Pepijn Schlösser: "Geel-zwart hart"

Hij groeide op in een gezin waar de geelzwarte kleuren van Roda JC een grote rol spelen. Met het tekenen van een contract kiest psychologiestudent Pepijn Schlösser volledig voor een carrière als profvoetballer.

Je vader Eric en je broertje Daan waren jarenlang verbonden aan Roda JC terwijl jij vanaf je twaalfde de geelzwarte kleuren draagt. Hoe belangrijk is deze club voor jou?

“Heel belangrijk. Al voordat ik van mijn amateurclub Amstenrade de overstap naar Roda JC maakte, zat ik elke thuiswedstrijd als supporter op de Theo Pickée-tribune. Al die jaren heb ik de resultaten van Roda JC heel bewust beleefd. Ik ken de club door en door en weet dus wat de supporters de laatste jaren hebben gevoeld en welke impact de degradatie heeft gehad. Dit seizoen heeft de club een herstart gemaakt met nieuw beleid en een nieuwe spelersgroep. Roda JC heeft het moeilijk, maar ik heb het gevoel dat we na deze zware periode weer naar boven kunnen kijken. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan."

Binnenkort rond je de opleiding Psychologie aan de Universiteit van Maastricht af. In hoeverre was die studie te combineren met het bestaan als voetballer van Roda JC?

“Goed, al wil ik me vanaf komend seizoen volledig op het voetbal focussen. Deze jaargang ontving ik nog een vrijwilligersvergoeding, daarom ben ik ontzettend blij met mijn contract. Vanaf dit seizoen zit ik vast bij de selectie. Ik voelde me meteen thuis en kan het niveau goed aan. Al heeft dat er natuurlijk ook mee te maken dat we nu in de Eerste Divisie uitkomen. Inmiddels heb ik tien wedstrijden in de hoofmacht achter mijn naam met als absoluut hoogtepunt mijn invalbeurt in de bekerwedstrijd tegen Ajax. In een geweldige ambiance was Dušan Tadić mijn tegenspeler, één van de beste spelers van Europa. Écht smullen, daar doe je het voor."

Hoe typeer je jezelf als voetballer?

“Ik ben een rechtsback die veel opkomt en de bal graag diep wil hebben zodat ik een goede voorzet kan geven. Met mijn snelheid compenseer ik veel en daarom hoef ik maar weinig slidings te maken. Eric van der Luer heeft me de kans gegeven en weet dat hij op me kan bouwen. Wel kom ik er steeds meer achter dat je als profvoetballer mentaal sterk moet zijn. Je moet niet alleen met concurrentie kunnen omgaan, maar ook met fouten, kritiek en druk. Zeker op sociale media kunnen mensen je zwart maken. Wat dat betreft is het een harde wereld."

Door de 4-0 nederlaag van afgelopen maandag zijn de play-offs behoorlijk uit beeld geraakt.

“We hebben onszelf inderdaad een heel slechte dienst bewezen. Dat neemt niet weg dat ik nog altijd hoop dat we ons weten te plaatsen. Als dat lukt, hebben we in ieder geval aan de verwachtingen voldaan en kunnen we ons komend seizoen doorontwikkelen.

Bron: RODA JC.nl

Pepijn Schlösser
Meer nieuws

wo 20 januari 2021 om 19:56
STUDIO RODA | AFLEVERING 1

wo 20 januari 2021 om 13:07
The Voice of Kaalheide - S2E24 Henk Dijkhuizen

vr 15 januari 2021 om 17:55
De visie van Jurgen: 'Goede graadmeter'

do 14 januari 2021 om 16:13
Rugnummer 9: 'we moeten een echte machine worden'

do 14 januari 2021 om 16:10
Voedselbanken.nl derde hoofdsponsor Roda JC

Gerelateerd nieuws

wo 18 december 2019 om 19:28
S1E23: Pepijn Schlösser - The Voice Of Kaalhei

za 11 januari 2020 om 14:42
Rugnummer 13: Pepijn snakt naar de derby

vr 19 april 2019 om 15:12
Pepijn Schlösser tekent contract bij Roda JC