JC
di 01 september 2020 om 16:10

Roda JC Kerkrade heeft zich versterkt met de diensten van Youri Roulaux.

De 21-jarige doelman komt transfervrij over van Jong PSV en tekent in Kerkrade een overeenkomst voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen. Roulaux, geboren in Veldhoven, kwam in 2013 in de PSV Jeugd terecht, dat hem oppikte bij VV Una. In Eindhoven schopte de doelman het tot het beloften-elftal, waarin hij de afgelopen drie seizoenen 22 maal het doel verdedigde.

NOODZAAK


Technisch directeur Jeffrey van As: “We zijn blij met de komst van Youri. Hij geldt als een talentvolle keeper die goed opgeleid is bij PSV, waar winnen voorop staat. Youri heeft buiten keeperskwaliteiten óók uitstekende meevoetballende kwaliteiten en dat is belangrijk in onze speelstijl. De noodzaak voor een extra doelman werd afgelopen zondag gedurende het duel Jong Ajax – Roda JC (0-4) wederom duidelijk. Loek Hamers deed het, na het uitvallen van Jan Hoekstra, uitstekend, maar indien er iets met Loek was gebeurd hadden we geen doelman meer kunnen inbrengen. We zijn blij dat we de komst van Youri vandaag rond hebben kunnen maken."

Youri Roulaux sluit vanaf woensdag 2 september aan bij de selectie van Roda JC. Hij gaat zijn wedstrijden bij Roda JC afwerken met het rugnummer 16.

Bron: Rodajckerkrade.nl

Gerelateerd nieuws