Nieuws
Rugnummer 4: 'Richard gaat voor triple'

Rugnummer 4: 'Richard gaat voor triple'

Op 20 januari 2018 debuteerde hij in de Eredivisie voor zijn toenmalige club FC Twente in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Inmiddels is Richard Jensen bezig aan zijn tweede seizoen in Kerkrade.

Sinds je komst naar Roda JC zat het je niet bepaald mee. Voor de derde keer in anderhalf jaar tijd was je uit de roulatie vanwege een knieblessure.

“Vooropgesteld: ik ben tevreden met de wedstrijden die ik tot nu toe wél heb mogen spelen. Maar als je het puur medisch bekijkt, zat het inderdaad niet bepaald mee. Het begon een jaar geleden met de bekerwedstrijd tegen Ajax. In een duel met Klaas-Jan Huntelaar liep ik een letsel aan de binnenband van mijn rechterknie op. Op 1 maart van dit jaar ging het tegen mijn vorige club FC Twente opnieuw mis. In de laatste minuut verdraaide ik na het wegkoppen van een bal mijn linkerknie. Hoewel er niemand in de buurt was, bleef ik vasthaken in het kunstgras. Gelukkig waren mijn banden intact, maar het scheurtje in mijn meniscus moest operatief behandeld worden."

Begin september vierde je je comeback tegen TOP Oss met een droomstart. Helaas ging het een week later weer mis.


“Tegen TOP Oss scoorde ik al in de derde minuut de openingstreffer. Ik hield een heel fijn gevoel aan die wedstrijd over, vooral omdat mijn knie goed voelde. Een week later maakte ik bij FC Eindhoven een sliding en weer bleef ik vasthaken in het kunstgras. Opnieuw liep ik een scheurtje in mijn meniscus op. Deze keer was de behandeling iets anders waardoor ik sneller op het veld stond. Sinds vorige week behoor ik weer tot de wedstrijdselectie, binnenkort hoop ik mijn rentree binnen de lijnen te maken."

In hoeverre tasten die blessures je zelfvertrouwen aan?

“Van nature ben ik een vrij optimistisch en positief mens. Ik probeer altijd oplossingen voor problemen te vinden, dat geeft mij ook energie. ‘You get what you get. What you deserve has nothing to do with it‘. Dat motto uit House (Amerikaanse ziekenhuisserie, red.) werkt rustgevend voor mij. Als een mens ergens recht op denkt te hebben en dat niet krijgt, ontstaat er vaak bitterheid. Ik ben ervan overtuigd dat elke tegenslag een leermoment is waardoor je er beter mee leert omgaan. Inmiddels heb ik al behoorlijk wat levenservaring mogen opdoen. Zo belandde ik op mijn zestiende vanuit mijn ouderlijk huis in Finland bij een gastgezin in Oldenzaal. FC Twente had mij en mijn broer Fredrik, die een jaar later naar Nederland kwam, al heel jong gescout. Natuurlijk heb ik moeilijke periodes gekend. Ik miste mijn familie, vrienden en thuisland. En op momenten dat het ook voetballend niet lekker liep, heb ik wel eens overwogen om te stoppen. Maar als ik ergens aan begin, ga ik er vol voor om het maximale te behalen. Ik heb mijn doelen nog niet bereikt."

Ook nog niet als piloot?


“Zeker niet. Ik hoop binnenkort mijn opleiding als privé piloot af te ronden. Mijn volgende doel is om mijn commerciële brevet te behalen zodat ik ooit ook grote passagierstoestellen mag besturen. Vliegen zorgt bij mij voor een fijne balans, maar voetbal staat altijd op de eerste plaats. Als voetballer heb ik drie wensen: fit blijven, vrijuit spelen en mezelf blijven ontwikkelen. Een persoonlijke triple dus, haha."

Tekst: Bert Jan Boer


Richard Jensen
Bron: RODAJC.nl