Rugnummer 1: Tom geeft niet zomaar op

Sinds zijn komst naar Roda JC was hij regelmatig het middelpunt van kritiek. Ervaring en nuchterheid hielden Tom Muyters op de been.

De rust is teruggekeerd, maar Roda JC heeft een enorm hectische periode achter de rug. Hoe hebben jullie er als spelersgroep voor gezorgd dat al die commotie zo min mogelijk invloed had op de prestaties?
“Duidelijk is dat wij geen invloed hebben op bestuurlijke perikelen. Het enige wat wij kunnen doen is ons er zoveel mogelijk van afsluiten en focussen op onze prestaties. Daar heeft de staf ook continu op gehamerd. Het is zonde om te zien dat de club het zo moeilijk heeft. Daarom begrijp ik de frustratie van de supporters na al die jaren. Maar het is in ieder geval fijn dat de fans de spelers positief blijven benaderen. Dat moet ook zo blijven, want met negativisme schiet niemand iets op."

Persoonlijk heb jij daar bij Roda JC wel ervaring mee. De laatste tijd is de kritiek van de fans verminderd, maar hoe heb jij dat ervaren?
“Het is nu vrij rustig, maar kritiek is natuurlijk nooit fijn. Het enige wat ik kan doen is zo goed mogelijk presteren. Gelukkig ben ik een nuchter en rustig persoon en heb ik veel ervaring. In een dergelijke situatie kun je dat goed gebruiken. In de thuiswedstrijd tegen NEC kreeg ik bij het eerste tegendoelpunt veel kritiek en liep ik een lichte hersenschudding op. Toch heb ik de wedstrijd uitgespeeld. Dat heeft met trots te maken. Ik weet hoe lang ik ervoor geknokt heb om dit te bereiken. Dat geef ik natuurlijk niet zomaar op. Anders had ik dit beroep niet bijna twintig jaar kunnen uitoefenen en was ik allang gestopt."

Ben je tevreden over je eigen functioneren?
“Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, maar ik denk dat ik redelijk stabiel presteer. De trainer verlangt van mij dat ik zowel op als naast het veld de leiding neem en sturing geef aan de jonge spelers. Maar vooral dat ik zoveel mogelijk ballen tegenhoud. Dat is het natuurlijk het belangrijkste voor een keeper en dat gaat me de laatste tijd heel behoorlijk af."

Momenteel staan jullie te laag op de ranglijst. In hoeverre heeft dat de ambitie van dit seizoen veranderd?
“We hebben een jong team dat laat compleet was. Natuurlijk hebben we kwaliteiten en ambitie, maar het verstandigste is nu dat we van wedstrijd naar wedstrijd leven. Door meer duels te spelen zullen we beter en slimmer worden. Dat zal met vallen en opstaan gaan, tenslotte spelen we niet bij Real Madrid. Zeker in deze lastige tijden is de twaalfde man heel belangrijk. Dat zag je nog in onze vorige thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Als die steun wegvalt, valt er bij ons ook een stukje kracht weg. Daarom hoop ik dat de supporters ons zaterdagavond tegen Helmond Sport opnieuw ondersteunen. Zodat we, net als afgelopen week, met de drie punten aan de haal gaan."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl

Tom Muyters
Meer nieuws

gister om 16:47
Erik Falkenburg 4 wedstrijden geschorst, club in beroep

vr 18 september 2020 om 23:48
Roda JC wint overtuigend van FC Dordrecht

vr 18 september 2020 om 14:03
Roda JC Fanshop blijft vandaag gesloten

do 17 september 2020 om 20:07
Rugnummer 2: Gelukkig bij Roda JC

do 17 september 2020 om 20:03
Visie van Jurgen: "Een gelijkspel telt niet"

Gerelateerd nieuws

wo 05 september 2018 om 23:57
Tom Muyters: "Het zwarte gat voorbij"