Nieuws
Club icoon Dick Nanninga overleden

Club icoon Dick Nanninga overleden

Met grote verslagenheid ontvingen wij hedenmorgen het droevige nieuws dat clubicoon en oud-international Dick Nanninga op 66-jarige leeftijd is overleden.

Wij wensen familie en nabestaanden alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Vanuit amateurclub Oosterparkers en BV Veendam kwam Dick Nanninga in het seizoen 1974-1975 naar Roda JC en speelde acht seizoenen op Kaalheide. Met zijn 107 doelpunten werd hij topscorer aller tijden van Roda JC. Nanninga maakte zijn debuut in het Nederlands elftal in de oefenwedstrijd tegen Tunesië in de voorbereiding op het WK voetbal 1978 en scoorde tweemaal. Hij werd geselecteerd voor het WK in Argentinië en kende geen angst voor de Junta: "Die kogels kop ik gewoon terug" is een gevleugelde uitspraak uit die periode. In de finale tegen gastland Argentinië scoorde hij met een snoeiharde kopbal de 1-1 gelijkmaker.

Roda JC Kerkrade zal vanavond tijdens de wedstrijd tegen Alemannia Aachen met rouwbanden om spelen en Dick Nanninga eren met een minuut stilte. Roda JC Kerkrade zal naar een gelegenheid zoeken om op een waardige wijze afscheid van Dick Nanninga te nemen om ook supporters, medewerkers, spelers en staf die nu op vakantie zijn de gelegenheid te geven hun respect voor de geweldige spits te tonen.


Dick Nanninga