Roda JC Kerkrade verliest van Sparta Rotterdam
zo 11 maart 2018 om 14:53

De ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar heeft vanavond met 0-2 van Sparta Rotterdam verloren. Doelpunten kwamen op naam van Fischer en Mühren.

Het duel kende een rustige openingsfase, toch zette Sander Fischer de Rotterdammers al na 12 minuten op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg wist dat het nu niet één maar twee tandjes bij moest schakelen. Na een klein kwartier spelen kreeg Dani Schahin zijn eerste goede kans op doel, zijn inzet werd echter tot hoekschop verwerkt. Tien minuten voor rust diende zich de eerste grote kans voor de thuisploeg aan. Invaller Ndenge wist de bal hard voor te geven, echter kwam Vancamp enkele centimeters te kort om de bal binnen te glijden. Vlak hierna wist Vansteenkiste de bal, na een lange rush over het veld, strak terug te leggen op Gustafson, zijn inzet werd net voor de doellijn geblokkeerd.

Na de theepauze bleef Vancamp achter in de kleedkamer, Avdijaj was zijn vervanger. Diezelfde Avdijaj zorgde na een kleine 10 minuten voor het eerste gevaar voor Rotterdams doel. Na een prima actie wist hij van net buiten de zestienmeter op doel te schieten, zijn inzet werd jammer genoeg tot hoekschop verwerkt. Na 65 minuten spelen zette Muhren de Spartanen op een 0-2 voorsprong. Direct na dit doelpunt kreeg Rosheuvel dé mogelijkheid op de aansluitingstreffer, hij miste echter voor open doel. Hierna wist de thuisploeg verschillende kansen te creëren via Schahin en Avdijaj, echter liepen ook deze mogelijkheden op niets uit. Een kleine 10 minuten voor het eindsignaal kreeg invaller Ngombo nog een goede mogelijkheid, zijn schot ging echter hard voorlangs.

Zondag 18 maart 2018 speelt Roda JC Kerkrade om 14.30 uur in het Rat Verlegh stadion tegen NAC Breda.

Bron: RODA JC.nl