Hoe liggen de kaarten in de nek aan nek race om de titel
Forum / Roda in de media / Hoe liggen de kaarten in de nek aan nek race om de titel
Forum / Roda in de media / Hoe liggen de kaarten in de nek aan nek race om de titel
Sta op als je voor roda bent!
Er is nog een lange weg te gaan en we hebben geen tijd dus STA NU OP ALS JE VOOR RODA BENT !

IK STA OP VOOR RODA!


butcher

@butcher - 11 januari 2019 om 06:06
"
Verbaasd mij dat men Roda meeneemt in de nek aan nek race om de titel.
11 januari 2019 om 06:06

z24

@z24 - 10 januari 2019 om 09:09
"
Culturele smeltkroes?
Dat klinkt toch aangenamer dan vreemdelingenlegioen!

De kracht van woorden....
10 januari 2019 om 09:09

butcher

@butcher - 10 januari 2019 om 07:07
"
6foto's
1. FC Den Bosch40 punten, doelsaldo +14

Gaat Wil Boessen (54) zijn eerste grote prijs als trainer pakken? De oud-speler van Fortuna leidde FC Den Bosch knap naar de eerste herfsttitel in de eerste divisie sinds jaren en kan zich met promotie onsterfelijk maken in de Brabantse hoofdstad. Alles wijst erop dat de huidige koploper voldoende gewapend is om de titelrace tot in mei vol te houden. De jonge Georgische eigenaar Kakhi Jordania (24), zoon van voormalig Vitesse-baas Merab Jordania, versterkte de ploeg in de zomer met tal van buitenlandse spelers en lijkt op de wintermarkt opnieuw de beurs te trekken. Zo staat Sven Braken hoog op de verlanglijst, de makkelijk scorende oud-speler van MVV die het wel gezien heeft bij het diep weggezakte NEC. Boessen moet nu zijn culturele smeltkroes (tien nationaliteiten) op koers zien te houden, onder een druk die fors is toegenomen. De grootste uitdaging wellicht uit zijn trainerscarrière.

2.Go Ahead Eagles39 punten, doelsaldo +15

Na een waar rampseizoen zit cultstadion De Adelaarshorst weer tot de nok vol in Deventer, een echte voetbalstad. Onder leiding van no nonsense-trainer John Stegeman is Go Ahead Eagles weer helemaal opgebloeid. Een belangrijk wapen in de strijd om promotie is Thomas Verheijdt, de ongepolijste powerspits die anderhalf jaar geleden MVV in de play-offs tegen Roda JC bijna naar de eredivisie had gekopt. De Hagenaar voert een ploeg aan die op papier lang niet de sterkste van de eerste divisie is, maar wel uitblinkt in teamgeest en gedurfd voetbal, de stijl waarmee Stegeman eerder het bescheiden Heracles op de eredivisiekaart zette. Grootste tegenstander van Go Ahead Eagles is wellicht Go Ahead Eagles zelf. Bij de volksclub met de bloedfanatieke aanhang die in de afgelopen vijf jaar acht trainers versleet, is het altijd roerig.

3. Sparta38 punten, doelsaldo + 20

Alles is eredivisiewaardig in Rotterdam-West. Het klassieke, altijd goed gevulde Kasteel, de veelgeprezen jeugdopleiding en een geweldige traditie. Maar juist op het veld kan Sparta maar niet aanhaken bij de twee andere stadgenoten, Excelsior en Feyenoord. Promotie is dan ook zowat een levensnoodzaak op Spangen, waar met de eerste periodetitel in ieder geval al een eerste slag is geslagen. De man om wie alles draait is Lars Veldwijk, die bij de winterstop de topscorerslijst van de eerste divisie met zestien doelpunten aanvoert. Blijft hij op schot, dan zal ook Sparta tot het eind een geduchte kandidaat blijven voor het kampioenschap. Grote vraag is of de ploeg zich versterkt met Bryan Smeets, de oud-MVV’er die een puik seizoen bij het verrassende Top Oss draait. De onderhandelingen tussen beide clubs verlopen stroef, maar Sparta sluit niet uit dat het in de komende weken alsnog tot een transfer komt.

4. FC Twente38 punten, doelsaldo + 14

Net als voor Sparta is er voor FC Twente maar één credo: promotie. Met zijn voor de eerste divisie duizelingwekkende toeschouwersaantallen (gemiddeld 24.000) en torenhoge begroting (bijna 20 miljoen) waant de eredivisiekampioen van 2010 zich als Goliath in Madurodam. Ondanks het wanbeleid van de afgelopen jaren is de clubliefde van het trouwe legioen onaangetast, maar de vraag dringt zich op hoe groot het incasseringsvermogen is als de prestatiecurve van de ploeg zo grillig blijft. Het door technisch directeur Ted van Leeuwen grondig gerenoveerde elftal, met spelers uit alle hoeken van Europa, wisselde nuttige overwinningen af met nederlagen in de eigen Grolsch Veste tegen FC Oss en MVV. Het niveau van het spel zal een stuk beter moeten, wil Twente de schande van de degradatie uitwissen.

8. Roda JC31 punten, doelsaldo +6

Pieken en dalen, fijne overwinningen en harde nederlagen: het seizoen van degradant Roda JC verloopt net zo wisselvallig als de beurskoersen op Wall Street. Vreemd is dat niet. Door de precaire financiële situatie moet trainer Robert Molenaar bouwen op veel jeugdige spelers, die met vallen en opstaan gelouterd worden in het vak van profvoetbal. De vraag die alle Roda-fans bezighoudt is of Mario Engels in de winterstop behouden blijft voor de club. De Duitse topschutter is bij vrijwel alle goals betrokken en zorgt er zo ongeveer in zijn eentje voor dat de Kerkradenaren op een plek staan die nog voldoende perspectief biedt op het bereiken van de play-offs. Molenaar zal het hoe dan ook met deze selectie moeten doen. De kans dat er nog versterking komt is minimaal, gezien de uiterst krappe beurs. Lichtpunt is de ontwikkeling van een aantal talenten, zoals Nicky Souren en doelman Radomir Novakovic.

11. MVV26 punten, doelsaldo -4

Wordt het weer een kleurloos seizoen voor MVV of weet het duo Elsen & Dusseldorp méér te halen uit een ploeg die – opnieuw - met bescheiden middelen is samengesteld? De voornaamste uitdaging van de Maastrichtenaren is om van de eigen Geusselt weer een schier onneembare veste te maken, zoals in de vettere jaren. MVV sprokkelde dit seizoen bijna alle punten bijeen in uitwedstrijden, alsof de spelers zich prettiger voelen bij countervoetbal. Interessant is of er nieuwe sleutelspelers opstaan nu de dominante invloed van de routiniers Pieter Nys (terug van blessure) en Ricardo Ippel (niet in zijn beste vorm) tanende is. Koen Kostons, een in België geboren talent, klopt aan de deur. Maar van hem kan nog niet verwacht worden dat hij de ploeg gaat dragen. Het halen van de play-offs is weer het minimale doel en dat zal, net als vorig seizoen, een gevecht tot de laatste speeldag blijven.
10 januari 2019 om 07:07