Nieuws
Dagboek 6: Roda JC in Almancil 'Yannis weer voor de groep'

Dagboek 6: Roda JC in Almancil 'Yannis weer voor de groep'

Roda JC keerde zondagavond na een lange busreis terug in Almancil, waarna de groep vanochtend een dagdeel vrijaf kreeg om ‘s middags weer vol te trainen op het sportcomplex gelegen bij Hotel Ria Park.

Yannis Anastasiou was drie dagen afwezig wegens een sterfgeval in zijn schoonfamilie maar vandaag voegde de hoofdtrainer zich weer bij de groep.

Daar viel het twee, in Almancil wonende, Nederlandse aandachtige toeschouwers ook meteen op: 'Ah Yannis weer voor de groep, zie ik', aldus één van hen. Diezelfde Yannis, door de spelers overigens netjes 'trainer' genoemd, sprak de groep toe voordat zij begonnen aan twee warmlooprondes tijdens de enige training van de dag. De keepers werden apart genomen door keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder. Benjamin van Leer, Nick Wolters en Yves de Winter ondergingen een zogenaamde agility training. Hierbij staat kort fysiek werk centraal, waarbij van de doelverdedigers veel scherpte en concentratie wordt verwacht omdat er veel korte, snelle oefenvormen achterelkaar worden gedaan.

De spelersgroep begon in de tussentijd aan twee rondo‘s met restricties en vervolgens werden er verschillende positiespellen gespeeld met overtallen: 5 tegen 3 en 6 tegen 3. Tot slot werd er een grote partij gespeeld waarbij alleen Chris Kum en Nestoras Mytides ontbraken. De Cyprioot had wat lichte bovenbeen klachten en staakte daarom de training. Kum volgde een aangepaste training omdat hij de enige speler was die gisteren de hele wedstrijd gespeeld had. Over een veld van 80 meter eindigde de partij net als de wedstrijd van gisteren in een gelijkspel.

Diner met sponsoren en fans
Bij het diner ‘s avonds verwelkomde de selectie een aantal nieuwe gezichten aan tafel namelijk die van de meegereisde sponsoren en fans van de club. De supporters kwamen donderdag al aan en hebben vrijwel elke training én wedstrijd trouw gevolgd vanaf de zijlijn.

De groep van sponsoren onder leiding van Commercieel Directeur Nick Janssen zijn vrijdag geland in Portugal en vliegen dinsdagavond na een speciaal samengesteld programma samen met de selectie terug naar Nederland. In een tafelschikking zaten sponsoren en fans aan het diner met spelers en stafleden, voor vele van hen een unieke belevenis. Zoals het al de hele week het geval was genoot ook iedereen nu weer van het uitmuntend verzorgde avondeten.

Morgen (dinsdag) staat om 10.30 uur plaatselijke tijd de laatste training van dit kamp op het programma om 's avonds terug te vliegen naar Nederland.

trainingskamp