Bericht geschiedenis
Aanpassingen aan dit bericht

z12

@z12 schreef:
Deze nederlaag heeft de trainer over zichzelf afgeroepen door ultradefensief te spelen. Cambuur gaf het goede voorbeeld door hoog druk te zetten op onze verdedigers als deze van achteruit wilde gaan opbouwen. Het gevolg was dat Roda bijna altijd de lange bal naar voren moest hanteren, waardoor er veelvuldig balverlies werd geleden. Roda had de Friezen op dezelfde wijze moeten aanpakken, maar deed dit niet. De verdedigers van Cambuur konden in alle rust van achteruit opbouwen. Pas ter hoogte van de middenlijn begonnen onze aanvallers hun opbouw een beetje te verstoren.

De vroege 0-1 was natuurlijk een flinke domper. Waarom gaan de spelers van Roda in die situatie massaal mee naar voren? Alleen de zwak spelende Durwael stond moederziel alleen achterin. Zorg dat minimaal 2, maar liever nog 3 spelers achterin blijven!! Zeker met aalvlugge tegenstanders als Antonia en vooral Kallon.

Al met al vond ik Roda zwak spelen, behalve de laatste 10 minuten voor rust en de eerste 10 minuten na rust. De nederlaag was dan ook volkomen terecht. Klaassen, Alberg en Rösch hadden zeker niet hun beste dag. Ook onze vleugelverdedigers waren gisteren niet al te best. Ook van Cotàn had ik meer verwacht, zeker als speler uit de Sevilla-opleiding. De beste spelers waren Croux en Ugbo.

Door de magere buit van 1 punt deze week heeft Roda de aansluiting met de subtop-plekken voorlopig verspeeld. Zeker als daar bovenop onverhoopt toch nog de 3 strafpunten bij zullen komen. Dan is een goede klassering op de ranglijst sowieso ver uit het zicht.
09 nov 2019 om 11:24 - bewerkt door: z12